Sotvatten

För typ en halvtimme sen upptäkte jag att det kom sotvatten ur kranen. Jag fyllde upp det i en balja. Jag hällde också ur baljan några gånger. Då blev det svart på botten. Ska kolla vattnet igen om en stund. Det har hänt förut att det har varit lite brunt vatten. Men det här är extremt.
 

Grattis Karin

 Idag fyller mitt kusinbarn 1 år. Hon fyller egentligen år på skottdagen, men man firar henne idag. Har bara träffat henne en gång. Men jag hoppas att det blir fler gånger.
 
 

Oh det låter dyrt!

Ja, iaf när det gäller en film som bara är typ 30 minuter lång.
 
Filmen jag pratar om heter Suzzie Tapper - Jag har Parkinson. Det är den första filmen som sändes med henne. Den kan man beställa på Parkinsonförbundets hemsida. Jag skulle vilja ha den. Problemet är att den är så dyr. Den kostar 275 kronor. Sen blir det säkert mer med frakt och allt. Då är den säkert uppe i 300. Filmen finns också på Hjärnfondens hemmsida, så jag får väl titta på den där.
 
 

Tarzan förr och nu

Just nu lyssnar jag på Taezan Boy. Det är en låt från 80-talet. Jag tycker att den är bra.
 
När jag var liten ca 8-9 år fanns det en grupp som hette Toy-Box. Dom sjöng också en låt om Tarzan. Persoligen tycker jag att 80-talslåten är bättre.

Nu igen!

Idag fick jag ett SMS från Telia. Där stod det att jag typ har surfat för mycket. Det var länge sen jag fick det meddelandet på mobilen. Jag har väl surfat mycket nu imed att jag är hemma så mycket.
  

Skandalernas deltävling

Lördagens deltävling från Malmö är enligt medierna skandalerna och plagiaternas deltävling. Jag har ju själv skrivit att Lucia Pineras låt är ett plagiat av Adele.
 
Nu har även avslöjas att La Camilla i Army of lovers mimade på scenen. Man ser det klart och tydligt. Sångerska kommer fram bakom La Camillas "tron". Sen fortsätter hon och sjunga. Sen ska det även se ut som att La Camilla sjunger.
 
Det har också kommit fram att Sarah Dawn Finers sketch var ett plagiat från ett amerikanskt program. Lägger upp båda sketcherna, så ni för bedömma själva. 

Varför ska allt roligt hända i Stockholm och Skåne?!

Såg på Facebook att Björn Hellkvist ska föreläsa i Ängelholm. Det kommer också vara mingel, tävlingar och annat kul. Det ska också samlas in pengar till Shaking Generation. Jag hade velat vara där. Det är den 2:a mars. Det är i Ängelholm, så det är så långt att åka. Dessutom tror jag inte att jag skulle ha fått ledigt från jobbet. Min frånvaro på jobbet liknar mer skolk än ledighet, men så får det förbli.
 
Läste också att Parkinsonförbundet ska hålla kongress i maj. Den hade jag också velat gå på. Men den kanske är lättare att åka till. Den är ju på en helg också.
 
Man kan ju alltid drömma.

Men jag ändrade ju för i *******

Skulle nyss logga här på blogg.se. Då råkade jag skriva en bokstav mindre i mailadressen. Då gick det det ju såklart inte att logga in. Då gick jag tillbaka och skrev om allt. Då gick det inte heller att logga in då heller. Då fick jag stänga ner fönstret och öppna ett nytt. Då gick det att logga in. Det tycker jag är konstigt. Man borde ju kunna logga in om man ändrar.

Adele vs Lucia

Skrev ju imorse att Lucia Pineras bidrag var väldigt lik Adeles låt Rolling in the deep. Ni har säkert hört Adeles låt. Men jag lägger upp båda låtarna. Dom är som sagt ruskigt lika.
 

Ge mig huvudvärkstabletter någon!

Nästa vecka är det Andra chansen i Melodifestivalen 2013. Då kommer jag inte att göra någon summering. Årets upplägg i Andra chansen skiljer sig från övriga år. Jag läste om upplägget på nätet. Man blir yr i huvudet bara av att läsa. Är det nån mer än jag som håller med.
 
Upplägget för Andra chansen 2013

Från början kommer bidragen att tävla i en viss ordning och tv-tittarna kommer att få telefon- och SMS-rösta medan bidragen framförs. Ordningen kommer att bestämmas av Sveriges Television vilket presenteras efter den fjärde deltävlingens avgörande. Efter att alla bidragen har sjungits stängs slussarna och rösterna räknas. De fem bidrag som fått flest röster går vidare till en andra röstningsomgång, medan övriga bidrag på placeringarna sex, sju och åtta blir eliminerade. När bidragen till den andra omgången har offentliggjorts kommer dessa att framföras igen, dock endast i en snabbgenomgång samtidigt som en ny telefon- och SMS-röstning börjar. De fem bidragen behåller nu de tidigare rösterna från den första omgången. Efter att slussarna stängts den andra gången går fyra bidrag vidare till en tredje omgång där det nu blir dueller som väntar.

