Ettt bildlöst inlägg tyvärr

Nu är jag hos grannen. Vi har nyss ätit Surstömming. Jag tycker att det är gott.

Ikväll ska vi skjuta raketer. Vi kommer också ha en egen brasa nere vid sjön. Bilder på brasan kommer att komma med i bildbomben. Den kommer kanske upp imorgon när vi är hemma i Örebro.

Detta inlägg blir som rubriken lyder bildlöst. Grannen har en pekmus, så jag kan inte kopiera bilder från Google. Man kan konstigt nog inte heller vara inne på 2 sidor samtidigt.

















I Lillstugan

Godmorgon alla läsare.

Nu sitter jag för hoppningsvis i Lillstugan. Vi brukar alltid dra på värmen när vi kommer. Det brukar typ bli 20 grader därinne.

Har inga andra bilder just nu. Blir som sagt en bildbomb när jag kommer hem.

Framme vid stugan

Nu är vi förhoppngsvis framme vid stugan. Vet ju inte vad vi gör just nu eftersom det här inlägget också är tidsinställt. Men jag tror att vi har fredagsmys. Jag kan inte sitta i Lillstugan ikväll. Lillstugan är en liten gäststuga. Där brukar jag sitta och lyssna på musik. Det brukar alltid vara kallt där inne när vi kommer, så jag får vänta tills imorgon.

Oresjön 

På väg till stugan

Detta inlägg är tidsinställt.

Nu sitter vi i bilden på väg till stugan. Det ska bli skönt att få vara där. Har längtat heeela vintern. Vet inte om jag bloggar nåt när jag är där. Då måste jag i så fall låna grannens dator. Kan konstigt nog fortfarande inte blogga från mobilen. Men jag har med kameran. Så det blir en bildbomb och kanske några vloggar när jag kommer hem.

Sista inlägget

Det här blir det sista inlägget innan vi åker. Håll utkik efter dom tidsinställda inläggen i eftermiddag och ikväll. Dom kommer förhoppningsvis att publiceras kl 15:00 och kl 19:00.
Kommer också att publiceras ett inlägg vid 08:30-tiden imorgon.


Kanske sista?

Det här kanske blir det sista inlägget innan vi åker. Ska stänga av datorn om ca 20 minuter.
Sedan ska jag gå upp på rummet och packa. Har lite fler saker jag inte har packat ner än.

Bildbrist just nu, så ni får en bild på mig från Tällberg.

Ändrat taxin

Idag har vi ändrat taxitiderna för nästa vecka. Det var typ lättare sagt än gjort. Det var inte så populärt att mamma ringde. Dom ville hellst att personalen på hunddagiset skulle faxa in tiderna. Nu är det iaf ändrat, även fast det blev liiiite andra tider.

Djursjukhuset snart

Slänger in ett snabbt inlägg innan TV. Jag tänkte kolla på Djursjukhuset. Ikväll ska dom undersöka en Kut (sälunge) som hungerstrejkar. Har sett den i vinjetten, och den är såååå sööööt.

Duscha och ätit

Nu har jag precis ätit. Det blev pastahjul med ketchup och parmesanost. Nu ska jag hoppa in i duschen. Bloggar mer senare ikväll.

Top Modeltidningen

Igår köpte jag en tidning när jag och pappa var och handlade. I den tidningen brukar det ibland vara reklam för andra tidningar. I det här numret var det reklam för en ny tidning som heter Top Model. I den kan man typ få makeup och modetips. Tidningen har ett rätt så barnsligt utseende.
Jag misstänker att den riktar sig till mindre tjejer. Själv tycker jag att det har blivit för mycket utseendefixering. Tycker inte småbarn ska bli utseendefixerade. Därför bojkottar jag den tidningen. Brukar iofs aldrig läsa bara mode och sminktidningar, men ni förstår nog vad jag menar.


Hemmadag

Idag blir det som sagt en en hemmadag. Ska börja packa inför resan imorgon. Jag brukar ha med mig många saker. Pappa brukar skoja och fråga om jag ska vara borta i typ 14 dagar. Kan hålla med honom att det faktiskt kan se ut så ibland.

