Dagen

Nu är vi hemma från stan.
 
Fixade mobilt bredband till "Tabben". Problemet är att jag bara kan surfa på den ute nu. Jag kan konstigt nog inte surfa inne. Men jag ska fråga grannen eller min kusin Daniel om det. Återkommer om det när jag har fått nåt svar.
 
Vi var också som sagt på Stora Holmen. Där klappade vi djur. Se bilderna nedan. Marsvinen kunde man tyvärr inte klappa. Men jag tog kort på dom ändå.
 
På hemvägen matade vi änder. Jag filmade dom. Länkar till filmerna när jag har laddat upp alla. Filmade även grisarna.

Stan idag

Idag ska jag och mamma upp på stan.
 
Först ska vi gå och försöka fixa ett internetkort till "Tabben". Med det kortet kan jag surfa på den utanför huset. Nu kan jag bara surfa inne i huset och på tomten.
 
Efter det ska vi gå och äta på Il (utalas IL) Cappuccino. Det är en italiensk restaurang. Sist vi var där hade dom även en liten butik. Där kunde man köpa mat av italienska märken. Kan rekomendera den restaurangen starkt.
 
När vi är klara där åker vi och hämtar mormor. Sen åker vi till Stora Holmen. Där ska vi titta på djuren. Jag och mamma tänkte göra det förra året. Men när vi kom dit hade dom tagit in djuren för dagen.
 
Lovar lite bilder därifrån. Jag har varit dålig på att ta egna resebilder på sistone.
Lilleputtetåget på Stora Holmen. Hittade inga bilder på djuren, men dom får väl jag ta.
 
 
 

Snabbt inlägg

Ska snart kolla på Lotta på Liseberg. Men jag hinner uppdatera lite vad jag har gjort idag.
 
Vi var hemma hos min morbror (han med fisken Zacke). Vi skulle få stora stenar av dom. Jag hjälpte också hans sambo att pocka röda Vinbär. Dom skulle vi få. Vi gör nog gelé på dom.
 
Annars hände det inte så mycket.
 
Imorgon ska jag på stan, så räkna inte med bra uppdatering imorgon.
Röda Vinbär
 
 

Tror att jag har det nu

Tror att jag har Spotify premium nu. Har inte lyssnat så länge. Nu är det bara att försöka att installera det på "Tabben".

Fixa Spotify?

Nu ska jag och mamma försöka att uppdatera Spotify. Jag har gratisversionen. Jag vill ha Premium. Då kan jag också ha Spotify på "Tabben". Vet inte om det går att uppdatera. Men jag hoppas det. Återkommer när jag vet mer.

Två masar i stan

Hittade nyss ett klipp på Youtube. Det är med en låt som pappa har pratat mycket om. Det är ett klipp med Charlie Norman och Putte Wickman. Lyssnade nyss på den. Kommer också att skicka låten i ett mail till pappa. Han kommer nog att få sig ett gott skratt.
 
Tycker också att låten är rolig för att dom pratar Dalmål i klippet. Är mycket i Dalarna, så man hör ju en del Dalmål.
 
Klicka på bilden så kommer ni till klippet.

När jag var liten

Vi har jättemånga filmer på mig från när jag var liten. Tyvärr kan vi inte titta på dom. Kameran vi filmade med är trasig. Vi skulle vilja ha filmerna på DVD. Problemet är att vi inte har hittat nån som för över filmer till DVD. Vi hade en kille som gjorde det för typ 8 år sen, men han är tyvärr död nu.
 
Vi har jättemånga filmer på mig när jag är liten. Några av dom skulle jag kunna lägga upp på Youtube.
 
Har inga bilder på mig från när jag är liten. Men det kommer så småningom.
 