När avslöjandet har skett kommer de fyra bidragen som gått vidare delas upp i två dueller. I en duell kommer den låt som fick flest röster möta den som fått fjärde flest röster. I en duell kommer den låt som fick näst mest röster möta den som fick tredje flest röster. Telefonslussarna kommer att öppnas på nytt i varje duell och en röstningsomgång per duell kommer att hållas. Dock kommer man inte kunna SMS-rösta i duellerna. Vinnarna för respektive duell kvalificerar sig till finalen.

 

 

 

 
 

Summering av deltävling 4 i Malmö

Här kommer summeringen av gårdagens deltävling. Den här gången var det inte så många bra låtar enligt mig.
 
Army of lovers - Rockin the ride: Fick öppna kvällen. Jag tyckte att den var tjatig. Dom sjöng samma hela tiden. Var sexigt framförd. Men deras låtar brukar vara tjatiga. Tyckte också att den var en skämtlåt. Det var tur att den inte gick vidare.
 
Lucia Piñera - Must be love: Den här låten tyckte jag var en av kvällens bästa. Dock var den väldigt lik Adeles låt Rolling in the deep. Det var konstigt att den inte blev diskad för plagiat. Kom sist i deltävlingen. Det berodde nog på likheterna. Annars tyckte jag att hon hade en bra röst.
 
Robin Stjernberg - You: Såg inte det uppträdandet. Kollade Instagram samtidigt. "Tabben" var på laddning, så jag var inte vid TV:n. Men jag lyssnade. Jag tyckte att låten var sådär. Den var ganska enformig. Men många andra låtar var sämre. Den förtjänade en plats i Andra chansen.
 
Sylvia Vrethammar - Trivialitet: Det här var en typisk Sylvialåt med sambainfluenser. Den var inte enformig som många av dom andra låtarna. Men jag tyckte inte att genren passade in. Det var tur att den inte gick vidare.
 
Ralf Gyllenhammar - Bed on fire: Den här låten tyckte jag inte om första gången jag hörde den. Den blir nog bättre ju mer man hör den. Var bra framförd. Inte kvällens favorit, men den förtjänade ändå att gå vidare.
 
Behrang Miri - Jalla dansa salwa: Det här var enligt mig ett av skämtbidragen. Den var väldigt trallvänlig. Han "sjöng" väldigt snabbt. Det var svårt att höra vad han sa. Jag tror att låten kommer bli en av årets svenska sommarplågor. Förtjänade inte en plats i Andra chansen.
 
Terese Fredenvall - Breaking the silence: Den här låten var en av kvällens bästa. Hon hade en bra röst. Bidraget var bra framfört. Det var synd att hon åkte ut. Hon förtjänade en plats i finalen eller Andra chansen.
 
Ulrik Munther - Tell the world I´m here: Den här låten var också en av kvällens bästa. Många tycker att den är en bra arenalåt. Jag kan hålla med dom. Han hade en bra röst. Låten var också bra framförd. Många tycker att han skulle haft munspelet på scenen. Men det hade inte passat in till den här låten. Var en värdigt finalist.
 
 
 
 

Ettt konstigt bygge

Kom nyss hem från en promenad med mamma och pappa. Idag kunde vi delvis inte gå den rundan vi brukar gå. Dom håller på och bygger och gräver ner något där vi brukar gå. Ingen av oss vet vad dom ska göra. Vi har sett att det ligger några orangea rör på backen. Dom ska säkert göra något med avloppet.

Clarys nya ställen

Det var ett tag sen jag bloggade om Clary. Hon har hittat många nya ställen att ligga på. Bland annat i soffan i TV-rummet. Har en jättegullig bild när hon ligger i den. Ibland ligger hon på köksbordet också. 
 

Bollnäs - Sandviken

Det här klippet tycker jag är roligt. Det säger också en hel del.
 
Kan bara säga att sportsupportrar finns i alla åldrar.
 

Harlem shake

I somras var det nog många av er som dansade till låten Gangnam style. Nu har det kommit en ny låt som har spridit sig på nätet. Den heter Harlem shake. Första gången jag hörde låten var på Facebook. Då trodde jag att det var nån kul grej dom gjorde. Nu finns klippet i många olika versioner. Själv tycker jag att Gangnam style är bättre.
 
Här är versionen jag såg på Facebook.
 