 

Att jag inte har tänkt på det förut...

Ibland brukar jgg kolla på Vem vet mest. Jag tycker att det är ett bra program, för att man lär sig mycket. Har förut bara kollat klockan 19:00 ibland. Det var för att det blev så sent annars. Idag sa mamma att jag kunde kolla på reprisen klockan 21:00. Det ska jag göra också.
 

Giant George

Nu tänkte jag blogga om en hund som inte tillhör jobbet.

Giant George måste nog vara den största hund jag har hört talas om. Enligt medier är han 2,21 meter lång och 1,09 meter hög. Nog för att Grand Danois brukar vara stora, men det här är något i hästväg.

Kristina Löfdahl

Nu tänkte jag blogga om en jätteduktig kostnär. Hon gör jättefina tavlor. Hon har Parkinson.
Tänkte också länka en film med henne. Har inte tittat så noga på den. Brukar ju inte gilla att se dokumentärer om Parkinson. Man blir så berörd typ. Men det lilla jag har sett är bra.


Vill ut...

Idag är det jättefint väder. Kan erkänna att jag vill ut och gå. Man blir ju inte lite promenadsugen. Men jag och pappa ska åka och handla idag. Då kommer jag iaf ut en liten stund. Vi brukar egentligen handla på torsdagar. Men imorgon ska vi vara hemma och packa. Åker ju i övermorgon. Jag vet redan var jag ska ha med, så jag kan ju lika gärna börja packa nu. Men jag är en sån som typ brukar packa i sista minuten. 
  

Längtar till fredag

Ja, vem gör inte det. Men vi åker till stugan då. Det ska bli skönt. Vi var ju dit en snabbis när vi var i Tällberg. Men då bodde vi inte i stugan. Jag hoppas att vi även då hittar på något, och att vi inte bara är vid stugan i 24/7.

Säger godnatt med det här inlägget.


En ny hund

Förlåt för dålig uppdatering, igen. Men jag har varit på jobbet idag. Det var en ny hund där idag. Han har varit där förut när jag har haft hemmadag, så det var första gången jag träffade honom. Han heter Sixten och är en Lhasa Apso. Han var väldigt skällig och pipig. Han satt i samma bur som den hunden jag gick ut med, så jag kunde småklappa honom. Han var mjuk. Lägger in en bild på en hund som liknar honom.

Ska föresten börja jobba alla vardagar from nästa onsdag. Så det kommer inte bli så bra uppdatering på vardagarna framöver.

Svenskläraret

Kom på att det var ett tag sedan jag gjorde nåt humorinlägg. Här kommer ett gammalt klipp från 1969. Jag tycker att det är riktigt roligt.

The Facebook song

Ikväll är det Inför ESC 2012 igen. En av låtarna dom ska visa är San Marinos låt. Den handlar om Facebook. Den blev diskad först, men sen gjorde dom om texten. Lägger in båda versionerna.

Klipp nummer 1 är originalversionen, eller hur man nu ska säga.


Något jag INTE vill jobba med

Skrev ju i 14-dagarslistan för några veckor sen vad som var mina drömyrken. Kom nyss på att jag inte har skrivit det jag inte vill jobba som eller med.

Det finns mycket. Har ju aldrig gillar smink och mode, så i en sån affär vill jag inte jobba i.
En annan sak jag inte vill jobba som är typ bartender, eller på en pub. Tänk om det skulle komma fram en person som ser ut som ett fyllo. Den personen skulle ju kunna ha haft Parkinson.
Att tvinga den personen att gå skulle ha varit min mardröm. Särskilt om man skulle se på personen hur ledsen hon/han hade blivit. Jag skulle typ ha haft dåligt samvete den kvällen.

Fy vilken mardröm det skulle ha varit om jag hade vetat att personen hade Parkinson.

Söndagschatt

Just nu är jag inne på "Söndagschatten". De är på Parkinsonsidan jag är medlem på. Det är nästan alltid kul att chatta där. Ibland pratar dom om medicintermer man inte fattar ett dugg om.
Men oftast pratar vi om något så man kan hänga med i snacket.