Svamparna

Vi hittade mycket svamp i skogen. På bilden ser ni Gula Kantareller (tv), Smörsopp i mitten och Rynkad Tofsskivling (th). Den sistnämnda är en riktig delikates. Den plockade vi i Dalarna förra året. Det är nästan ingen som plockar dom. Folk tror att det är Vita Flugsvampar. Jag vågade inte äta den förra året. Vi skulle göra en utflykt några dagar efter, och jag ville inte riskera att bli sjuk till det.
 
Kan redan nu erkänna att jag inte kommer att äta den nu heller. På tisdag ska jag, mamma och mormor åka till Stora Holmen. På lördag åker vi förhoppningsvis till Clary. Men det blir väl flera tillfällen.
 

Kattliv

Det finns en tidning som heter Kattliv. Den har vi bara köpt 1 gång. Då tyckte vi inte att den var så bra. Det berodde nog på att vi inte hade nån katt. Ska nog köpa den nån gång. Det kan nog behövas om vi skaffar Clary. Den kommer inte ut så ofta. Sen är det ju mer kul om dom skriver om Maine Coon. Men vi får väl se.
 

Ut i skogen ska vi gå

Idag ska vi ut i skogen. Vi ska leta efter svamp. Förhoppningsvis hittar vi Kantareller och Taggsvamp. Jag och mamma hittade lite Taggsvamp när vi gick på promenad i måndags. Har också hört folk som har hittat sommarkantareller.
 
Blek Taggsvamp.
 
Gula Kantareller.
 
Trattkantareller.
 

Maria Montazamis videos

Var nyss inne på "Tabben". Det är mitt nya smeknamn på surfplattan. Då sökte jag på Maria Montazami på Youtube. Jag hittade många videos hon har gjort hemma. Bland annat en video när hennes hund Bella fyller år. Den filmen var både rolig och gullig.
 
Klicka här så kommer ni till hennes Youtubekanal.
Jag och Maria Montazami.
 
Maria Montazami och Bella.
 
  

Jag ringer på fredag, så syns vi på lördag

Mamma ringde till Marita (Clarys matte) nyss. Vi kom fram till att vi skulle åka och hälsa på henne och Clary på lördag. Vi skulle ringa på fredag, så inte vi eller nån i hennes familj t:ex har blivit sjuk. Marita tyckte att det var en bra idé att vi ville hälsa på henne först. Det tyckte hon verkade bra för Clary. Vi vill ju också se om Clary trivs med oss. Hon kanske inte alls gillar oss. Men jag hoppas att hon gör det.
Mm, jag vet om mitt enformiga bildval. Men det kommer förhoppningsvis bli ändring på det snart.

En ny kommentar

Svar på Hundar är dyra.
 
Postat av: Emma

12 000 för mopsar är väldigt billigt! De brukar kosta 16 - 20 000, beroende på om det är en hane eller tik.

Svar: Ja, det är ju skillnad på pris på hanar och tikar. På vissa raser är t:ex honor mer populära än hanar.


Fegis!

Har hittat Clarys matte på Facebook. Själv vågar jag inte skicka ett meddelande till henne. Jag är typ feg, och jag vil inte be mamma om hjälp. Kanske skickar iväg ett i eftermiddag. Men mamma ska ju ringa henne först. Vill få allt bekräftat inan jag gör nåt mer.
 
 
Lägger in en bild på ett hjärta nu. Jag är inte trött på Clary. Man det börjar bli lite enformigt med samma bild i varje Claryinlägg. Vi kommer ju också att ge henne ett kärleksfullt hem sen när hon blir vår.

Clary är kanske vår!

Jag och mamma satt nyss och pratade om Clary med pappa. Han gick med på att skaffa henne! Mamma SMSade till hon som säljer henne. Hon skrev att vi skulle höras imorgon vid 10-tiden. Jag hoppas att vi får köpa henne.
 
Mamma sa också att jag ska hjälpa till med Clary. Det sa jag att jag skulle.
 
Mamma sa att hon typ skulle kalla Clary för Esa-Tesa. Det namnet kommer från min gammelmormor (tror jag iaf att det blir). Hon hette Elsa Teresia. Men det kunde hon inte säga när hon var liten. Då blev det Esa-Tesa. Mamma sa också att katter lyssnar till bokstaven S. Själv vet ni ju redan att jag skulle kalla henne Clara-Fia.
 
