14-dagarslistan

Kör på med en lista from imorgon. Den är visserligen bara för 14 dagar. Här är listan för er som vill tjuvkika.

 
1. Din bästavän.
2. Din/dina favorithemsidor.
3. Bilder på dina idoler som yngre.
4. Mitt/mina drömyrken.
5. Mina favoritdjur.
6. En låt som får mig att gråta.
7. En låt som gör mig glad.
8. En film som gör mig ledsen.
9. En film som gör mig glad.
10. Mitt favoritcitat.
11. Min favoritbild på mig själv.
12. 5 saker ni inte visste om mig.
13. Dina planer inför sommaren!
14. Något/någon jag älskar.

Grattis "Idoldottern"

Kanske ska förklara rubriken lite bättre. Idag fyller en av mina idolers dotter 14 år. Vet inte om jag SMS:ar eller grattar henne på Facebook. Är inte så "våghalsig" av mig. Men jag återkommer när jag på något sätt har grattat henne.

Vill inte lägga upp en bild på henne, även fast jag vet var man hittar bilder. Hon vet inte om att jag gör det här inlägget.

Vlogg från Tällberg

Nu kommer vloggen från Tällberg. I klippet ser ni en kaffekokare. Den lät roligt, så jag ville filma den.

Intervjun med Suzzie Tapper

Har hittat en länk till intervjun med Suzzie Tapper på TV4.
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/efter_tio?title=suzzie_tapper_om_att_leva_med_parkinson&videoid=2174367

Går tydligen inte att bädda in. videon. Har försökt femtioelva gången. Till sist gav jag upp.

MGP jr

Läste nyss på deras hemsida att dom har tagit ut årets finalister. Man kan tyvärr inte höra låtarna än. Tills vidare får ni nöja er med förra årets vinnare.

Varför jag tyckte att det var tråkigt att vara i Tällberg

När jag är i Ore (våran stuga) brukar jag sitta i Lillstugan. Där brukar jag lyssna på musik. Har en förmåga att inte kunna lyssna på musik när andra hör. I Tällberg kunde jag bara lyssna och titta på några filmen i mobilen och kameran. Var dock tvungen att sänka ljudet, så man hörde typ ingenting.

Ni kan ju gissa att jag tycker att det var skönt att komma hem.


Bildbomb från Tällberg

Det blev en bildbomb från Tällberg idag. Tänkte även berätta lite om varje bild.


Utsikt från "mitt" sovrum.


En Tussilago vi såg när vi var ute och gick.


Ett konstigt musikinstrument i "mitt" sovrum.


En kossa.


En ko och en jättesöt kalv.


Vi hade också köpt 5 trisslotter.


Men det blev bara vinst på 1 av dom.


Uksikt över Siljan.


Pappa fyllde 60 år. Vi skålade med Champagne.


Lite svårt att se kanske. Men nån mittemot eldade på tomten.


Den enda bilden på mig i bildbomben. Bilden är tagen i "mitt" sovrum.


Min mobil ligger på laddning för typ 5:e dagen i rad.

Det där var alla bilder. Kommer även en vlogg så småningom.


Äntligen hemma

Nu har vi kommit hem från Tällberg. Var riktigt boooring att vara där. Förklaringen kommer i ett annat inlägg. Håller på att ladda upp bilderna nu. Kommer inte bildbomben idag, så kommer den imorgon.

Näst sista dagen

Eftersom detta inlägg är tidsinställt vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Kan erkänna att jag börjar länkta hem till Örebro. Kan ju börja jobba igen, och det är en vecka kvar!

Trist inlägg kanske, men vi åker hem imorgon. Det ska bli skönt. Då kommer uppdateringen att vara på topp.

Grattis pappa

Idag fyller pappa 60 år. Grattis säger jag.


Suzzie Tapper på TV4

Imorse såg jag en intervju med Suzzie Tapper på TV. Hon pratade om sin Duodopapump. Det blev en överraskning för mig. Har ju inte kunnat följa uppdateringarna på t:ex Facebook dom senaste dagarna. Jag har ju då inte kunnat få info om intervjun. Det var såklart kul att se intervjun. Man fick inte se pumpen, men jag har sett den på bild förut. Hon sa också att den låter lite. Den kanske spinner "Kissemissen", hehe.

Nej nu ska jag nog stänga av datorn, eller det är föresten våran grannes.

Har fixat fler tidsinställda inlägg med text. Ni får hålla utkik efter dom.
 


Förlåt

Vet att uppdateringen har sugit dom senaste dagarna. Men det går tydligen inte att blogga från mobilen. Det går bara att skriva rubrik och lägga upp bilder.

Det har hänt mycket dom senaste dagarna. Vi har gått ut på promenader. Vi har också kollat på bandyfinal. Den var jättespännande. Sandviken vann med 6-5 mot Lidköping.