Säger godnatt nu. Hörs imorgon.

240 veckor

Så många veckor låg den här låten på Svensktoppen Den gick in den 16:e september 2007 och åkte ut den 22:a april 2012 dvs idag. Själv tycker jag att det är skönt att den åkte ut. Det är ju en fin låt, men dom behöver inte ligga så länge på listan.

En ny kommentar

Fick en ny kommentar jag tänkte svara på.
 
Postat av: Johan
Snygg bild

Svar: Tack. På bilden är jag nyklippt. Frisören hade plattat håret med plattång.


Bra bloggare jag är va

Men det har en förklaring. Är fortfarande stel. Det är bättre för stunden, men jag fick massage (stavning) av mamma förut.

Annars har jag inte gjort nåt speciellt hittills.
Bjuder på bilden

FML, Stel

Vaknade igår morse av att jag hade ont i axeln. Jag hade väl typ legat konstigt den natten.
Igår kväll hade jag jätteont när jag gick och lade mig. Idag är jag stel, och det gör ont när jag håller armen på ett visst sätt. Jaja, det går väl över.

Fick den andra skivan idag

Förra veckan beställde jag 2 skivor på nätet. Bara 1 av dom kom. Den andra var restad. Den kom idag. Jag tyckte att den var bra. Sen är det ju alltid låtar som man tycker mer om än andra.
Lägger upp bilder på skivorna.


Resultatet av gårdagens match

Brynäs vann Elitserien. Nu är dom svenska mästare. Tror föresten att Rögle kommer dit nästa gång.
Längtar till den säsongen börjar igen.

Ingen rubrik. Skriver det jag vill i inlägget

Godnatt allihopa. Bloggar mer imorgon.

Brynäs gjorde nyss mål. Nu står det 2-0.

Brynäs vs Skellefteå

Förlåt för den usla uppdateringen, men jag har inte haft nåt att blogga om.

Nu tänkte jag blogga om Elitserien i Hockey.

Ikväll spelar Brynär hemmamatch mot Skellefteå. Hittills leder Brynäs med 1-0. Men matchen är inte slut än, så vad som hellst kan hända.


Hur gör man copyright?

Funderar på att göra copyright. Problemet är att jag inte vet hur man gör. Anleddningen är att när man bildgooglar på nåt jag har skrivit kommer det upp bilder från andra inlägg. Bildgooglar man t:ex på Duodopapump kommer det upp en bild på Anders Behring Breivik, även fast jag inte har skrivit om honom i nåt Parkinsoninlägg.
Att det också kommer upp bilder på hundarna, Suzzie och från Tällberg gör inget. Men BREIVIK!!!
Funderar på att sluta blogga om det ska fortsätta såhär. Jag tycker att det är bra på ett sätt att bilderna visas. Då kanske jag får liiite mer läsare. Men bilderna kan ju hålla sig till temat på inläggen. 

Blir ett bildlöst inlägg nu för säkerhets skull.
 

En ny bild på mig

Kom på att det var ett tag sedan jag lade ut en ny bild på mig.

Det kanske bara är bra?

Igår skrev jag ju ett inlägg om Anders Behring Breivik. Skrev ju att ni kunde klicka på länkarna om ville läsa om det. Det verkar som att man inte kan länka med 2 bilder samtidigt. Men ni har säkert hört talas om det redan. Det är val lika bra att jag inte länkar.

Norges flagga i ESC-loggan.

Nya filmen om Suzzie Tapper

Nu kommer inlägget om Parkinsonfilmen jag skrev om imorse.

Läste igår att det ska visas en ny dokomentärfilm om Suzzie Tapper på TV. Den handlar om när hon får Duodopapumpen. Har sett bilder från filmen, och den verkar berörande, men ändå bra. Jag vet tyvärr inte än när den kommer att visas. Återkommer när jag vet mer. Vill ni läsa om filmen, eller se bilder från inspelningen kan ni klicka på bilden.


Vet inte?

Som rubriken lyder vet jag inte vad jag ska göra idag. Jag är väl hemma som vanligt.