DBS och pumpbehandlingar

Det var ett tag sen jag skrev något om Parkinson.
 
Såg på Facebook att det ska komma några föreläsningar om DBS och pumpbehandlingar senare i år. Jag är sugen på att gå på någon av dom. Föreläsningen kommer till Örebro den 15:e mars. På föreläsningen kommer det också några personer som har gjort olika behandlingar. Man får också svar på olika frågor kring Parkinson.
 
Här har ni en länk om ni vill läsa om dom olika behandlingarna.
 

Nomineringarna

Har hittat en lista där alla nominerade till Grammis 2013 finns.
 

Årets artist: First Aid Kit, Loreen, Mando Diao, Refused, Swedish House Mafia.

Lyssna här!

 

Årets album: El Perro del Mar: "Pale fire", First Aid Kit: "The lion's roar", Lorentz & Sakarias: "Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast", Mando Diao: "Infruset", Markus Krunegård: "Mänsklig värme".

Lyssna här!

 

Årets låt: Alina Devecerski: "Flytta på dej", Ansiktet: "Äckligt", Icona Pop: "I love it", Laleh: "Some die young",  Loreen: "Euphoria", Nause: "Hungry hearts", Norlie & KKV: "Tröjan du hatar", Panetoz: "Dansa pausa",  Stiftelsen: "Vart jag än går", Swedish House Mafia featuring John Martin: "Don't you worry child".

Lyssna här!

 

Årets pop: Anna von Hausswolff, El Perro del Mar, First Aid Kit, Laleh, Petra Marklund. Lyssna här!

 

Årets rock: Kent, The Hives, The Soundtrack of Our Lives, Thåström, Ulf Lundell.

Lyssna här!

 

Årets kompositör: Anna von Hausswolff; Axwell, Ingrosso, Angello, Martin & Zitron; Gustaf Norén, Björn Dixgård, Björn Olsson; Klara & Johanna Söderberg, Laleh Pourkarim.

 

Årets textförfattare: Joakim Berg, Klara & Johanna Söderberg, Laleh Pourkarim, Peter LeMarc, Thåström.

 

Årets producent: El Perro del Mar & Bobby Bell; Marko "Mack Beats" Saez, Masse Salazar & Arvid "Avastyle" Werling; Mando Diao & Björn Olsson; Markus Krunegård & Lars Skoglund; Vittorio Grasso, Lorentz Alexander, Martin Sakarias.

 

Årets svenska internationella framgång: First Aid Kit, Loreen, Refused, Shellback, Swedish House Mafia.

 

Årets nykomling: Alina Devecerski, Goat, Icona Pop, Noonie Bao, Sibille Attar.

 

Årets barnalbum: Adolf Fredriks musiklass 6E & 6F: "Barn sjunger för barn", Backa Hans Eriksson/Jujje Wieslander/Malou Meilink: "Stora boken om Mamma Mu och Kråkan", Bröderna Lindgren: "Med Bröderna Lindgren i tiden!", Jazzmys: "Framiljen Svängson, tuta och kör!", Showtajm: "Showtajm".

 

Årets dansband: Elisas, Eva Eastwood & The Major Keys, Lasse Stefanz, Sten & Stanley, Streaplers. Årets electro/dans: Avicii, Familjen, Icona Pop, Miike Snow, Swedish House Mafia.

Årets folkmusik/visa: Ale Möller Band, Cookies N Beans, Emilia Amper, Mando Diao, Toni Holgersson.

 

Årets hiphop/soul: Chords, Kartellen, Lorentz & Sakarias, Maskinen, Timbuktu & Damn.

 

Årets hårdrock/metall: Graveyard, Katatonia, Sabaton, Switchblade, Witchcraft.

 

Årets jazz: Bob Stenson Trio, Esbjörn Svensson Trio, Klabbes Bank, Magnus Lindgren, Neneh Cherry & The Thing.

 

Årets klassiska: Anna Petrini, Anne Sofie von Otter, Kleerup, Oskar Ekberg, Trio Zillacusperssonraitinen.

Årets musikvideo: Andreas Nilsson för Miike Snow: "The wave", Christian Larsson för Sigur Ros: "Valtari", Daniel Wirtberg för Little Dragon: "Crystalfilm", Jerker Josefsson för Amanda Jenssen: "Dry my soul", Robin Kempe-Bergman för Iamamiwhoami: "Drops".

 
 

Vinnarna i Grammis 2013

Igår kväll var det Grammis 2013. Är rätt nöjd över resultatet. Men jag tyckte att Eva Eastwood skulle fått en grammis också. Hon var nominerad till bästa album. Jag gillar henne. Dom som fick flest Grammisar var First aid kit. Dom gillar jag också. Det är en av favorierna bland nya grupper.
 