Hjalmarrevy

Det förra inlägget blev failat. Ändrade aldrig tiden, så det ligger redan ute. Men jag är inte van vid att göra såhär många tidsinställda inlägg på rad.

Naaaawww

Andra tidsinställda inlägget

Har ni sett nåt sötare? Jag har nog inte det iaf.

Zian i Lilla Aktuellt

Här kommer det första tidsinställda inlägget som kommer upp meddans jag är borta. Alla inlägg kommer upp klockan 8. Det är då jag brukar vakna.

Nu tänkte jag länka några gamla klipp från Lilla Aktuellt. Tråkmåns jag är med gamla nyheter va. Men hon är min FB-vän, så varför inte.

Framme i Tällberg

Nu är vi för hoppningsvis framme i Tällberg. Ska bli ganska kul att vara här. Har bara varit här 2 gånger innan. Första gången var jag typ 2 år. Andra gången var för 4 år sedan. Då sprang jag och några jag småkänner lite typ maraton runt huset. Inne i huset spelades Suzzies orkester på hög volym. Ni kan ju gissa att jag kände mig som hemma då.

Vet som sagt inte vad vi kommer hitta på när vi är här. Men jag hoppas att vi inte bara är här i Tällberg. Börjar bli trött på att vara på samma ställe 24/7.

Påväg till Tällberg

Detta inlägg är tidsinställt.

Sitter i bilen påväg till Tällberg. Vet inte hur lång bilresa det är. Pappa sa i veckan att det är kortare bilresa än till Stugan. Har med mig kameran, så det kommer bilder från resan när vi kommer hem. Vet tyvärr inte heller om jag bloggar nåt när jag är i Tällberg.
 


Hejdå Örebro

Som rubriken lyder så blir det här det sista inlägget innan vi åker. Vet inte om jag bloggar nåt i bilen. Ska iaf försöka.

Håll utkik efter dom tidsinställda inläggen.


Hemskt i Frankrike

Kör på med ett otidsinställt inlägg. Det tar på krafterna att göra sådana inlägg ska ni veta. Vet inte om det blir några fler. Det sista kommer på tisdag. Vi åker hem på torsdag. Har haft 2 dagars bloggpaus förut. Vet inte om det kommer nåt mer inlägg innan vi åker. Men jag lovar att blogga så fort jag kommer hem. Då blir det även en bildbomb.

Nu till det jag egentligen skulle blogga om. Ni har säkert hört om nyheten i Frankrike. Det är så jävla hemskt att en ensam person kan orsaka så mycket skada. Nu dog mördaren som tur var. Sådana personer som han borde få fängelse på livstid. Detsamma gäller han i Norge.


Idébrist

Har gjort typ 5 tidsinställda inlägg nu, PUH!!! Ska göra resten lite senare. Vi åker ju i eftermiddag.

Tidsinställda inlägg

Kör på med ett tidsinställt inlägg varje dag nu när jag är i Tällberg. Det blir dock bara videoklipp från Youtube. Vet ju inte vad som händer där uppe. Kan tyvärr inte se in i framtiden.

Lägger upp en bild på 2 katter så länge. Dom ska egentligen skaka loss. Men jag vet inte hur man får dom rörliga.

 

Börja jobba

Dom ringde nyss från hunddagiset. Dom sa att "Killen X" ska sluta helt och hållet. Dom sa också att det hade börjat 2 nya hundar. Vad det var för raser fick jag se när jag börjar. Om jag är riktigt smart kan jag ju skicka meddelande till nån på "Fejjan" och fråga.

Börjar om 2 veckor för hoppningsvis.

FML! Filmen!!!!

Fick ett brev på posten igår. Det var från ett företag som heter Lovefilm. Där kan man hyra film på nätet. I brevet stod det att dom hade skickat en film till mig. Jag har inte beställt nån film.
Pappa ringde till dom idag. Dom ville ha tillbaka filmen FML!!!!. Hur fan ska dom kunna få tillbaka en film jag inte ens har beställt?

Det är också en film jag har velat ha länge. När jag väl hittade den blev jag jätteglad. Nu måste jag kanske skicka tillbaka den (sad face), och det vägrar jag göra. Beställde inte ens den filmen från dom.

Tidsinställt

Gjorde nyss ett tidsinställt inlägg. Det kommer för hoppningsvis publiceras på fredag eftermiddag. Håll utkik då.


Dansar i månens sken

Sökte nyss på den låten på Spotify. Då såg jag att en till grupp gjort en cover på den låten. Gruppen hette ROST. Den var värre än Timoteijs version. Börjar gilla deras version mer och mer nu. Men den kommer aldrig bli lika bra som Suzzies. Har redan länkat Suzzie och Timoteijs versioner en gång i bloggen i det här inläggethttp://sannaollas.blogg.se/2012/january/originalet-vs-cover.html.