Vad hon än kommer att heta är hon för hoppningsvis vår snart. Återkommer när jag vet mer. Förhoppningsvis får jag veta mer imorgon.
Ni får nöja er med en internetbild så länge. Kommer att ta egna kort och filma henne sen. Fast då måste hon bli mer van med oss först.
 

Biljetterna

Har fått tag på biljetter till Peter Jöbackkonserten. Vi beställde 5 biljetter. Två kompisar till oss ska också följa med. Synd bara att det är så långt kvar till konserten.

Konserten

Idag ringde vi och skulle beställa biljetter till konserten med Peter Jöback. Det gick inte att beställa idag heller. Man kan inte beställa biljetter till evenemang utanför Örebro via dom vi ringde till. Då måste man istället gå in till dom i butiken. Vi ringde till pappa angående biljetterna. Han skulle försöka boka dom efter jobbet.
 
Återkommer igen om vi fick några.

Bloggkon

Skulle ha skrivit ett inlägg igår ikväll. Men då gick det gick inte att publicera inlägget. Då kom det upp en bild på nån jävla kossa. Tycker iofs att kossan är rätt gullig. Men om man har skrivit ett jättelångt inlägg vill man ju kunna publicera det.

Peter Jöback

Vi i familjen funderar på att gå på en konsert. Det är en konsert med Peter Jöback. Den är i Löfbergs Lila arena i Karlstad i Oktober. Vi försökte beställa biljetter via en biljettsida, men det gick inte. Jag misstänker att vi har ett konto där sedan tidigare. På vissa hemsidor kan man inte ha flera konton registrade på samma mailadress. Vi ska ringa angående biljetterna imorgon. Jag återkommer om vi får tag på några.

FML, Inlägget

Hatar den där jävla kossan. Nu måste jag skriva om allt igen!

Prutthumor

Kom på att det var typ 100 år sen jag gjorde ett humorinlägg. Här kommer ett inlägg från TV. Tycker att det är rätt roligt. Klicka på pruttkudden för att komma till klippet.

Nytt videoinlägg Mata änderna

Här kommer filmen från när vi matade änderna vid Svartån. Klicka här för att komma till filmen.

En stor tvättmaskin

Vi var också nere i källaren och tvättade en matta. Där finns det en jättestor tvättmaskin. Den är typ 1,60 m hög.

Mata änderna

Jag, mamma och mormor tog en promenad efter lunchen. Då gick vi och matade änderna. Har filmat lite också. Det klippet kommer nog imorgon. Tog också kort. Det är på 2 unga hanar. Är rätt nöjd med bilderna.

Nytt videoinlägg Borrmorr

Idag var vi som sagt hos mormor. På våningen över henne renoverade dom en lägenhet. Det lät för jävligt. Resten får ni se i klippet. Klicka här för att komma till klippet.
Misstänker att dom hade typ en sådan här.

Godmorgon

Mamma kom hem ungefär 00:40. Då gick vi sov. Jag berättade aldrig för henne om mitt nattinlägg. Somnade ganska fort när jag väl kom i säng. Sov rätt länge. Vaknade nyss. Det är nog rekord för mig.
 
Idag ska vi till mormor och äta lunch. Då kan jag inte blogga. Har inget internet på plattan hos henne.

Nattinlägg

Sitter och väntar på att mamma ska komma hem. Hon är hemma hos en kompis till oss. Själv kan jag inte sova. Kanske inte det bästa alternativet att sitta vid datorn då. Men jag gör det iaf. Mamma ringde föresten nyss. Hon satt i taxin, så det är väl bäst att jag stänger av datorn nu.
 
Godnatt.