Här kommer hela vinnarlistan. Hittar jag nån lista där alla nomineringar står skriver jag den också.
 
Årets album: “The Lions Roar”- First Aid Kit
Årets artist:
First Aid Kit
Årets barnalbum:
“Med Bröderna Lindgren i tiden!” – Bröderna Lindgren
Årets dansband:
Lasse Stefanz
Årets elektro/dans: Sw
edish House Mafia
Årets folkmusik/visa:
Mando Diao
Årets hederspris:
Nils Landgren
Årets hiphop/soul:
Timbuktu & Damn!
Årets hårdrock/metal: Graveyard
Årets innovatör:
Sebastian Ingrosso och Alesso
Årets jazz:
Neneh Cherry & The Thing
Årets klassiska:
Anne Sofie von Otter
Årets kompositör:
First Aid Kit
Årets låt:
”Vart Jag Än Går”- Stiftelsen
Årets musikvideo:
Christian Larsons video till Sigur Rós ”Valtari”.
Årets nykomling:
Icona Pop
Årets pop:
First Aid Kit
Årets producent:
Vittorio Grasso, Lorentz Alexander och Martin Sakarias
Årets rock:
The Soundtrack of Our Lives
Studioräven:
Kjell Öhman
Årets svenska internationella framgång:
Swedish House Mafia
Årets textförfattare:
Peter LeMarc
Eva Eastwood
 
First aid kit

Coolstuff och Zazzle

Tänk vad många roliga hemsidor det finns. Har varit inne på Coolstuff några gånger. Där finns det helt sjuka prylar. Det finns bland annat luftfräschare som luktar bacon.

Zazzle kan man beställa personliga saker. Det finns bland annat Parkinsontröjor där. Men jag tyckte inte att texten på tröjorna var roliga.

Kan säga att jag fastnade på dom sidorna. Även om man inte köper nåt är det bara kul och titta.

 

 


Hjärnans mysterier

Idag hade en av mina jobbarkompisar med sig en bok till jobbet. Den hette Hjärnans mysterier. Den handlade blans annat om forskning om hjärnan. Den var väldigt intressan. Det stod om olika områden i hjärnan. Det stod också om Parkinson. Boken är några år gammal, så det stod inget om DBS och pumpbehandlingar. Det stod också hur man kan persolighetsförändras om man t:ex blir slagen hårt i huvudet.
 
Jag rekomenderar boken om ni är intresserad av hjärnan och neurologi.
 

Goldenhunddagis

Idag var det nästan Goldenhunddagis på jobbet. Det var bara Asta som inte var en Golden. Många hundar är lediga den här veckan eftersom det är sportlov.
 
Idag sa personalen även att man får gå in till Tintin. Men man fick vara berädd på att man kunde bli omkullknuffad av dom. Dom blir så glada när man går in till dom.
 
Här är bilder på Donna och Kelly
 
 
Har en bild på Ozzy och Chilli också. Men jag kan inte ladda upp dom nu.
 

Koltrast

Det var ett tag sen jag kollade mina bilder på digitalkameran. Tar oftast kort med "Tabben" nu när jag har skaffat Instagram. Såg att jag har en bild på en Koltrasthanne. Att det är en hanne ser man på den gula näbben.

2 bilder

Tog 2 bilder på mormor. Dom blev ganska bra. Själv tycker hon fortfarande att gamla tanter inte ska vara med på bild.

Mormor

Nu ska jag, mamma och pappa åka till mormor och fika. Lovar lite bilder därifrån. Ska även ta några nya bilder på mormor.

Summering av deltävling 3 från Skellefteå

Eddie Razaz - Alibi: Låten var helt okej. Dock var den väldigt lik Eric Saades låt Popular. Genren har man hört väldigt många gånger förut. Blev förvånad över att den inte gick vidare första omröstningen. Förtjänade åtminstone en plats i Andra chansen.
 
Elin Petersson - Island: Den här låten tyckte jag var bra när man fick höra stidioversionen. På scenen var hon väldigt nervös. Hon tappade texten lite i början, men det hörtdes knappt. Låten vär bra, och lite annorlunda. Hon hade en bra röst, men kanske inget att skicka vidare.
 
Ravaillacz - En riktig jävla schlager: Det här var nog kvällens skämtlåt. Jag tycker personligen att Tommy Körberg har bra röst. Men dom andra sjöng hellre än bra. Låten var trallvänlig. Den hade nog passat bättre som pausunderhållning. Förtjänade inte en finalplats.
 
Amanda Fondell - Dumb: Låten var ganska bra. Kanske något stökig och skrikig. Hon har väldigt bra röst, men skulle nog ha haft en lite lugnare låt. Låten var bra framförd. Förtjänade åtminstone en plats i Andra chansen.
 