Nu länkar jag även ROST hemska coverhttp://www.amazon.com/Dansar-i-m%C3%A5nens-sken/dp/B007E2UOS0

Ljust i natten

Inatt vaknade jag av att det var ljust i mitt rum. Brukar nästan vara svart i rummet när klockan typ är 02:30. Några timmar senare kom jag på vad anledningen var. Mamma hade glömt att dra ner rullgardinen på kvällen. Försökte själv att dra ner den typ mitt i natten. Men då råkade jag dra upp den helt. Nu ser den ut som ett mjukt smalt rör. Har inngen bild på den. Men den är så barnslig, så jag vill nog inte lägga ut nån bild på den.

Tällberg på fredag

Nu är jag hemma från nyckelhämtningen. Vi var hos min farbror. Där fick jag också veta vad mitt kusinbarn heter. Hon heter Karin efter min farmor.

Vi åker till Tällberg på fredag. Jag hoppas att vi åker till Klockargården och äter lunch. Jag har säkert skrivit om det stället tidigare. Dom har en liten hund som heter Polly. Hon är en Westie. Lägger in en bild på en Westie, så får ni se hur den ser ut.

Hämta nycklar

Ska åka med pappa och hämta nycklar nu. Berättar mer när jag kommer hem.

Onödigt inlägg kanske, men som sagt. Mer info kommer inom kort.

Lucas Hammar

Sitter och lyssnar på några hans upplaggda låtar på Youtube. Han lägger bara upp låtar som har tävlat i Melodifestivalen. Det roliga är att han lägger upp bortglömda bidrag. Många av dom är bra. Det är synd att han inte har gett ut nån skiva med låtarna. Många av dom finns inte på Spotify (sad face), och är svåra att få tag på på skiva.

Här får ni en länk till hans Youtubekanal. http://www.youtube.com/user/LucasHammar

Byta personlighet

Som rubriken lyder ska jag byta personlighet, iaf om jag börja jobba igen. Känner på mig att dom andra kommer fråga mig varför jag har varit borta. Då ska jag säga sanningen rakt ut. Så förvåna er inte om det kommer fler sådana här tidiga inlägg innan sommaren. Kanske slutar en gång till. Bloggar inte på morgonen om jag ska nånstans.

Nytt försök

Gick tydligen inte att kolla på fågelfilmen. Gör ett nytt försök.

En ny vlogg

Här kommer vloggen på fågeln som jag skrev om i förra inlägget. Vet inte om klippet funkar.
Har inte tittat på det. Men jag lägger in det på nytt om det inte funkar.


FML, Världsparkinsondagen i Stockholm

Ska börja med och säga att blogg.se är väldigt segt just nu. Vi får se om det här inlägget publiceras.

Idag fick jag årets första nummer av Parkinsonjournalen. Det är en tidning jag prenumererar på. Där står det mycket om Parkinsons sjukdom. I numret idag stod det om Världsparkinsondagen.
Den ska "firas" i bland annat Stockholm. Läste också att en av mina chatt och SMSkompisar ska föreläsa där. Hon har själv Parkinson. Har träffat henne också. Vill så gärna åka dit ock lyssna på föreläsningen. Men jag vet att mamma och pappa kommer säga nej, så det är ingen idé och fråga.

Sitter föresten och väntar på att ett klipp ska laddas klart på Youtube. Vi hade besök av en söt liten fågel idag, så det kommer för hoppningsvis bli en vlogg snart.

Parkinsonförbundets logga

Failad vlogg

Är hermma från förskolan. Har varit hemma i typ en timme.

Jag tog varken kort eller filmade där. Men jag gjorde en vlogg på vägen hem. Men den blev helknasig. Det blåste sjukt mycket, så man hörde inte vad jag sa. Den är så dålig, så jag vill inte lägga ut den här.

Det var i alla fall mysigt på förskolan.

Förskolan

Imorgon ska jag till min gamla förskola och hälsa på. Det var drygt ett år sen jag var där sist. Tycker att det är mysigt att gå dit. Det är den enda skolan dit jag vill hälsa på. Dom andra skolorna vill jag inte till nåt mer. Vill inte ta upp anledningarna här på bloggen. En av skolorna är till och med nedlaggd. Där är det dagliga versamheter nu, och till en sån vill jag inte till i nuläget.

Bilden är taget vid dagiset. Men om jag får ska jag ta bilder därifrån med kameran imorgon.
Jag hoppas på en vlogg också. Som ni säkert såg, så blev det ingen vlogg idag.

Visst finns mirakel ♥

Fick nyss veta en glad nyhet. Den berörde verkligen. Den gjorde nog min dag.

Som ni säkert vet har jag skrivit mycket om Suzzie Tapper. Fick nyss veta via en länk på Facebook att Suzzie har opereras. Hon har fått en duodopapump. Nu mår hon mycket bättre ♥.

