Den årliga tipspromenaden år 2013

Nu har jag gjort klart frågorna till årets årliga tipspromenad. Ni vet den där som sammanfattar året som gått. Jag tycker att frågorna är ganska lätta. Men jag vet några frågor som kommer att bli kniviga för mamma och pappa.
 
Här är årets frågor.
 
 
 
 
 

Bilder från gårkvällen

Här kommer bilderna från middagen igår kväll.
 
 
 

Kvällsmiddag

Ikväll ska vi ha "finmiddag". Vi passar på såhär dagen före nyårsafton. Mamma och pappa ska äta sill som pappa köpte idag. Jag ska äta pasta. Jag valde pasta av den lite finare sorten. Bläckfiskspaghetti kallas det. Men jag brukar kalla det för Svarta band. Det är spaghetti som är färgade med lite bläckfiskbläck. Dom smakar lite fisk också.
 
Lägger upp en bilder senare. Det blir säkert imorgon. Det är en konsert med Peter Jöback om en timme.
Typ.
 

Ladda!

Idag var vi hos mormor och fikade. Jag visste att jag hade lite batteri kvar på "Tabben" innan vi åkte. Jag tog med vad jag trodde var rätt laddare. När jag kom dit såg jag att det var mobilladdaren. Jag fick då typ övertala pappa om att åka och hämta den. När vi kom tillbaka lät jag "Tabben" ligga en stund utan laddning. Jag brukar ladda den när den är på 35%. När den gick ner till det var det typ bara 30 minuer kvar till vi skulle hem. Den hann inte ladda så länge. Nu ligger den på rummet och är säkert nere i typ 34 procent. Jag ska låta den ladda på natten sen.
 
 
 
 

Svensktoppen tävling

Jag är med i en tävling på Svensktoppen. Tävlingen går ut på att en svensk kändis pratar. Man ska lista ut vem det är som pratar. Den som först är inne med rätt svar vinner en liten Svensktopsspresent. Jag vet inte än om jag har vunnit. Tänker inte säga vem jag tror är rätt person. Nån av er är kanske också med och tävlar. Man får veta i nästa program om en vecka om man har vunnit. Jag återkommer då om jag vann. Om jag vann lägger jag också upp en bild på vinsten.
 
Är jag ensam om att längta till söndag?
 
 
 
 
 
 

Nuttekissen

Ja, säga nåt som inte den katten kallas. Det skulle väl vara nåt dumt, som typ någon svordom. Här kommer några nya bilder jag har tagit på henne.
 
 
 

Nytt videoinlägg - Clary får smör

Clary får en klick smör. Det gillar hon.
 

Nytt videoinlägg - Clary på jullådan

Clary inspekterar lådan med julsaker. Hon är alltid nyfiken på nya saker.
 

Julklapparna

Här kommer bilderna på juklapparna.
 
 
 

Bildbomb från julafton hos mormor

Tog som vanligt inga bilder på dom andra. Bilderna på juklapparna kommer i nästa inlägg.
 
 
 
 

Helgerundan lapp för lapp påväg till klapp

 
 
 
 
 

Några bilder från "Skinkan"

Tog bara bilder när vi fikade.
 
 
 
 

Helgerundan

Snart ska jag jag gå "Helgerundan". Jag skrev och la ut bilder från den förra året också. För er som inte kommer ihåg var det är kommer här en förklaring.
 
När jag gick på Lekis gjorde jag en uggla. Den brukar hänga i julgranen varje år. Där sitter det en lapp. Sen får man fortsätta leta efter lappar i huset. Det roliga är att man kan vara i närheten av en lapp utan att man vet om det. Det kan t:ex ligga en lapp under tangentbordet nu.
 
Kommer precis som förra året att ladda upp bilder från rundan. Lägger även upp en bild på julklappen.
 Helge förra året.
 
 
 
 
 
 
 
 

Så sent nu

Nu har jag nyss kommit hem från "Skinkan". Det var trevligt. I år tyckte jag att våran skinka var lite torrare. Vi får se hur det blir imorgon. Jag tror att mormor har en skinka också.
 
På tal om bilderna. Jag laddar upp dom imorgon bitti. Jag tog lite bilder när vi fikade.
 
 
 

Några fler selfies

Det blev något fel med publiceringen av gårdagens selfies. Det var några bilder som aldrig laddades upp. Jag provar att lägga upp dom på nytt.
 
 
  
 

Dan före dopparedan

Ikväll ska vi ha "Skinkan" med en familj vi känner. Skinkan går ut på att vi och den andra familjen smakar på varandras julskinkor. Förra året var dom hos oss. Iår ska vi åka till dom. Den andra familjens skinkor brukar vara lite småtorra. Men förra året tror jag nästan att det var tvärtom.
 
