Hos grannen igen

Nu har jag duschat hos grannen igen. Idag var Bertil inne när vi kom. Hon var väldigt kelen och gosig idag. Det brukar hon inte vara när inte grannen är hemma. Jag tror att hon tycker det är trevligt när det kommer någon.
 
 

Läderbaggen

Idag gick vi ut på en promenad. Då såg vi bland annat en Läderbagge. Det är en slags skalbagge. Det satt också en myra på ryggen på skalbaggen. Det såg roligt ut. Jag filmade den. Den filmen får ni se när jag kommer hem.
 
Bildlöst inlägg. Men jag har tyvärr ingen bild som passar.

Utekatten Clary

Nu är jag hos grannen igen.
 
Dom närmaste dagarna har det hänt ganska mycket. Vi har bland annat tagit ut Clary. Vi fick visserligen dra fram henne från soffan. Men det var nog bra att vi gjorde det. Nu vill hon nästan jämt vara ute. Hon brukar sätta sig vid dörren och jama ibland. Hon har också blivit tuff ute. Nu går hon nästan ner till sjön. Men när hon ser att hon är långt från huset vänder hon.
 
 
 

Tråkig katt

Kör på med ett inlägg till när jag ändå är inne.
 
Jag är typ orolig för Clary. Hon bara ligger under soffan hela dagarna. Ibland ligger hon i soffan eller på golvet. Men så fort man visar sig sticker hon under soffan igen. Vi tror att hon gör så för att hon tror att vi ska åka bil. Hon hatar bilresor. Vi ska försöka att locka ut henne i eftermiddag. Då ska jag ta kort på henne. Dom bilderna kommer i så fall i bildbomben om jag inte får låna datorn innan dess.
 
 
 

Ett litet inlägg

Nu är jag hos grannen. Jag lånade hennes dusch. Det var skönt. Har typ inte duschat på en vecka eftersom vi bara har kallvatten i kranen hos oss.
 
Dom närmaste dagarna har vi varit ute mycket. Vi har hittat jättemycket Hjortron. Sammanlagt har vi hittat typ 9 liter. Det är rekord för att vara häruppe.
 
 
 
 

Dag 14: Något/någon jag älskar.

Det får bli att åka och se konserter på Dalhalla. Ni som inte har varit där än borde åka dit. Det är ett gammalt kalkbrott, så det blir jättebra akustik. Har man varit där några gånger tycker man typ att det dåligt ljud på andra arenor.

Hejdå Örebro

Nu åker vi.
 
 
 

Hatar stavfel

Men om man ändrar ser det ut som att inläggen är tidsinställda. Dåligt tycker jag.

Dag 13: Dina planer inför sommaren!

Vi åker till stugan idag. Nu funkar "Tabben" igen, så nu ska det bli skönt att åka iväg.
 
Vi har inte så ovanliga planer iför semestern. Vi ska åka till Dalhalla och kolla på Diggiloo. Det var 2 år sen vi var där sist. Det ska bli kul. Sen ska vi nog hinna med en Tisdagskul i Rättvik och en Orsayra. Några kompisar till oss kommer också upp til oss. Det ska också bli kul.
 
Det här kanske blir det sista inlägget innan vi åker. Det kommer att komma upp ett tidsinställt inlägg imorgon bitti. Har ju en dag kvar på listan.
 
 
 

Safka-Teers

Nu kommer förklaringen till uttrycket Safka-Teers.
 
Jag är medlem i en Facebookgrupp för dom som gillar Melanie Safka. Idag ställde jag en fråga till medlemmarna i gruppen. Jag skrev på engeska. Såhär skrev jag.
 
If you are a big fan of One Direction, you are a Directioner. If you are a big fan of Justin Bieber, you are a Belieber. But what is it called if you are a big fan of Melanie? Does anyone have any suggestions?
 
Bara några minuter efter att jag publicerat frågan fick jag några gillanden och kommentarer. Efter många kommentarer kom en medlem på ett namn. Det blev "Safka-Teers". En medlem hade även berättat om namnet för Melanie. Det verkade som att hon gillade förslaget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ur funktion

Just nu är "Tabben" ur funktion. Eller det är rättare sagt nätetsom är ur funktion. Vi åker till stugan imorgon, och jag vill gärna att det ska funka då. Jag vill gärna kunna Instagramma däruppe. Jag kommer också ta med mig digitalkameran. Om inte "Tabben" fixar sig kommer det iaf att komma bildbomber från kameran när jag kommer hem. Jag har blixt på kameran, så då kan jag ta kort även när det är mörkt ute. Jag ska också göra lite videoinlägg.