Sitter och tänker på vad jag ska skriva. Det är inte så lätt att göra ett sådant här inlägg. Vill ju inte verka negativ på nåt sett.

Kram Sanna.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14537862.ab

Ja, jag måste ju länka länken. Ingen tror väl mig annars.
 

Ameniens avhopp

Läste nyss på Wikipedia att Armenien har dragit sig ur årets ESC. Eftersom dom inte står med på sidan längre är det svårt och veta vilken låt dom skulle ha sjungit. Men efter några sökningar på Youtube och Google video, så tror jag att det var den här låten. Den är väl inte så jättebra, men det finns ju deltagande låtar som är sämre.

Rögling

Skrev ju i förra inlägget att jag kallar mig själv för en "Rögling" eftersom jag hejar på Rögle BK. Saken är den att det finns ett ställe som heter Rögling. Googlade på det efter att jag publicerat inlägget. Det finns typ en ort i Tyskland som heter Rögling. Dom har till och med ett landskapsvapen. Ja, jag kallar det för ett landskapsvapen. Lägger in en bild på det här.


Kunde bara inte låta bli. En gång "Rögling", alltid "Rögling". Det ska till mycket för att jag ska ändra mig.

Rögle BK - Örebro hockey

Örebro hockey spelade bortamatch mot Rögle BK idag. Rögle vann med 5-1. Är glad och stolt över det resultatet. En "Rögling" som jag måste ju få vara det.

Säger som Stellan Nilsson sjunger. Grönt o vitt är en vacker färg. För det har RBK.

Grönt och vitt är EN vacker färg. Jag som alltid trott att grön och vit är 2 färger. Jag har tydligen haft fel ;-).

Imorgon kanske det blir en vlogg

Som rubriken lyder så blev det ingen vlogg idag. Vi gick en annan runda än vad jag trodde. Vi har som sagt olika rundor. På en runda går vi förbi ett stall. Om hästarna är i hagen kan man ta kort eller filma dom. Vi får se om det blir nån vlogg imorgon.

En disneylåt?

Kör på med ett till ESC-inlägg. Eller rättare sagt ett MGP-inlägg. Den här låten vann inte. Den här låten tävlade i Norges uttagning till ESC. Den är väldigt fin och berörande. Den skulle nog passa i en disneyfilm, eller i nån annan film.

Ettt till ESC-skämt

Trodde att ESC-skämten var slut, men så var det tyvärr inte. Nu har Ryssland skickat en låt till Baku. Vet inte vad man ska säga. Det är typ några pensionärer som står och sjunger.

En till vlogg

Nej, jag har inte stavat fel. Tänkte att ni kunde få en vlogg imorgon. Det var ett tag sen jag gjorde en sist. Orden vlogg har jag tagit från andra bloggar. Det man menar är att man gör videoinlägg. Problemet är att jag aldrig har nåt vettigt att säga. Är ju mest bara hemma på dagarna. Men jag ska följa med mamma och pappa på promenad imorgon. Då ska jag försöka filma nåt. Jag lovar att det kommer en vlogg innan veckan är slut.


Karaoke

Bloggar från laptoppen. Därför kan det här inlägget bli lite konstigt. Är inte van vid att blogga från den.

Är just nu inne på Spotify. För er som inte vet vad det är, så är det ett program där man kan lyssna på musik. Hittade bland annat en singel med Andreas Johnson. Man kan då välja om man vill lyssna på vanliga versionen, instrumentalversionen eller karaokeversionen. Är inte dom 2 sistnämnda samma sak?


Jag kan kanske börja jobba igen

Mamma fick som vanligt ringa till hunddagiset imorse och säga att jag inte kommer nästa vecka.
Då fick jag höra att "Killen X" ska göra praktik i 2 veckor i en annan grupp. Jag hoppas att han trivs där. Då kanske jag börjar jobba på hunddagiset igen.

Faaan! Jag vill ju egentligen börja jobba. Saknar dom har krabaterna, dom andra hundarna och resten av människorna. Ett undantag från "Tjejen X".

Goldentiken Kelly <3


Dvärgschnauzern Hugo <3


Welsh Springer spanieln Casper <3

FML, Nu måste jag börja om!

Inga kommentarer.

Årets stora ESC-skämt

Skrev ju för nån vecka sedan att Österrikes bidrag är årets skämtlåt i ESC. Jag har nog ändrat mig nu. Såg nyss på Facebook att nån hade länkat Montenegros bidrag. Då är det nästan så att Björn Ranelid hamnar i toppen. Länkar "låten" här, så får ni höra den.
 

 

Trasig chipspåse

Följde med pappa och handlade idag. Jag köpte bland annat chips. En av påsarna var trasiga när vi skulle betala. När jag kom hem var jag liiiite skeptisk mot påsen. Vill ju inte bli sjuk när vi åker till Tällberg. Har nu bestämt mig för att behålla påsen på egen risk.