Kommer försöka att lite bilder därifrån. Jag tror inte att jag tar bilder på familjen. Mina bilder har ju en förmåga att sprida sig.
 
 
 

Selfies

 

Julskinkan steg för steg

Bilder på julskinkan. Vet att det inte är så roliga bilder. Men jag lovar några selfies i eftermiddag.
 
 
 

Julgransklädning bildbomb del 2

Här kommer bilderna från julgransklädningen hemma hos oss. Precis som i den förra bildbomben är det även bilder på julsaker.
 
 
 

Julgransklädning bildbomb del 1

Idag var vi hos mormor. Vi hjälpte henne att klä granen. Jag tog några bilder där. Det blev steg för stegbilder. Det blev bra bilder. Tog även lite bilder på olika julsaker.
 
 
 
 
 

Det lackar mot jul

Julafton på måndag då. Själv tycker inte jag att det är så mycket julstämning hemma hos oss än. Det kan bero på det här med mormor. Sen har vi inte julpyntat än. Vi ska åka och köpa granar imorgon. En till oss och en till mormor. Hon orkar inte gå ut och köpa en själv.Kommer att ta bilder då. Kanske inte när vi är ute på stan. Men när vi kommer hem.
 
 
 
 
 

Kanske på torsdag

Idag behövde vi inte åka till mormor. Hon mådde så pass bra igår, så hon klarade sig själv. Vi ska kanske åka dit på torsdag. Ska jag erkänna tycker jag att det är lite småtråkigt att vara hemma nu. Man ska ju inte säga att det är bra och kul att hon är sjuk. Men nu när man har varit där så mycket längtar man tillbaka.
 
Idag är det ju även en vecka kvar till julafton. Jag hoppas att vi kan åka dit då.
 
 
 

Bättre

Jag, mamma och pappa var hos mormor igår igen. När vi var där mådde hon bättre. Hon ville tillochmed sitta uppe med oss ett tag. Sen ville hon gå och lägga sig. Det är kul att se att hon mår bättre. Vi åker kanske till henne idag också.
 
Här kommer en till bild som jag tog hos henne. Den andra bilden finns i gårdagens lista.
 
 
 

Dag 14: En bild som visar att det inte är så långt kvar till jul

Nu blev det en sen lista igen. Men idag har jag faktiskt en bra anledning. Jag har varit väldigt trött idag. Det blev ju mycket igår.
 
Idag var vi och hälsade på mormor. Mer om det i morgon. Det är så pass sent nu. Men jag tog också en bild hos henne till dagens lista.
 
 

Akuten

Igår var det fredagen den 13:e. Det missade nog ingen. Men gårdagen var nog den värsta fredagen den 13.e som jag har varit med om.
 
För att kortfatta mig lite så ramlade mormor igår. Hon kunde inte röra ena armen. Vi fick ringa efter en ambulans. Väl på sjukhuset var det en väntan som kändes som en evighet. Jag visste inte om man fick ha mobilen och "Tabben" igång där. Man fick ha mobilen på. Men det var så dålig teckning.
 
Till sist fick vi veta att mormors axel hade gått ur led. Som tur var gick det att fixa så att den sattes på plats igen. Nu är mormor hemma. Men hon är väldigt seg. Jag hoppas hon blir tillräckligt frisk så vi kan fira jul med henne. Jag vill inte ha en till jul här hemma utan henne.
 Hoppas att jag får se det leendet igen.
 
 

Dag 13: En bild på utsikten från mitt rum

Bilden är rätt otydlig. Men det är för att jag tog med blixt. Jag vet inte hur man stänger av blixten.
 
 
 
 
 
 

Dag 12: En bild som visar vad jag gillar för typer av filmer eller TV-program

Då får det bli en bild på mina filmer. Jag har inte så jättemånga. Det är många udda filmer. Några av dom är på norska. Men jag tycker inte att det är så svårt att förstå.
 
 
 

Senare

Listan kommer senare. Glömde som vanligt bort att ta en bild. Dom andra bilderna i listan har jag antingen tagit från nätet. Eller också är dom arkivbilder.
 
 
 

Dag 11: En bild på något du är stolt över att ha

Det får bli den här bilden. För det första är det inte så vanligt att yngre blir prisade inom medicin, iaf inte vad jag vet. Sen så var jag den allra första som fick stipendiet.
 
 
 

Dag 10: En bild jag har gjort på datorn

Det får bli den här bilden. Jag tror inte att jag har publicerat den här på bloggen förut. Minns jag rätt gjorde jag den och skickade till någon. Det var säkert till Suzzie. Men jag kan inte komma på när i så fall jag skickade den. Eller också gjorde jag den bara för att jag hade skaparlust just då.
 