Ush, den här helgen började inte bra. Jag längtar redan tills semestern är slut. Jag vill tillbaka till hundarna. Jag vill också kunna vara uppdaterad med alla Safka-Teers. Förklaring till det kommer i nästa inlägg.

 

 

 


Dag 11: Videoiklipp på din/dina idoler som yngre

Det första klippet får bli det här. Jag har inte länkat det tidigare. Jag tycker att det är gulligt. Det är också kul att det finns så pass gamla klipp bevarade. Klippet är med Melanie Safka och hennes mamma Polly. Det är från år 1951.
 
 
Det blir också det här klippet. Jag har redan länkat det några gånger. Men jag hittar tyvärr inga äldre klipp med Suzzie som jag inte har länkat tidigare.
 

Dam-EM

Det var typ 100 år sen jag gjorde ett sportinlägg.
 
Igår började Fotbolls-EM för damerna. Sverige och Danmark spelade. Jag kollade inte, men det gjorde mamma och pappa. Dom tyckte inte att dom spelade så bra. Jag hoppas att dom spelar bättre i nästa match.
 
Gårdagens match slutade 1-1.

Elefant i stan

Nu har jag och pappa kommit hem från Marieberg. På parkeringen mötte vi en Afrikansk elefant. Den var stor. Den var typ 2,5 meter hög. Ni kanske tror att jag skojar, men det gör jag inte. Anledningen är att Circus Scott är i stan. Elefanten skulle troligtvis vara med i nåt nummer. Både jag och pappa tyckte att det var häftigt att få se den.

Dag 11: Min favoritbild på mig själv

Det får bli den här bilden. Jag tycker att många av bilderna på mig blir bra. Nu när man har lärt sig att ta kort med kameran bakochfram blir det ännu lättare.

Dag 10: Mitt favoritcitat

Det får bli det här citatet. Har egentligen flera. Men dom vågar jag inte skriva ut här på bloggen.

 

Ånej, nu somnade jag i sömnen igen. (Nalle Puh när han skulle hålla vakt efter en storm)

 

 


Dag 9: En film som gör mig glad

Det får bli den här filmen. Den är enligt mig en riktig klassiker.  Den finns en Del 2 också, men den är inte alls lika bra. Den här filmen garanterar många skratt.
http://www.swefilmer.com/vi-hade-i-alla-fall-tur-med-vadret-1980/vi-hade-i-alla-fall-tur-med-vadret-1980-video_8d33c4ba6.html
 

Dag 8: En film som gör mig ledsen

Det får bli den här filmen. Man blir berörd av den. Den är även verklighetstrogen. Man förstår även huvudpersonernas situation i filmen. Den är verkligen sevärd.
 
Här kommer en länk till filmen. Man måste vara medlem på sidan för att kunna se den. Det är gratis att bli medlem.
http://www.swefilmer.com/my-sisters-keeper-2009/allt-for-min-syster-2009-video_51cccbde5.html

Dag 7: En låt som gör mig glad

Det får bli den här låten. Det är en riktig Kultlåt. Den blev tillochmed framröstad som det i  TV-programmet Sommartoppen år 2005.
 

Dag 6: En låt som får mig att gråta

Det får bli den här låten. Jag vet dessutom historien bakom låten. Man blir berörd av den.
 

Harpalt

Skulle egentligen ha skrivit det här inlägget igår. Men du skrev jag ju om så mycket annat.
 
I förrgår kväll såg vi en liten harpalt på baksidan. Jag tyckte att den såg vuxen ut. Men mamma och pappa sa att vuxna harar är mycket större. Pappa lyfte även upp Clary, så hon fick se haren. Hon bara tittade på den. Hon skulle säkert ha jagat den om hon fick vara en utekatt.
 
 
 

Dag 5: Din/dina Favorimaträtter

Har börjat få rätt många. Precis som sist är det mormors stuvade makaroner. Nu har jag även fått några favoriträtter från Parken. Det är där vi beställer mat till jobbet. Där gör dom några jättegoda rostade potatisar. Dom kommer jag att sakna nu när vi tar semester, eftersom man inte kan göra dom hemma.
 