Videoklipp.se

Som rubriken lyder ska jag nu länka några klipp från www.videoklipp.se. Har aldrig gjort det förut. Tänkte länka några nostalgiklipp (enligt mig) som inte finns på Youtube.



Är så jäkla glad!!!!!

Var nyss inne på SVT Play. Jag var inne på Arkivet. Där kan man hitta klipp från tidigare år.
Där  fanns det bland annat "bloopers". För er som inte vet vad det är, så är det typ när man säger fel i tagningar i filmer och TV.

Jag hittade bland annat en blooper som jag typ drogade under Mello 2008. När dom tog bort klippet från Mellos hemsida blev jag typ ledsen. Haha, jag diggar Suzzie Tappers kommentar på slutet.


Vem vet mest

Ska snart kolla på Vem vet mest. Onsdagar är den enda dagen i veckan jag kan kolla på hela programmet klockan 19:00. Dom andra dagarna är det oftast något annat program som krockar.

Här får ni ett klipp från Vem vet mest. Det är från år 2010. Kan redan avslöja att det var liiite pinsamt att titta på det. Alla jag har frågat har sagt att hon var vimsig och pinsam. Vad tycker ni?

FML, Skivan på Tradera

Var nyss inne på Tradera. Där hittade jag en skiva. Den hade jag velat lägga bud på. Problemet är att den "går ut" när vi är i Tällberg. Där har jag bara tillgång till nätet på mobilen. Då kan man t:ex inte betala skivan om jag vinner den. I så fall måste vi först veta om vi kan hälsa på väran granne där uppe. Då kan vi betala skivan där om jag kan kolla mailen.

Lite rörigt inlägg kanske, men jag vill gärna ha den där skivan. Det positiva är att den finns på Spotify. Jag kan ju lyssna på den där sålänge.

Om ni undrar vad det är för skiva så är det en skiva med låtar från Mello. Låtarna är från Mello mellan 1983-2006. Det är många låtar som jag inte har på skiva förut.

Hittade tyvärr ingen större bild på skivan.


Vinst för Rögle

Det här inlägget skulle egentligen ha skrivits typ i förrgår, men då hade jag tydligen annat att blogga om.

Saken är den att Rögle spelade hemmamatch mot Oskarshamn i förrgår. Dom var tvugna att vinna för att komma med i kvalserien. Dom vann också, med 7-0.


Lilla Melodifestivalen är tillbaka

Rubriken säger väl allt. Lilla Melodifestivalen har haft uppehåll i 3 år. I höst kommer programmet tillbaka. Då får vi se vem som blir Sveriges representant i Holland.

Så länge får ni nöja er med bidraget som vann sist, Ulrik Munther.



Euphoria i Norge

Lorrens låt i Mello hetter ju Euphoria. Men Norge hade en låt som också hette så i en av sina deltävligar. Själv tycker jag att Loreens låt är bättre. Hennes låt har jag ju redan länkat typ 2 gånger. Jag länkar Norges låt istället.

Tänkt föresten om Norges låt också hade vunnit. Vilka förväxlingar det hade blivit då...kanske.


Jag använder mobilen väldigt mycket verkar det som

Väldigt lång rubrik, men jag kunde inte få den kortare.

Saken är den att mobilen ligger på laddning...IGEN!!! Jag laddade den i förrgår när jag tittade på Mello. Det märks att jag är hemma mer nu. När jag jobbar använder jag bara mobilen i taxin.
Enligt min beräkning är den färdigladdad ca 21:00

Här får ni en bild på en mobil som typ ser ut som min. Orkar inte ta kort på min med digitalkameran.

Nomineringen

Nu kommer äntligen inlägget om det jag skrev om igår kväll.

Skrev ju att det idag är 3 år sedan jag blev nominerad till en sak. Det jag blev nominerad till var ett stipendie från Parkinsonfonden. Det var för mina noveller jag hade skrivit. Senare samma år fick jag stipendiet. Jag fick bland annat ett diplom. Här har ni en bild på diplomet.
Kommer skriva mer om det i maj. Då är det 3 år sedan jag fick diplomet.

Kvällens sista inlägg

Som rubriken lyder så blir det här kvällens sista inlägg.

Imorgon är det 3 år sedan jag fick veta en sak. Det var en rolig sak. Jag blev nominerad för en sak. Berättar mer om det imorgon. Då får ni också en bild på det jag blev nominerad till, och som jag senare fick.


Loreen i Idol

Visste ni att Loreen deltog i Idol 2004. Här får ni ett klipp från när hon var med där. Hittar dock inget klipp från hennes audition.


Grattis Loreen

Visste nästan hela tiden att hon skulle vinna. Hoppas att hon kommer på en bra placering i Baku i maj.

Hade föresten förberett en rubrik om Björn Ranelid hade vunnit. Såhär skulle rubriken ha varit på den här inlägget då. "Visst finns Mirakel, och för mig är det faktiskt INTE Ranelid".
Tyckte att det var en bra rubrik.