Martin Rolinski - In and out of love: Den här låten tyckte jag var en av kvällens bästa. Det var en typisk BWO-låt. Förstod dock inte vad färgen i bakgrunden hade med låten och göra. Gick till Andra chansen, men hade förtjänat en finalplats.
 
Caroline af Ugglas - Hon har inte: Den här låten tyckte jag var rätt bra. Caroline har en väldigt unik stil. Hon har också en speciell, men ändå bra röst. Låten var bra framförd. Förtjänade en finalplats.
 
State of drama - Falling: Den här låten var kvällens personliga favorit. Den var bra framförd. Dom hade bra röster. Den förtjänade en finalplats. Det var också mamma och pappas favoriter. Hitills en av dom bästa låtarna i finalen.
 
Janet Leon - Heartstrings: Den här låten tyckte jag var ganska enformig. Genren har man hört många gånger förut.Låten var bra framförd. Själv tyckte jag att den skulle ha gått till finalplats istället för Ravaillacz.
.

Gekås Ullared

Var nyss inne på deras hemsida. Där kan man bland annat kolla in några webbkameror. Där kan man se hur mycket kö det är utanför varuhuset. Nu är det stängt. Det stänger klockan 17:00 på helgerna. Men man ser ändå att kamerorna är igång. Det rörde sig lite utanför. Det var några personer.
 
Klicka här om ni också vill kolla in kamerorna. Det är dålig kvalité, men man ser lite.
 
 
 

Radio Play

Har börjat att använda Radio Play. Just nu lyssnar jag på Bjällerklang. Var ju så dum så jag hoppade över den här låte, den länkade låten nedan. Men den har jag på skiva, så det gör inte så mycket. Det dåliga är att man inte kan gå bakåt i låtarkivet. Nu har jag iaf gjort så att det inte är så mycket jullåtar. Ska försöka fixa lite sommarlåtar.
 
Man skapar en egen spelista. Det är kul. Har typ blivit besatt. Kommer att vara inne på den sidan fler gånger.
 
 
 

Äggspriment

Igår gjorde vi ett expriment med ett  rått ägg på jobbet. Vi lade ägget i ett glas med ättiksprit. Sen skulle det ligga i glaset under natten. Idag slutförde vi exprimentet. Då hade äggvitan lösts upp sig. Gulan var hel. Det var bara hinnan på äggvitan som var kvar av vitan.

Tintin

Idag var jag på jobbet igen. Idag hade en av personalen med sig en ny hund. Det var hennes egna hund. Det var en Goldenhane som heter Tintin. Han var rätt stressad, så man fick inte gå in till honom. Jag hoppas att jag får gå in till honom nån dag. Då ska jag försöka att ta kort på honom.
 
Sålänge får ni nöja er med en hund som liknar honom.

Tamago

Blev typ tipsad om en app av en tjej på Instagram igår. Appen heter Tamago. Den går ut på att man ska klicka på ett ägg 1000000 gånger. Sen kommer det upp nånting. Vill inte avslöja för mycket för er som inte har spelat det. Spelet finns i olika varianter. Vet inte om jag kommer att ladda ner det. Det verkar lite tråkigt.  Om ni vill veta hur jag ändå vet vat som händer när det är slut, så kollade jag på Youtube.

Nya bilder på hundarna

Har börjat att ta bilder på hundarna med "Tabben". Det var lättare sagt än gjort. Antingen skulle dom titta åt ett annat håll, eller nosa på kameran. Till slut lyckades jag. Jag blev nöjd med bilderna. Ska försöka ta lite nya bilder imorgon. Har några hundar kvar att ta kort på. Ska också försöka att få Donna att titta in i kameran.
Donna
 
Kelly
 
Hugo
 

Let them sing it for you

Det fanns ett roligt "spel" på datorn förut. Det heter Låt dem sjunga det åt dig. Där skrev man in ord i en ruta. Sen fick man dom i en melodi. Vissa ord fanns inte. Då kunde man skicka in ett låtförslag.
 
Såg igår att spelet finns i en engelsk version också. För att använda det måste man har Quick time. Det vet inte jag hur man skaffar, så spelet får vänta. Jag minns att jag tyckte att det var roligt.

Häst i skogen

Imorse när jag gick ut med Hugo mötte jag en häst i skogen. Eller, det var rättare sagt en tjej som red på en häst. Det har hänt förut att vi har mött hästar, men det är inte så ofta. Kan också säga att jag blev förvånad när jag såg hästen. Den var väldigt stor. Sen var den brun också, men den var fin.
 
Lägger in en bild på en liknade häst.