Kommer ett till inlägg om en Parkinsonfilm jag läste om igår senare under dagen.

Fy fan

Nu tänkte jag blogga om Anders Behring Breivik. Ni har säkert hört talas om honom. Det var han som dödade många personer i Norge förra sommaren. Jag gillar honom inte alls. Men vissa nyheter går inte att komma ifrån. Man får info om dom ändå.

Klicka på bilden på Anders om ni vvill läsa om honom.
Klicka på bilden på Norgeflaggan om ni vill läsa om attentatet.

Nyss kommit hem

Idag var jag på hunddagiset igen. Ville egentligen inte gå dit imorse, men jag gjorde det ändå.
Det har börjat en ny tjej där. Hon heter Monica. Vi gick i samma skola i lågstadiet. Jag tror inte att hon kände igen mig. Det var ju typ 14-15 år sedan vi gick i den skolan. Mej jag tycker iaf att det är kul att hon har börjat där.

Gick även ut med hundar idag. Bland annat med Hugo.

Godnatt

Vet att det är lite tidigt att säga godnatt nu. Men jag ska kolla på Inför ESC 2012 sen. Har ju redan hört många av låtarna, men dom kan ju bli bättre ju mer man hör dom.

Det här blir som sagt kvällens sista inlägg. Imorgon ska jag till hunddagiset. Jag bloggar när jag kommer hem

Krig med skatorna

Vi har märkt att skatorna har börjat att bygga bo i en liten tall på tomten. Det vill vi inte att dom gör. Tänk vilket krax och kackel det blir sen när dom får ungar. Vi måste ofta gå ut och typ riva deras bo. Men dom är envisa, så dom börjar alltid bygga nytt. Själv saknar jag den här tiden.
På bilden ser ni "våran" skata vi hade på tomten förut. Han hette Pica. Det var för att skatan heter Pica pica på Latin. Han kom alltid till oss på morgonen. Då skulle han ha ost till frukost. Han fick köttbullar ibland också. Han var en allätare när det gällde mat. Det enda han inte gillade var fisk och pasta med ketchup på.



Kläder ska sitta på kroppen, inte på huvudet

Brukar aldrig blogga om mode. Men den här bilden säger väl allt.

Duodopapump

Såg nyss en film på Youtube. Det var typ en instruktionsfilm om hur man använder en Doudopapump. Filmen var tyvärr på Italienska, fast den är inspelad i Sverige. Fast man förstår ändå vad den handlar om. Jag tycker iaf att den har tydliga instruktioner. För det andra är det en svensk uppfinning, så man kan ju läsa det som står på pumpen.


Men vad är det här!!!

Vaknade inatt av att det regnade. Nu när man kollar ut genom förstret ser det ut såhär. Hallå, det är den 16 april! Nu får dom fan ta och bestämma sig däruppe.

Tillbaka

Skulle ha bloggat igår kväll, men nätet var typ släkt med en Sengångare då.

Återkommer med fler inlägg senare under dagen.

100 år sedan

Idag är det 100 år sedan skeppet Titanic sjönk.




Test

Den förra bildlänken var bara ett test, och det funkade. Återkommer när jag har nån mer vettig bildlänk. Länken med Suzzie var ju iofs vettig. Det jag menar är om jag kommer på nåt annat att blogga om. Har lite idebrist nu när 14-dagarslistan är slut.

Bildlänka

Nu ska jag försöka att bildlänka. Jag ska försöka få in en länk i en bild. Frågade en tjej på en blogg. Hon skrev hur man skulle göra. Vi får väl se om det går.


Svar på kommentar

Fick nyss en kommentar jag tänkte svara på.

Postat av: josefines.se

Superfin blogg!!
Var jättegärna med i min tävling där du kan vinna skönhetsprodukter:
http://josefines.se/2012/april/tavling-australian-bodycare.html#comment

kram!♥

2012-04-14 @ 18:46:23

Svar:
Tack för tipset, och att du gillar min blogg. Ska kolla in din blogg snart. Ska kolla på TV nu.