Allsång med Ledin

Ikväll är det ett extra långt Allsång på Skansen. Först är det det vanliga programmet. Sen tar Tomas Ledin över scenen. Han kommer också att ha några gästartister där. Jag ska kolla på det. Har alltid gillat Tomas Ledin. Han var också min favorit i Så mycket bättre. Synd bara att inte alla hans låtar släpptes på skivan. Dom finns med på en nysläppt samlingsskiva med honom. Men då är det med en massa andra låtar som jag redan har. Har redan en samling med honom från 2001. Det är hela familjens skiva. Men det är nog mest jag som lyssnar på den.
 

Insamlingen

Sitter här och hoppas på ett beslut. Berslutet ska komma från pappa. Jag hoppas att han går med på att köpa Clary (Clara-Fia). Dels för att jag och mamma kommer ta hand om henne.
 
En annan anledning är att Hjärnfonden ligger i Uppsala. Clary bor lite utanför Uppsala. Men jag ska fråga mamma eller pappa om vi kan ta en omväg hem. Då ska jag gå in och fråga om man får starta en insamlig sådär som jag vill. Fast då måste jag sälja skivorna först, och jag vet ju inte när Clary ska hämtas. Så det kommer nog tyvärr aldrig att hända. :-(
 
Man kan ju ringa till dom också. Men får vi ett betämt NEJ går typ världen under.
Hjärnfonden
 
 

Katten Clary

Jag och mamma vill gärna ha en katt. Det ska vara en innekatt. Om den ska gå ut ska den kunna gå i sele eller koppel.
 
Mamma har hittat en katt av rasen Maine Coon i Uppsala. Hon heter Clary. Om vi köper henne skulle jag kalla henne Clara-Fia, som ett mellanamn typ. Fast det tänker jag hålla för mig själv. Mamma ringde till säljaren idag angående Clary. Säljaren sa att hon inte har gått i sele. Hon har inte varit ute nån gång. Hon trodde att Clary skulle lära sig att gå i sele om man tog det lugnt med henne. Hon var också lite småskygg. Men vi skulle vara försiktiga med henne.
 
Problemet är att pappa inte vill ha nån katt. Han tycker synd om dom när dom är innekatter i stan. Men vi ska säga till honom sen att Clary inte lider av att inte få vara ute.
Maine coon
 

Lägga in bilder

Börjar gilla surfplattan mer och mer. Men det finns några saker som är dåliga med den. En sak är när man ska föra över saker till datorn. Vi försökte göra det igår. Det var lättare sagt än gjort. Min kusin eller grannen ska komma och titta på det nån dag. Kusinen sa också att Samsung är lite krångliga när det gäller vissa saker. Så jag kommer inte ta några kort med den. Ni får nöja er med kamerabilder tills vidare.

1 år sedan

Idag är det 1 år sedan attentatet i Norge. Har skrivit om det förut. Jag tycker fortfarande att det är för jävligt. Vet inte om rättegången mot Breivik är klar. Men jag hoppas att han får livstids fängelse.

Nytt videoinlägg Fisken Zacke

Här kommer klippet med fisken Zacke. Klicka här för att komma till klippet.

Surfplattan

Här kommer en bild på surfplattan. Ska försöka skriva ett inlägg från den idag. Det var lättare sagt än gjort igår. Men det är väl kanske för att den är ny.

Fisken Zacke

Igår var vi hos min morbror. Vi firade hans sambo och min kusins flicksväns födelsedagar. Han har många akvariefiskar, bland annat en Scalar som heter Zacke. Det är jag som har döpt den till det. Dels är det för att det bara är en Scalar i det akvariet. Den andra anledningen är att den följer efter med fingret och sackar efter. Vill inte avslöja för mycket. Resten kommer i ett videoinlägg senare på dagen.

Nun funkar den

Fick hjälp av grannen med surfplattan förut. Nu kan jag surfa på den också. Lovar ett inlägg från den ikväll.
Fortfarande inte min platta. Men jag kommer att ta kort och lägga in bilder på den snart.