Barnsliga jag

Idag har jag spelat Hotell Kantarellspelet på datorn. Hotell Kantarell var en serie på barnkanalen. Har spelat spelet förut. Nu loggade jag in igen, och det var riktigt kul. Mitt namn fanns också sparat på datorn. Det tyckte jag var kul med tanke på att det var 100 år sen jag spelade det.

Norges representant

Nu har Norge valt ut sin representant till Eurovision song contest. Det blev en tjej som heter Margaret Berger som vann. Personligen tycker inte jag att låten är så bra. Jag hade en annan favorit i årets norska tävling. Det var Lucky Lips.
 
Länkar bägge låtarna här.
 

Summering av Melodifestivalen deltävling 2 i Scandinavium

Anton Ewald - Begging: Fick öppna kvällen. Jag tycker att låten är väldigt bra. Det är modern genre i Eric Saadestuk. Bra utfört nummer. Förtjänade en finalplats.
 
Felicia Olsson - Make me No 1: En av kvällens debutanter. Hon hade en väldigt fin och bra röst. Påminner lite om Agnes i rösten. Förtjänade en finalplats. En av kvällens bästa bidrag.
 
Joacim Cans - Annelie: Låten var ganska bra, men jag blev ändå besviken. Skulle ha framförts av nån annan t:ex Pernilla Andersson eller Lars Winnebäck. Kom sist i deltävlingen. Men jag tror att många hade förväntat sig nåt i hårdrockstil från honom. Kanske inget att skicka till final, men hade förtjänat en andra chans.
 
Swedish house wives - On top of the world: Det här vär kvällens ända riktiga schlagerlåt. Låten var bra framförd. Det var en sådan låt som jag personligen tyckte skulle ha gått vidare. Förtjänade åtminstone en andra chans.
 
Erik Segerstedt & Tone Damli - Hello goodbye: Lite klen låt, men ganska bra framfört. Men med tanke på en viss "Banan" förtjänade den en andra chans. Dock är det många andra bra låtar i Andra chansen. Jag tror inte att den går vidare därifrån.
 
Louise Hoffsten - Only the dead fish follow the stream: Kvällens bästa låt enligt mig. Kanske inte det bästa framförandet. Men hon har MS, så då kanske det inte blir så bra framfört. Tycker att hon är en värdig finalist. Hittills en av dom bästa låtarna i finalen.
 
Rickard Wolff & Sara Isaksson - En förlorad sommar: Kvällens enda ballad. Texten var väldigt fin. Han har också rätt bra röst. Lite nervös och darrig i rösten. Men förtjänade åtminstone en andra chans.
 
Sean Banan - Copacabanana: Ja, vad ska man säga här då? Kan väl inte säga annat är skandal med ett antal svordomar och utropstecken. Förstår inte hur han kunde gå till final. 
 
 
 

Ja, vad ska man säga...

Sean Banan är i final. Ska jag vara ärlig så trodde jag att han skulle gå vidare på något sätt. Det finns säkert Mellohatare som röstar bara för att retas.
 
Skriver inte hela summeringen idag. Det får bli imogon. Det är så sent nu. Sen kan man ju lyssna på dom utslagna låtarna fler gånger för att tycka till om dom.

Lasagne till middag

Vi ska äta Lasagne till middag idag. Nu får man känna sig som en Gustaf. Den här gången ska jag nog ge lite till Clary. Vi i familjen brukar kalla henne för Gustaf. Mamma brukar skoja och säga Gustava. Men det namnet är inte lika fint.
 

Lördagen den 9:e februari

Idag är det lördagen den 9:e februari. Det var det för 5 år sedan också. Då vid den här tiden var jag i skolan. Jag hade ingen aning om att den dagen skulle delvis förändra mitt liv.
 
Det var 1:a deltävlingen i Melodifestivalen 2008. Suzzie Tapper skulle vara med. Jag visste inte vem hon var. Jag hade bara hört hennes låt en gång. Jag tyckte att den var almänt tråkig.
 
Jag vet inte vad som hände där egentligen. Det var ju ändå ett tag sedan. Men jag minns att världen typ höll på att gå under när hon åkte ut ur Andra chansen.
 
Det som också är lite roligt är att deltävlingen var i Scandinavium i Göteborg. Där är tävlingen även ikväll. Så iår är det precis på dagen Suzzie Tapper var med.
 

ABBA + Suzzie Tapper

Det här klippet tycker jag om att kolla på. Problemet är att man inte kan kolla på det i mobilen. Vissa Yotubeklipp är som sagt lite koko. Men om man lägger upp dom här på bloggen går det att titta på dom ändå.
 
Det kommer att dyka upp lite sådan här klipp lite då och då.
 