Drömmarnas låtar

Kan erkänna att jag är liiite bra på att skriva låtar, även fast dom aldrig hinner bli klara. Hör ofta en låt i huvudet på nätterna. Drömmer väl att jag står på scen eller nåt. Kan minnas lite ibland när jag vaknar. Kommer aldrig ihåg låten.

Minns att jag bara för några veckor sedan kom på en låt innan jag somnade. Jag tänkte att jag skulle skriva klart den när jag vaknade. Men jag kom inte alls ihåg den.

Så från och med nu ska jag gå upp mitt i natten och typ filma mig själv när jag vaknar ur nån låtdröm. Det är det enda sättet för mig att typ komma ihåg en låt. Kommer såklart att ha släckt i rummet. Vill ju inte visa mig halvnaken i kameran om jag skulle vilja lägga upp låten här på bloggen.

Kan också tillägga att vissa låtar är så bra så man nästan hade viljat skicka in dom till Webbjokern.

Frågeleken

I eftermiddag ska vi i familjen göra Frågeleken. Det har blivit tradition att vi gör det på lördagar. Om ni inte vet vad jag menar kan ni kolla på bilden. Man ser tyvärr inte "frågorna", men bättre än ingen bild alls.


Godmorgon

Ja, jag kommer inte på nån bättre rubrik. Har fortfarande lite idébrist.

Ikväll är det som sagt final i Melodifestivalen. Nån av dom här låtarna hoppas jag vinner.

Brist på idéer

Loggade in för typ 5 minuter sedan, och nu börjar jag att skriva. Snacka om att man han brist på idéer så här sent på kvällen. Bloggade ju mycket imorse. Det var ju nästan rekord för att vara från en dag.

Imorgon är det final Mello 2012. Har som vanligt mina favoriter. Lyssnar ju ofta på skivan som jag nu har bestämt mig för att behålla.

Godnatt allihopa. Det här blir kvällens sista inlägg.

Arkivbild, men imorgon ska ni få några nya bilder.

När fyller jag år nästa gång?

Kan börja med att säga att jag mycket väl vet när jag fyller år. Problemet ligger på en annan sida jag medlem på. Där får jag inte till min rätta födelsedag. Det minskar för varje gång jag går in. Att jag är irriterad är bara förnamnet. Jag har aldrig varit en sån som har gjort falska profiler på nätet. Jag gjorde några sidor på www.kamrat.com åt en Facebookvän för några år sedan. Men då skulle ju hon få dom sidorna sen.

En rolig datalista

Kör på med ett inlägg till. Det är ju ändå helg.

Hittade en rolig datalista på en annan sida jag är medlem på. Tänkte att ni skulle få se den.

Äntligen ett lexikon så man förstår vad datanissarna pratar om:

Backup - Ligga på mage
DVD - Det var det
E-post - Långsammare än både A-post och B-post
Fildelning - en 1/2 liter var
Laptop - mössa på same
Modem - motsats till ödem
SD-kort - Idolbild på Jimmy Åkesson
USB - Landet som kommer efter USA
Bluetooth - hos den som ätit blåbär
Gränssnitt - Knivslagsmål i Tornedalen
Hemsida - gavel på huset
Internminne - Anekdot från Kumla
Megahertz - Stor biluthyrningsfirma
Metataggar - fiskekrokar
Moderkort - Bild på lilla mamma
Plattskärm - när man suttit på kepsen
SMS - som PMS fast efteråt

Ranelid på engelska

Läste nyss på Mellos hemsida att Björn Ranelid har översatt låten "Mirakel" till Engelska. Jag tycker inte att låten blev nåt bättre. Eftersom Björn pratar vet man inte vad som är "vers" och refräng. Dom kommer att sjunga låten på Svenska imorgon som tur är.
 


Helg igen

Kan börja med att säga att jag behåller Mellloskivan ett tag till. Det var ju bara att byta fodralet mot ett annat.

Idag är det iaf helg igen. Tycker att det är skönt, även fast jag inte jobbar längre.


Köpångest

Följde som sagt med pappa och handlade idag. Köpte skivan Melodifestivalen 2012 där. Fan vad jag ångar det köpet!!!!!! Det är inte för att jag måste betala den själv. Det var för att fodralet var repigt, flottigt och fult. Såg ju fan ut som att jag köpte den begagnad för typ 5 år sedan. Den åkte i säljarpåsen direkt Har en påse där jag har lagt skivor som jag inte vill ha kvar. Vem behöver egentligen en skiva med låtar från årets Melodifestival? Det finns ju Youtube och Spotify.
 

"Killen X", handling och disco

Skriver det här inlägget redan nu. Vet inte om det blir nåt mer inlägg innan pappa kommer hem från jobbet.