Pizza ikväll

Ikväll ska vi äta pizza. Det ska bli suuupergott. Det var typ 100 år sedan vi gjorde det sist. Vi ska göra en "50/50-pizza", dvs 2 olika sorter. Jag ska få en Capricciosa. Mamma och pappa ska äta nån med ananas, skinka, oliver och champinjoner (stavning).

MUMS!!!

Närkes Bofinksförening håller årsmöte

Ja, det var nästan så. Jag, mamma och pappa var ute och gick förut. Då såg vi typ en hel svärm med Bofinkar. Jag trodde att det var typ 30 Bofinkar. Pappa sa att det var drygt 60 stycken. Jag tror att han överdriver, men många var det iaf.


Dag 14: Något/någon jag älskar

Oj, vad svårt. Har vissa problem med att bara hitta en sak. Det var ni säkert redan märkt. Men här får ni några saker jag älskar.

Vara i Dalarna, och i Furudal


Rögle BK

Snart smäller det

Den 9:e maj är det 3 år sedan jag fick Susanna Lindvallstipendiet. Då ska jag också bli månadgivare i Hjärnfonden. Men jag kommer säkert att backa in i sista sekund. Men jag är ju faktiskt också myndig.

Fredagen den 13:e idag

Idag är det fredagen den 13:e som ni säkert har märkt. Saken är den att jag faktiskt har haft utur den dagen. Det var för 3 år sedan.

Jag skulle åka taxi från skolan. Det fanns 2 entreer där, Stora och Lilla entreen. Jag såg att taxin stod vid den lilla entren. Jag gick inte dit eftersom jag tyckte att dom borde lära sig var dom skulle stå. Jag tänkte att jag kunde ta bussen istället. Den gick direkt hem, så jag behövde inte byta på stan. Då missade jag den precis. Jag fick stå och vänta på nästa buss. Om det hade med datumet och göra vet jag inte. Men det var inte första gången som taxin hade ställt sig fel den dagen.

Lite överdriven bild kanske. Men hittade ingen bättre.

Vi i 5:anfinal ikväll

Som rubriken lyder så är det final av Vi i 5:an ikväll. Jag ska inte se det. Det har blivit ett sämre program. Det var bättre förr. Då fick man se uttagningarna på TV från början. Nu visas bara finalen. En annan sak som har blivit sämre är att det bara var 30-minutersavsnitt förut i uttagningarna.
Alla i familjen tyckte att det blev alldeles för stressigt. Nej, det finns nog bättre program att se ikväll.

Dag 13: Dina planer inför sommaren

Det blir nog det gamla vanliga. Vi brukar alltid åka till stugan. Mina somrar brukar oftast vara ganska tråkiga. Det händer typ samma saker varje år.

Beslut

Såg igår att mitt Spotifykonto snart går ut. Jag vill gärna uppdatera till Premium, men då måste jag betala 99 i månaden. Samtidigt vill jag ju bli månadsgivare i Hjärnfonden. Det lutar nog mot Hjärnfonden. Vill kunna hjälpa andra. Dessutom är Suzzie Tapper och en FB-vän ambasadörer där. Men vi får se.
 

Dag 12: 5 saker ni inte visste om mig

1: Jag har bott i Sverige sedan jag var 5 månader.

2: Jag har Asperger enligt dom som ställde diagnos.

3: Har aldrig gillat smink och mode.

4: Har alltid tyckt om musik, och skulle vilja börja sjunga i kör igen.

5: Måste alltid lyssna på musik på mp3:n när jag åker nånstans.



Månadsgivare

Funderar på att bli månadsgivare i Hjärnfonden. Har funderat på det länge. Har liksom inte vågat ta tag i det. Det ska fyllas i en massa namn och nummer innan man blir givare. Men jag ska ta tag i det. Hoppas iaf att jag har blivit det innan sommaren.
 

VärldsParkinsondagen idag

Idag är det som sagt VärldsParkinsondagen. Det är en dag då sjukdomen Parkinson ska uppmärksammas. Själv tycker inte jag att den gör det, iaf inte här i stan. Det är i så fall väldigt sällan det uppmärksammas. Ni som är intresserade kan kolla på dom här klippen.