FML, Surfplattan

Just nu sitter mamma och pappa och försöker installera surfplattan. Det går sådär. Vi kommer in på Youtube, men inte på nätet. Hm?! Kan bero på att Youtube är som en egen app typ. Men vi ska ska fråga en av våra grannar sen. Han är duktig på datorer. Vi ska gå dit sen på förmiddagen. Vill ju inte väcka dom nu om dom sover. Återkommer hur det har gått senare på dagen.

Min nya leksak

Köpte en leksak på stan idag, även kallad surfplatta. Kan tyvärr inte använda den än. Man måste installera nåt simkort först. Vi ska göra det imorgon. Vi ska bort ikväll, så ni kan ju gissa att jag längtar tills imorgon. Min ser inte riktigt ut som den på bilden. Lovar en bild, och kanske ett inlägg på den imorgon.

Mobil och Thailändsk restaurang

Idag ska vi i familjen upp på stan. Vi ska typ försöka byta nummer på våra mobiler. Jag ska inte köpa en ny mobil. Men jag kommer nog inte kunna hålla mig borta från mobilerna i affären dvs att låta bli att titta och känna på dom.
 
När vi är klara i mobilaffären ska vi gå och äta på Coco Thai. Det är en Thailändsk restaurang. Där har dom jättegod mat.

Amanda

För några timmar sen såg jag att vi hade fått ett mail. Mailet var från en före detta klasskompis mamma. Klasskompisen heter Amanda. Min mamma och hennes mamma har mycket kontakt med varandra. Vill inte gå in på anledingen här på bloggen. Mamman har sagt förut att Amanda har en bra sångröst. Nu hade hon skickat en länk med en låt Amanda har spelat in. Vill inte länka hennes cover än, så jag länkar originalet. Tycker att Amanda sjunger bättre. Vi får se om jag länkar hennes cover nån dag.
 
Klicka här för att höra originalet.
 

Allsang på Grensen

Ska kolla på det om typ en timme. Det är Norges svar på Allsång på Skansen. Idag ska Didrik Solli-Tangen vara gästprogramledare. Han var med i Eurovision song contest 2010. Klicka här för att höra den låten han sjöng då.

När ska jag betala dig då?

Nu tänkte jag länka ett klipp som jag tittade mycket på för typ 4 år sedan. Kan erkänna att jag har börjat titta på det igen. Klicka på länken så får ni se klippet. Ni får också veta anledningen till min konstiga rubrik. Det bästa kommer när det har gått typ 10 minuter av klippet.
 

Bilderna på Glenn

Här kommer bilderna på Glenn.

Nytt videoinlägg Hunden Glenn

Våran kompis Bent var här. Han var hundvakt åt en hund som heter Glenn.
 
Klicka här för att komma till klippet. Bilder på Glenn kommer i nästa inlägg.
 
 

Laptopsbloggning

Som rubriken lyder så sitter jag vid laptopen. Jag och mamma skulle hjälpas åt med installation av 2 program. Men hon fick telefon nu, så då passar jag på att blogga.
 
Idag ska jag inte göra nåt speciellt. Jag och mamma går nog ut på en promenad. Det var länge sen vi gick på promenad här i området eftersom vi har varit på semester.

Jag jobbar inom sjukvården...

Kollade nyss på filmer om Duodopapumpen. Dom är egenligen till för sjukvårdspersonal. Fast jag tycker att dom är till för alla. Det är praktiska och pedagogiska filmer. Så varför bara läkare ska få se dom fattar jag inte. Filmerna visar t:ex hur man byter kassett och kopplar in pumpen. Vissa av filmerna är iofs till för läkarna. Jag tänker iaf fortsätta att kolla på dom.
 
Klicka på bilden om ni vill se filmerna.

Nya lampan på rummet


Grattis Linda

Idag är det ingen vanlig dag. För det är Lindas födelsedag. Hurra hurra hurra!