Som rubriken lyder så är det disco ikväll. Det är ett disco för personer med olika funktionshinder. Jag tänker inte gå dit. Vet att både "Tjejen X" och "Killen X" brukar vara där. Därför följer jag med pappa och handlar istället.

Man får vara försiktig vad man gör numera. Jag skrev ju i veckan att "Killen X" tog bort mig som Facebookvän. Han har en ganska begränsad sida. Man måste t:ex vara vän med honom för att kunna se hans statusar. Vet ju inte om han har skrivit nåt dumt om mig där sedan han tog bort mig. Han skulle säkert fråga mig ikväll varför jag inte jobbar. Då är det säkrare att följa med pappa och handla.

Såg föresten att "Killen X" är vän med "Tjejen X" på Facebook nu. Huh!! Jag typ skakar av skräck.


Internationella kvinnodagen och temadagar

Ja, det är den dagen idag. Det är en dag där man ska uppmärksamma kvinnors situation i världen.

Tyvärr uppmärksammas inte alla sådana här mer viktiga dagar.

Det finns t:ex en enligt mig en mycket viktig dag i april. Återkommer till den dagen då.

Hittade föresten en hemsida med temadagar. Det finns det också en kalender där man kan se alla temadagar. Dom dagar som återkommer på samma datum varje år är stjärnmarkerade. Den viktiga dagen i april står inte ens med!!!!!!!!!!!!!

Här är den hemsidan. Dock finns bara kalendern för i år med än så länge.
http://temadagar.se/kalender-2012/


Gör som många andra

Jag länkar den här filmen.

Kungsberget

Har läst på många bloggar att en skola i Stockholm ska åka till Kungsberget idag. Det är ett ställe där man kan åka skidor. Kan erkänna liiiite att jag hade velat följa med. Jag gillar inte att åka skidor. Men anledningen till varför jag hade velat följa med vill jag inte ta upp här på bloggen.

Kan också erkänna att jag längtar liiite tillbaka till skolan, iaf när jag gick på WUC. Då kunde man ju hoppa av (haha). Är typ rastlös nu när man inte jobbar. Blir typ tårögd när jag ser nån som går ut med en hund. Speciellt om hunden liknar nån på "jobbet". 

Har säkert redan skrivit det, men jag börjar inte jobba ingen förräns både "Tjejen X" och "Killen X" slutar.


Känner igen mig

Pssar på att blogga lite meddans jag väntar på att spagettin ska bli klara.

Tänkte länka ett roligt klipp nu. Kan känna igen mig själv i personerna ibland.

Men jag är nog inte lika glömsk som dom.

Första gången på svenska

Skrev ju igår att det är första gången som Finland sjunger på svenska i Eurovision song contest. Det stämmer inte. Deras låt år 1990 var på svenska. Här har ni den låten.

Sommarlängtan

Är det bara jag som längtar till sommaren när jag hör den här låten? Längtar typ till Allsång på Skansen.


Klippr mig

Som rubriken lyder så har jag klippt mig. Det syns tyvärr bara på luggen på bilderna. Sen plattade också frisören håret med plattång.

Före


Efter

Finlands bidrag i årets ESC

Det här har aldrig hänt förut. Finland har en låt på Svenska i Eurovision song contest.


Några sanningar om mig

Har ju skrivit många inlägg. Men det är några saker jag tycker att ni borde veta.

. Var 5 månader när jag åkte flygplan för 1:a gången.

. En gång frågade en lärare mig om jag skulle vilja ha Parkinson. Jag svarade aldrig. Jag tyckte att det var en jävligt dum fråga.

. Jag hatar att åka hiss. Finns det en trappa går jag hellre i den, äver om det är femtioelva steg i den.


Mormors favoriter

Min mormor är ganska modern av sig. Hon har iaf väldigt modern musiksmak för att vara i hennes ålder.

Det här var t:ex hennes favorit i förra årets Melodifestival.


Och det här var hennes favoriter från årets Melodifestival.

Suede vs Andreas Johnson

När jag hörde Andreas Johnsons Mellolåt första gången tyckte jag att den var lik en annan låt.
Då kom jag inte på vilken låt det var. Men nyss lyssnade jag på Andreas låt å Youtube. Då var det en annan person som hade namngett den andra låten. Länkar båda låtarna, så får ni höra likheterna.


Vasaloppets vinnare

Det blev Jörgen Brink som vann årets Vasaloppet.


Vasaloppet

Just nu sitter papa och tittar på Vasaloppet. Dom startade typ för 1 timme sedan. För er som inte vet ska dom åka från Sälen till Mora. Det är 9 mil! Dom kommer nog att åka hela dagen.

Dom här gick vidare från Andra chansen till Globen

Rubriken säger väl allt?


Inte direkt mina favoriter. Skrev ju i förra inlägget vilka som var mina favoriter.

Mina favoriter ikväll

Nu är jag hemma från kusinens kalas. Vi blev mer än vad jag hade räknat med.