Dag 11: Min favoritbild på mig själv

Det är nog den här bilden.

Förklaring-
Tycker att jag ser lite småtuff ut. Sen så kom inte luggen rakt i ansiktet.


Pumpblåsan

Idag åkte jag och pappa till en affär. Dom säljer saker till badrum. Vi skulle hämta en gummiblåsa till våran pump. I stugan i Dalarna har vi egen brunn med egen pump. I vintras hade gummiblåsan till pumpen gått sönder. Det är den som gör att vi får vatten.

Idag när vi kom till affären hade dom köpt en alldeles för stor blåsa. Vi har nu beställt en ny.

För en månad sedan var vi inne i den affären. Du sa dom att dom skulle SMS:a när dom hade fått blåsan. Det gjorde dom aldrig, så pappa har fått ringa varje gång. Snacka om att man blev trött när man såg blåsan.

Hemma

Blev hemma från jobbet idag. Det var inte alls kul att gå dit förra veckan. Har sagt det förut, men jag vill inte bara jobba en dag i veckan.

Nu och för alltid!


Dag 10: Mitt favoritcitat

Oj, vad svårt. Det finns många. Men hittade ett citat från Bert Karlsson på en hemsida med roliga citat.

Politiker är som krokodiler. Dom har små öron, och är stora i käften.


Om dagen

Idag har jag varit och fikat hos mormor igen. Det var mysigt som vanligt.

Nu är jag iaf hemma. Lyssnar på musik på Spotify.

Ikväll ska jag kolla på Reprisen av Så ska det låta. Kollade inte på det igår. Då hade jag typ annat att göra.

Imorgon ska jag till jobbet igen. Jag hoppas att jag får gå ut med nån hund då.


Dag 9: En film som gör mig glad

Här måste jag nog också länka ett klipp från Youtube.

Tycker att det är ett härligt klipp. Har dessutom en skiva med Celine (hon till höger).

Lånad berättelse

Fick nyss ett meddelande på Parkinsonsidan jag är medlem på. Meddelandet var från en tjej som bor i Finland. Hon frågade om hon får "låna" inlägg av mig. Det är inläggen om den jobbiga frun. Jag skrev att det är okej. Det är bara bra att man uppmärksammar dom olika symtomen. Det är också bra att man uppmärksammar olika bemötanden.

Såhär tycker jag om frun, i alla fall hur hon bemöter han med Parkinson.

Arkivbild, jag vet. Men jag hittade ingen mer passande bild.

Dag 8: En film som gör mig ledsen

Här måste jag nog länka 2 filmer.


Förklaring på klipp nummer 1- Tycker att det är hemskt att det finns barnsoldater. Gillar inte krig över huvudtaget. Men jag tycker att barn ska få vara barn.

Förklaring på klipp nummer 2- Man ska inte skämta om Suzzie Tapper på det där sättet. Tycker att det är bedrövligt, och jobbigt att titta på. Blir så jävla irriterad.

Snart påsklunch

Snart ska vi äta påsklunch. Det är typ 10 min kvar. Efter det är det TV. Kvällen är din börjar ikväll. Det är ett program där Martin Stenmarck uppfyller folks önskningar. Skulle jag vara med skulle jag ha velat träffa Suzzie Tapper. Får väl anmäla mig till nästa sesong, om det blir nån.
 

Köra till Stockholm i oväder och skit

Kör på med ett till inlägg när jag ändå är inloggad.

Tänkte berätta en till historia om den jobbiga frun jag berättade om igår.

Han med Parkinson har 2 döttrar. En av dom har typ en stuga i Stocholms skärgård. För några år sedan begärde dottern att han med Parkinson skulle åka till Stockholm och kolla till stugan. Det skulle också fällas några träd. Han och frun var då tvugna att åka i snöoväder, halka och blah blah blah. Han med Parkinson körde bilen. Han skakar inte lika mycket när han är koncenterad på nåt, men ändå.

Kan också tillägga att jag inte skulle begära nåt sånt av våran granne vid stugan. Även fast det är typ några 100 meter mellan våra hus.