Äta

Ska äta nu. Blir fler inlägg senare.

Smygtitta

Nu har dom släppt 1-minutersklippen av låtarna som ska tävla nu på lördag. Har lyssnat på alla. Det var många bra låtar den här gången. Det fanns också låtar som var sämre. Sean Banans låt t:ex. Den var barnslig. Joacim Cans låt var bra, men jag blev besviken på den. Jag trodde att det skulle vara något i Hårdrockstil. Han är ju sångare i Hammerfall. Istället var det en låt med Lars Winnerbäckstil.
 
Länkar inte hans låt med tanke på att den kanske tas bort redan imorgon. Men jag länkar en låt som jag tycker är bra med Joacim Cans.
 

Linda Pritchard och MGP 2013

Beställde nyss 2 skivor på cdon. Det är dom skivorna som är nämnda i rubriken. MGP-skivan har jag beställt till mig själv. Lindaskivan har jag beställt till pappa. Men jag kommer säkert också lyssna på den. Både jag och pappa har liknande musiksmak.
 
Pappa blev förtjust i Lindas musik efter att hon var med i Melodifestivalen för några år sedan. Länkar låtarna här.
 
 
 

Hugo och Pelle

Idag gick jag ut med Hugo på jobbet. När jag gick i skogen kom det några andra med två hundar. Den ena var stor och svart. Den andra var liten och brunorange. Den sistnämnda hette Pelle. Han gick fram och nosade på Hugo. Det såg ut som att dom gillade varandra. Sen ropade husse på Pelle. När dom hade gått pep Hugo. Han tyckte nog att det var kul med lite sälskap.
 
Den "bruna" hunden är inte Pelle, men har såg ut ungefär så.
 
 
 
 
 

Min förskola

Det finns en liten "serie" på Barnkanalen. Den heter Min förskola. Där visar barn runt på sina dagisar eller förskolor. När jag tittar på det längtar jag till min gamla förskola. Brukar hälsa på där minst en gång per år eller termin. Läste i dagboken för typ en månad sen att jag var där. för drygt ett år sen. Ska nog skicka ett mail till en av personalen på min gamla förskola i helgen. Då ska jag skriva att jag gärna vill komma och hälsa på nån dag. Att jag skriver i helgen är för att jag vill jobba klart på hunddagiset hela den här veckan. Jag har ju inte varit där på typ två veckor.
 
Brukar oftast få komma till förskolan på måndagar eller torsdagar, så man vet ju aldrig.
 
Bilden är på dagiset, men det är rätt skola.
 

Världen är bra liten ibland

Idag var jag på jobbet. Det var en ny vikarie där idag. Hon bor granne med en av mina kusiner. Vi kom på det när vi pratade om våra efternamn. Vi hade mycket gemensamt att prata om. Hon ska vara där imorgon också.

Yohio

Det diskuteras ofta om bidragen i Melodifestivalen. Men aldrig har ett bidrag fått såhär många kommentarer på Youtube som Yohio. Det är först och främst hans stil folk har åsikter om. Själv tycker jag att hans stil är unik.
 
Hans låt är en av dom mest diskuterade klippen på Youtube just nu.
 

Hemma idag, men imorgon kanske...

Blir hemma idag.
 
Personalen ringde nyss. Dom sa att restaurangen har strul med sin hemsida, men att det fanns en meny för den här veckan ändå. Dom skulle scanna in den och skicka den till våran mail. Den skulle komma vid 1-tiden. För hoppngingsvis kan jag åka till jobbet imorgon. Har längtat dit meddans jag har varit sjuk. Dessutom kanske dom hade en ny hund på gång.
 

Nu när man är frisk och allt

Är frisk från förkylningen nu. Men jag kanske inte åker till jobbet nästa vecka endå.
Anledningen är maten. Har ju skrivit förut att vi beställer mat från en restaurang här i stan. Dom brukar lägga ut matlistan på webben. Personalen på jobbet har sagt att man ska ringa om maten innan 8:45. Om jag blir sen i taxin kanske inte jag får nån mat om jag kommer sent. Jag har börjat skicka egen matlista till dom sen några veckor tillbaka. Jag vill ju inte ha maten blandad.
 
Nu är det söndag kväll, och nästa veckas menyer ligger fortfarande inte ute på webben. Därför åker jag inte till jobbet. Jag är ju inte så dum så jag åker dit och är hungrig en hel dag.

Nytt videoinlägg - Katterna i trädet

Marskatterna har tydligen redan börjat med sitt.
 

Deltävling 1 i Karlskrona

Här kommer min sammanfattning av gårdagens deltävling i Melodifestivalen.
 