Långhåring Chihuahua

Skulle vilja ha en sån. Mamma också. Vi skulle hjälpas åt att gå ut med den. Vet inte vad den skulle heta. Men det skulle nog bli ett gulligt namn. Skulle också ta med den till jobbet och visa upp den vid nåt tillfälle.




Nya videoinlägg

Har laddat upp fler videor på Youtube. Ni hittar dom om ni söker på SweetSanna90 på Youtube. Kan som sagt inte länka dom.
Såhär tycker jag om det.

FML Videon

Det går inte att länka klippet på nått sätt. Men sök på "Bertil smyger" på Youtube, så får ni se klippet.
 

Katten Bertil är busig och smyger

Första vloggen från Dalarna.
 

Bildbomb från semestern i Dalarna

En stor tistel vid Ukerån.
 
Flugfiske vid Ukerån.
 
Norrboda gammelstad.
 
En bild på mig med en keps jag fick av våra kompisar.
 
Grillkväll med kompiisarna och grannen. Hon är också våran kompis kan jag tillägga.
 
Våran kompis Bent fick en stor Gädda. Det vägde typ 6 kg.
 
Hunden Lillan. Henne träffade vi när det var midsommarfirande i Gammelstan. Videoinlägg därifrån kommer imorgon.
 
Midsommarstången i Gammelstan.
 
Grannens katt Bertil rullar sig i gruset.
 
Alien-Bertil.
 
Grillkväll hos grannen. Här fick vi rostbiff och majs.
 
En fin bild på Oreälven.
 
En Öring som pappa fick vid Oreälven. Den var jättegod.
 
Ore kyrka.
 
Beril jagar en trollslända.
 
Bertil och trollsländan.
 
En närbild på trollsländan.
 
Vi var också och hälsa på en kusn till pappa. Här är en av han och familjens katter. Jag tror att den heter Favvo.
En flygande penna. Ni får själva försöka gissa hur det kan ha gått till.
 
Grannens stora Rönn.
 
Bertil ligger på garageporten. Där jagar han fladdermöss.
 
Andra grillkvällen med grannen. Här fick vi Flintastek, korv och Squash (stavning).
 
Våran Dalaälg i Lillstugan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bra läsning

Har varit hemma ett tag nu. Trodde att det typ skulle bli tråkigt, dvs att man behövde packa upp alla saker hela kvällen. Men när jag kom hem låg den här tidningen i brevlådan. Det senaste numret av Parkinsonjournalen. Det var en artikel om Suzzie Tapper i den också. Ni kan ju gissa att jag blev glad.

Dagen på Brännbollen

Idag har det hänt mycket.
Vi var bland annat och tittade på grannen som spelade Brännboll. Vi var där i typ 15 minuter. Det var alldeles för kort tid tyckte jag. Man fick träffa lite folk. Det fanns också många hundar där att titta på. Kan erkänna att jag har börjat få hundapstinnens (stavning) nu. Jag klappade en Goldentik som hette Nilo. Blev typ tårögd för att hon var så lik Donna. Men jag träffar ju Donna förhoppningsvis när jag börjar jobba.
 
Har ingen bild på Donna, men det får ni nog nån dag när jag börjar jobba.
 

Hoppas att det går nu

Har kommit på hur man kanske får bilderna att se bra ut på bloggen. Man publicerar bilden först, sen texten.
Nu tänkte jag berätta lite om gårdagen.
Igår var det Hundens dag på Tisdagskul i Rättvik.  Det var jättemånga hundar där, bland annat en jättesöt Lapphund. Tog som vanligt inga kort eller filmade. Jag fick också en massa påsar med hundmat. Egentligen skulle man bara få 1 påse. Men när mamma sa att jag jobbar på ett hunddagis fick jag fler.
 
 

Båtutflykt

Idag och igår gjorde vi en båtutflykt. Tog 2 bilder från den. En idag och en ifår. Ni får se dom när jag kommer hem.  Hände mycket mer på utflykterna. Men man vågar ju inte skriva långa inlägg här längre.

RSS 2.0