Är på min vakt

Det ringde nyss på dörren. Det var några påskkärringar. Mamma och pappa vill egentligen inte att jag öppnar dörren om dom inte är hemma eller inte hör. Men jag gjorde det ändå. Olydig eller? Men det är ju ändå påskafton, och jag gillar att få besök. Även om det bara varar i några minuter.

Men jag är på min vakt. Är det inte nån speciell dag skulle jag nog inte öppna.

Glad påsk allihopa


Dag 7: En låt som gör mig glad


Förklaring- Låten har rolig text. Kan ju också säga att jag gillar Surströmming, speciellt Mannerströms. Det är bara honor med rom. Kan dock bara köpa den när jag är i Dalarna (sad face)

Jobbigt!

Har som sagt släkten på middag nu. Dom berättade en sak som jag bara måste skrivia här på bloggen.

Dom känner en man som har Parkinson. Jag har också kontakt med honom. Han har en jobbig fru, och då menar jag JOBBIG!!!

Om dom t:ex sitter och äter, och han lägger händerna på bordet skakar bordet. Då skäller frun ut honom typ nåt sånt här.

- Sluta skaka sådär!

Eller också ibland om han ska ta sin medicin.

- Har du tagit tabletterna?!

Han har också en dosa med mediciner i. Den piper när han ska ta sin medicin. Sist jag träffade honom hörde han inte dosan, så jag fick säga till honom. Då lät frun typ nåt sånt här.

- Du ska inte ha den i fickan. Då hör du den inte.

Kan ju också tillägga att jag har träffat frun, och man får en stor klump i halsen när hon säger sådär. Det är ju iofs bra att honn påminner honom om medicinerna. Men en person som har Parkinson kan ju för *** inte rå för att han/hon skakar.

Nej, jag skulle nog aldrig tjata på en person med Parkinson på det sättet. 
 



Släktmiddag

Idag kommer några från mammas släkt på middag. Dom kommer typ vid 13:30. Dom brukar vara rätt tidiga, så dom kommer väl ca 30 min tidigare.


Dag 6: En låt som får mig att gråta

Det är många, men en låt som berör mig är låten Jag vill leva av Suzzie Tapper.

Förklaring-
Låten handlar om hur hon kände när hon fick veta att hon har Parkinson. Eftersom jag läser mycket om Parkinson blir man extra berörd. En låt berör mig lättade när man vet historien bakom.
 


Dålig uppdatering

Vet att det har varit dålig uppdatering idag. Men det har inte hänt så mycket idag.

Fick bland annat en påskhälsning av pappa idag på mailen. Det var med några hönor som dansade. Vet tyvärr inte om det går att lägga upp det klippet här på bloggen. Ska iaf försöka göra en vlogg på det nån dag.
 

Dag 5: Mina favoritdjur

Har 3 djur som jag tycker mest om.

Pomeranian. Dom är bara såååå söta. Har dock inte träffan nån.


Katter, speciellt kattungar.


Guldhamster

Hjälpa till?

Följde med pappa och handlade förut. Det var mycket folk i affären, speciellt vid godisavdelningen. Alla ska väl ha godis till påsk.

När vi kom hem sa pappa att han blir irriterad över en sak när vi är och handlar. Han sa att vissa kvinnor har mes sig sena män/pojkvän/. Dom står bara och typ håller i vagnen meddans kvinnorna går runt som yra höns i affären. Hjälpa till är det typ inte tal om. När jag tänker efter tycker jag också att det är irriterande.

  

Resultatet av matchen

Skrev ju igår att Rögle BK spelade bortamach mot Örebro. Visste inte resultatet då. Fick veta det igår kväll. Det blev 4-1 till Rögle BK.

Rögle BK:s nya tränare Dan Tangnes

Dag 4: Mitt/mina drömyrken

Skulle jättegärna vilja jobba med personer med Parkinson, typ med nån på ett äldreboende. Tror jag skulle passa bra som det. Jag skulle också låta personen få vara så självständig som möjligt. Skulle hon/han behöva hjälp skulle jag finnas till för den personen. Det kan tyvärr bli lite svårt att få det jobbet. Jag har har ju inte gått nån utbildning för det. Man kan ju knappast bli nåt om man typ bara har läst artiklar om Suzzie Tapper.