När det kommer till rätter är det också Parkens raggmunkar. Dom är lite väl feta, men dom är ändå goda.
 
Typ som dom jag får, men dom jag får är det även rosmarin på.
 
 

Dag 4: Mitt/mina mål innan året är slut

Här inte så många mål. Det skulle i så fall vara att bli lite modigare på jobbet. Jag brukar aldrig säga till om det blir bråk. Då brukar jag istället dra mig undan.
 

Nytt videoinlägg - Jag i Falun

Här kommer videoklippet jag lovade. I klippet är jag, mamma och pappa hos några kompisar i Falun. Jag är ca 3,5 år i klippet.
 

Det här med låtar

Det här med att jämföra låtar tycker jag börjar bli riktigt kul. Speciellt när man får göra det med artister och grupper man tycker om. När det gäller dom här låtarna tycker jag att dom påminner ganska mycket om varandra. Jag länkar låtarna från Spotify eftersom ingen av låtarna finns på Youtube. Man ska kunna lyssna på dom, men det är lite krångligt.
 
 
 

Ny skiva igen

Fick en ny skiva med posten idag. Det var som vanligt en med Melanie. Jag har inte lysnnat på den än. Jag återkommer senare om vad jag tyckte.
 
 

Dag 3: Ett filmklipp på dig själv som liten

Det får bli det här klippet. Jag har redan länkat det en gång tidigare. Men jag har inte laddat upp något mer. Det kommer att komma ett nytt i eftermiddag. Ni får hålla utkik.
 

Nytt videoinlägg - Rovfågel

En rovfågel som jag, mamma och pappa såg i söndags.
 

Melanie VS Lisa Nilsson

Ikväll ska Lisa Nilsson vara med på Allsång på Skansen. Jag hoppas att hon sjunger sin senaste låt. Den heter Var är du min vän. Jag tycker att den är bra. Men den är väldigt lik en låt som heter Carolina in my mind. Det är en James Taylorlåt som många artister har gjort en cover på. Den som har gjort den bästa covern är Melanie.
 
Jag länkar både Melanie och Lisas låt här. Det är Spotifylänkar, men jag hoppas att dom funkar. Lisas låt finns inte på Youtube än. Den dyker säkert upp så småningom om hon sjunger den ikväll. Melanies låt finns på Youtube. Men jag kände för att länka båda låtarna från Spotify.
 
 
 
 
 
 

Nytt videoinlägg - Ligger konstigt

Jag ligger konstigt och pratar. Jag kollar också på Lotta på Liseberg.
 

Dag 2: Din/dina favorithemsidor

Parkinsonforum: Nu är ju inte alla intresserade av Parkinson. Men på den här sidan kan man ta del av olika händelser angående Parkinson. Man kan också få många nya vänner.
 
Facebook: Personligen tycker jag att Facebooks hemsida är bättre än appen. Det är lättare att hitta på hemsidan.
 
Nu kommer jag inte på några fler hemsidor. Jag skrev om dom flesta förra gången.
 
 

Dag 1: Dina bästa appar

Kör igång med listan nu. Idag ska jag skriva om mina bästa appar. Dom flesta av dom har hemsidor också. Men eftersom jag ska skriva om hemsidorna imorgon skriver jag inte om så många appar nu. Jag skriver även om det som är bra och dåligt med apparna.
 
Instagram: Jag har varit medlem på Instagram sen början av det här året. Jag tycker att appen är lätt att använda. Det dåliga är att man inte kan göra så långa filmer. Jag lägger upp bilder istället. Jag lägger upp några om dagen.
 
Ruzzle: Jag har bara testat det en gång. Då tyckte jag att det var roligt. Man ville bara sitta kvar och spela lite till. Jag har även installerar det på "Tabben". Jag ska spela det sen när den har kommit ur sin svacka.
 
Shazam: Den här appen är till för dom som är musikintresserade. Den scannar in låtarna. Det bra är att man inte behöver hålla mobilen framför musiken. Man kan vara en bit ifrån. Det dåliga är att inte alla låtar går att scanna in. Men dom flesta går.
 
 
 

RSS 2.0