Skrev ju även för några dagar sedan att jag skulle länka mina favoriter i Andra chansen.

Nostalgireklam

Brukar inte gilla reklamfilmer, men den här kommer nog alltid att vara min favorit. Minns att vi brukade sjunga den här låten i skolan.

 

Skaka rumpan

Lyssnade nyss på Österrikes bidrag till årets ESC. På svenska blir titeln Skaka rumpan. Då kom jag såklart att tänka på Sean Banan.

 

Chatt med Martin Emtenäs

Ja, typ en chatt. Han kommenterade iaf ett inlägg på Facebook. Mitt i naturen kommer inte tillbaka förrän i höst. Just nu är deras team i Uganda. Jag frågade honom om man ändå kan skicka in tittarfilmer. Han skrv att man kan det. Själv vet jag att vi har en film på en Hackspetthanne. Det är nog hittills den enda naturfilm vi har som räknas till tittarfilm.


Promenad i månens sken

Ja, dansade i månens sken gjorde jag i alla fall inte. Var inte på det humöret.

Som jag skrev i förra inlägget så var pappa på hockeymatch. Den slutade 21:30. Han tog cykeln, och enligt min beräkning borde han ha varit hemma typ vid 22:10. Han kom nu, klockan 22:48! Jag har sedan länge varit väldigt dramatisk av mig. Så fort det händer något så tror jag typ på det värsta. Jag blev jätteorolig. Jag kunde inte ens vara kvar i huset. Jag sprang bort mot lekplatsen vid bilvägen. Mamma kom typ springande och hojtandes efter mig. Hon lyckades iaf övertala mig att gå tillbaka in.

Nu är det här iaf kvällens sista inlägg. Kanske blev lite rörigt, men mamma vill att jag går upp och skriver dagbok nu. Det får bli som det blir.

PS: Matchen slutade 7-3 till Västerås.

Örebro hockey mot Västerås

Just nu är pappa på hockeymatch. Några av hans jobbarkompisar ville fira att han han snart fyller 60 år. Han ringde oss för några timmar sedan. Då ledde Västerås. Själv hoppas jag att Örebro vinner. Hejar alltid på dom när dom inte spelar mot Rögle BK.

Det här blir nog även det sista inlägget för ikväll. Bloggar mer imorgon. Då får ni även veta vilka mina favoriter är i Mello Andra chansen.

Cheeseburger chips

Köpte dom igår. Kanske inte dom godaste chipsen direkt. Visst, dom smakar grillat, men vart fan är osten? Det skulle i så fall vara väldigt liiite ostsmak. Nej, det här är nog inga chips jag köper igen.


"Killen X"

Chattade nyss med "Killen X". Han frågade mig vad jag gjorde. Jag sa vad jag gjorde. Då skrev han att jag skulle sluta störa honom. MEN HALLÅ!!!!! Det var ju han som frågade mig vad jag gjorde först. Nu har han tagit bort mig som vän på Facebook. Jag tror typ att han har börjat fatta att det är han som gör att jag har slutat jobba.

Så från och med nu ska jag alltid säga sanningen när nån frågar mig nåt om min frånvaro på jobbet på Facebook. Även fast det kanske sårar andra.

Mer uppdatering av Saker jag vill ska hända under 2012

Nja, mer uppdatering är ju synd och säga. Snarare en förändring. Skrev ju i förra inlägget att jag har fått ett kusinbarn, så här kommer den nya listan.

På 1:a plats: Att jag får veta vad kusinbarnet heter (Kommer säkert att få reda på det innan mitten av mars).

På 2:a plats: Att jag får träffa kusinbarnet. 

Resten av listan behöver jag nog knappast skriva, men jag gör det för er lite nyare läsare.

. Att få träffa Suzzie Tapper
. Att få träffa Björn Hellkvist


Har ju skrivit tidigare att händelserna med punkter inte spelar nån toll i vilken ordning det kommer.

Ett kusinbarn

Fick nyligen veta en glad nyhet på Facebook. Jag har fått ett kusinbarn. Det blev en liten tjej. Hon föddes igår på Skottdagen. Jag vet ännu inte vad hon heter. Kommer skriva det när jag vet namnet. Själv hade jag hoppats på att det skulle bli en tjej. Halva närmste släkten består av killar. Men jag hade självklart blivit glad om det var en kille också.

Det här är värt att fira.

Fest mitt på dan

Fick veta igår att en av mina kusiner ska ha fest nu på lördag klockan 14:00. Bra tid...NOT!!!. Det är ju mitt på dan. Fast det är ju ändå liiite bra. Hade det varit på kvällen hade jag ju missat Andra chansen. Har en förmåga at inte kunna titta på vissa program när andra är i närheten. Är i och för sig inte direkt laddad inför det. Det är inte med så många bra låtar där i år. Mer om det på lördag.


RSS 2.0