 
 

Dag 9: En bild på någon hund på jobbet

Har inte tagit några nya bilder på hundarna. Men jag kan lägga upp en bild som jag inte har publicerat på länge.
 Ozzy.
 

Dag 8: Bilder på mina födelsedagspresenter

Här kommer dagens lista. Ska också påpeka att tröjan ser blå ut på bilden. Egentligen är det lila. Ska försöka att ta ett bättre kort imorgon i dagsljus. Jag fick också pengar och prenumeration på KP.
 
 

Google visste i år också

Förra året blev jag typ grattad av Google. Jag tror det beror på att jag var inloggad. I år har dom grattat mig igen.
 ff
 

Nytt videoinlägg - Pia och Clary

En liten video från gårdagen.
 

Försenad lista

Jag ville bara tala om att dagens lista kommer senare ikväll. Det var några som inte kunde komma igår. Dom kommer idag istället. Jag får kanske något av dom också.
Från imorse.
 
 
 

Liten bildbomb från gårdagens fest

Idag fyller jag år. Men vi hade festen för mig igår. Jag tog några bilder då. Det är som vanligt inte så många bilder.
 
 
 

Nytt videoinlägg - Myrornas krig

Igår kväll gick pappa upp på övervåningen för att kolla på TV. Då skulle han försöka koppla om sladdarna. Bägge TV-apparaterna på övervåningen sitter typ ihop med varandra. Då råkade han dra ur antennen till min TV. Som tur var så kunde man fixa så att jag och pappa kunde kolla på varsin TV.
 

Kevin Walker

Igår var det final i Idol 2013 i Idol 2013. Det stod mellan Kevin Walker och Elin Bergman. I år var det en svå final. Det jag menar med det var att båda finalisterna var duktiga. Tidigare år har man haft en storfavorit. Men jag hejade ändå på Kevin. Det kanske beror på att han är Örebrokille. Jag tyckte att det var kul att Kevin vann.

Dag 7: En bild som gör mig ledsen

Det får bli den här bilden. Har sagt det förut. Jag förstår inte hur man kan göra såhär mot djur. Djur har faktiskt också känslor. Det är tur att folk har upptänkt det. Då kanske man får stopp på det.

Dag 6: En bild som gör mig glad

Det får bli den här bilden. Jag har redan lagt upp den på bloggen tidigare. Men jag har ingen ny bild för tillfället.

Dag 5: En bild på mig som är tagen utomhus

Det får bli en arkivbild den här gången. Jag hade tänkt att ta en bild när jag var ute med hunden. Men det regnade så mycket imorse.
 
 
 
 

Dag 4: En bild där du gör en kul eller rolig grimash

Jag har tänkt egenom det här en del idag. Jag vet att bilder från min blogg finns på Google. Bara om man söker på min bloggnamn kommer det upp bilder. Jag vill inte visa bilder när jag typ ser knäpp ut. Så bilden och listan ställs in idag. Listan kommer som vanligt upp imorgon.

Dag 3: En ny bild på mig

Den här bilden tog jag för en stund sen. Jag är rätt nöjd med den.
 
 

Dag 2: En ny bild på Clary

Den här bilden tog jag alldeles nyss.
 
 

Några nya bilder på Clary

Jag vet att jag skrev att jag skulle publicera en ny bild på Clary i listan. Den här gången ska jag försöka att hålla det där med bara en bild. Att det blev tre bilder imorse beror på att jag har fler idoler. Då måste man väl få lägga upp fler bilder?
 
Här kommer iaf några nya bilder på Clary. Det kommer en bild i listan också. Det är ganska lätt att ta kort på henne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag ringde Suzzie

Som rubriken lyder så ringde jag till Suzzie Tapper för en stund sen. Hon tackade för kortet jag skickade i förra veckan. Det är också kul att hon uppskattar att jag ringer till henne. Jag längtar redan till nästa år.
 
 

Dag 1: Bilder på din/dina idoler när dom var yngre

Lägger upp några bilder jag inte har publicerat på bloggen tidigare.
 
Suzzie Tapper
Linda Ronstadt
 
 
Melanie Safka
 
 

Suzzie Tappers födelsedag

Så var det 1:a December igen då. Kan inte fatta att det har gått så fort. Ska som vanligt försöka ringa till Suzzie Tapper senare idag. Det blir nån gång i eftermiddag. Det är lite tidigt att ringa nu. Jag återkommer hur det gick. Det kommer bli extra många inlägg om Suzzie idag. Men jag ringer ju bara henne en gång om året.
 
Börjar föresten med listan i nästa inlägg.
 
 
 

RSS 2.0