En annat drömjobb jag har är att få jobba på ett riktigt hunddagis. Kan ju bara jobba på tisdagar på "mitt" hunddagis pga "Tjejen X". Skulle vilja jobba på ett hunddagis där man kan jobba varje dag.


Brandlarmet gick

Just nu spelar Rögle BK bortamatch mot Örebro. Jag frågade pappa vilka som ledde. Då sa han att brandlarmet hade gått i arenan, så matchen fick avbrytas. Nu verkar det som att dom har kommit igång igen. I skrivande stund leder Rögle BK med 2-1.

Återkommer med slutresultatet imorgon, för det här blir nog kvällens sista inlägg.


Spelar spel

Just nu ringer mamma till mormor. Hon brukar göra det vid den här tiden på kvällen, så jag passar på att blogga lite. Jag och mamma är dessutom mitt uppe i en match i Pop & rock. Det är ett frågespel om svensk musik. Jag brukar nästan alltid vinna. Det är typ för moderna frågor för henne. Vissa frågor är visserligen svåra för mig också, men jag brukar oftast kunna mer ändå.

Hundarna på Facebook

Det förra inlägget blev lite failat. Det blev nåt fel vid publiceringen, så det blev typ ett halvt inlägg.

Nu till det där om Facebook. Personalen sa att bilder man lägger ut där blir typ deras. Dom som jobbar med Facebook kan göra vad som hellst med bilderna. Dom sa typ att dom kan använda hundbilderna till t:ex djurförsök. Dom sa att man får lägga ut bilder om man t:ex har en egen sida. Alltså borde det gå bra att jag lägger ut bilder på hundarna här på bloggen.


Hemma

Nu är jag hemma från jobbet.

Hemma

Nu är jag hemma från jobbet. Har varit hemma i typ 30 min.

Det var en ny hund där idag. Det var en Rotweilertik som heter Diva. Hon kom fram och hälsade på mig. Jag kunde klappa henne. Jag tog inget kort på henne. Personalen sa att att man får ta kort på hundarna, bara man inte lägger ut dom på Facebook. Återkommer till det snart i ett annat inlägg. Ska bara publicera det här inlägget först.

Den här tiden är äntligen förbi!

På jobbet

Detta inlägg är tidsinställt.

Nu är jag förhoppningsvis på jobbet. Vid den här tiden brukar vi gå ut med hundar. Vet ju såklart inte vilken hund jag får. Men det kommer nog en bild på hunden när jag kommer hem.

Dag 3: Bilder på dina idoler som yngre


Suzzie Tapper.


Zian Zandi


Maria Montazami

Hittade tyvärr ingen bild på Björn Hellkvist.

Starta insamling

Vet att jag har tagit upp det här förut här på bloggen. Men jag skulle gärna vilja starta en insamling på Hjärnfondens hemsida. Man kan göra det. Insamlingen skulle heta Visst finns mirakel. Man kan också välja vilken sjukdom eller funktionhinder man vill skänka pengarna till. Jag skulle välja att skicka till alla. Jag har lite anknytningar till Hjärnfonden av andra skäl inte bara angående Parkinson. Berättar mer om det i ett inlägg i 14-dagarslistan.



Dag 2: Din/dina favorithemsidor

Har många. Men här kommer länkar till dom sidor jag oftast är inne på.

www.youtube.com
www.kamrat.com
www.parkinsonforum.se
www.facebook.com




1:a Aprilvideo

Laddade nyss upp en vlogg.


1:a april

Idag är som sagt 1:a april. Har redan sett en del aprilskämt på Facebook. Bland annat står det att alla hamburgare på Mc Donald´s ska bli fyrkantiga. Ska man tro på det?


Dag 1: Din bästavän

Träffar tyvärr inga kompisar längre. Men här kommer en bild hon som jag lekte mycket med när jag var mindre. Hon heter Elvira. Vi brukade nästan alltid spela in varandra med min bandspelare. Jag har kvar många av dom banden.

RSS 2.0