David Lindgren - Skyline: Fick öpnna tävlingen. Jag tycker att hans låt är bra. Dock är det en sån genre som man hör rätt ofta. "Sticket" är väldigt likt Dannys låt Amazing från förra året. Men många låtar liknar ju varandra. Jag tycker att han är en värdig finalist.
 
Cookies N Beans - Burning flags: Den låten tycker jag är rätt bra. Det är svårt att recensera när man bara har hört låten en gång. Men jag tycker att tjejerna har bra röster.
 
Jay-Jay Johanson - Paris: Här kommer kvällens första "Gäsper". Låten ärr väldigt enformig. Det händer inte så mycket. Han sjunger rätt tyst också. Det var tur att han inte gick vidare.
 
Mary N'diaye - Gosa: Näää, vad var det här? Låten var väldigt trallvanligt och sätter sig på hjärnan. Men den hade nog passat bättre i Lilla Melodifestivalen. Pappa sa att det var en Bolibompalåt. Jag håller med honom. Den var barnslig. Tur att Yohio gick vidare istället.
 
Eric Gadd - Vi kommer aldrig att förlora: Nu till det här svåra igen. Man har ju bara hört låtarna en gång. Men jag tyckte att låten var bra. Har aldrig varit nåt Eric Gaddfan. Men låten var iaf värd en andra chans.
 
Yohio - Heartbeak hotel: Den här låten var enligt mig klart bäst. Han är bra på att sjunga. Han är duktig för att vara så ung. Han har en unik genre. Han var en värdig finalist.
 
Anna Järvinen - Porslin: Kvällens andra "Gäsper". Det hände ingenting i låten. Brukar gilla ballader, men det här var tråkigt. Går vidare till nästa artist istället.
 
Michael Feiner & Caisa - We´re still kids: Kan börja med att säga att saxofonen inte passade in. Låten var väl helt okej. Kanske inget att skicka vidare.
 

Hela låtarna

Har lyssnat på hela låtarna till kvällens deltävling i Melodifestivalen. Mina favoriter hitills är Yohio och David Lindgren. Synd bara att man inte får höra dom efter deltävlingen om dom går vidare. Låtar som går vidare sätts i "karantän" och släpps till finalen. Det tycker jag är dåligt. Det är ju dom låtarna som går vidare man vill fortsätta att höra på. Dom andra gäller ju inte längre när dom har åkt ut.
 
Men jag har ett knep. Jag brukar filma finallåtarna med kameran, iaf om det är några av dom bra låtarna. Dom som går till final får ju sjunga låtarna en gång till. På det sättet kan jag kolla på låtarna hur ofta och mycket jag vill. Andra chansenlåtarna får jag vänta med, även om det skulle vara några av favoriterna. Är det nån som är avundsjuk?
 
 
 

Längtan

Igår kväll kollade jag på programmet Som en dröm. Där får barn träffa sina största idoler. Igår var Kalle Moraeus med. Dom filmade i Orsa och Falun. Det var sommar när dom filmade. Dom spelade också några låtar på fiol. Jag fick en sån längtan till Dalarna, nu när det är så pass fint väder också.
 

WyWallet

Fick nyss ett meddelande på Kamrat. Det stod såhär.
 

Viktig information om SMS-betalning!

Fr.o.m. den 1:a februari måste du ansluta ditt mobilabonnemang till WyWallet för att kunna betala med SMS!

 

Detta gäller alla svenska mobiloperatörer, och det gäller alla SMS-betalningar (alltså inte bara här på Kamrat), t.ex. även för att kunna köpa bussbiljetter via SMS, rösta i Melodifestivalen, osv.

 

Om du har ett vanligt privat mobilabonnemang kan du enkelt ansluta dig till WyWallet genom att SMS:a texten: WW till nummer 71798

Därefter ska SMS-betalningar fungera precis som vanligt igen.

 

Om du har kontantkort eller ett företagsabonnemang i din mobil finns några andra alternativ att betala via WyWallet.
Läs mer på www.wywallet.se eller SMS:a WW till nummer 71798 för mer info.

 

Vi på Kamrat beklagar detta strul, och vi tycker inte att operatörernas övergång till WyWallet har varit världens smidigaste... Men tyvärr har mobiloperatörerna bestämt sig för att krångla till det, och vi kan tyvärr inte göra så mycket åt det.

Om du inte vill ansluta dig till WyWallet kan du förstås betala VIP och Live här på Kamrat via kreditkort precis som tidigare (Visa och Mastercard).

Mvh

/Kamrat

Jaha, och det säger dom NU!!!!! Jag åker sällan buss, men Melodifestivalen är IMORGON!! Vill ju fan rösta då! Har läst om att skaffa WyWallet inte är det lättaste.

 

 

   

 

RSS 2.0