80-talsnostalgi

Kom på att det är fler bilder från kameran som jag inte har publicerat på bloggen. Här är dom bilderna.

En bild på Suzzie Tapper från 1988.


En till bild på Suzzie Tapper. Synd att musikvideon jag hittade bilderna på inte finns kvar på Youtube.

Grattis mamma

Nu ska jag och pappa gratta mamma. Vi hörs sen, om typ 10 minuter.

Morgonstund har guld i mun...

Kör på med ett inlägg till.

Imorse blev det en riktig rundtur i taxin. Vi skulle bland annat hämta en tjurig gubbe. Han fick sitta i baksätet. Det fanns ingen plats där framme. Han fick inte på sig bältet eftersom det blev så trångt i baksätet. Då ville han att jag typ skulle hjälpa honom. Under tiden han försökte sätta på sig bältet surfade jag på mobilen. Det gillade inte han.
- Sluta leka med den där, sa han och muttrade.
- Kan jag få hjälp med bältet heter det gubbjävel, typ tänkte jag. Men jag sa inget.

Sedan sa han nånting om att benen var bundna eller ihop bla bla bla. Han var finne också. Så han sa typ nån svordomsharang på finska.

Man kan ju säga att jag tyckte att det var skönt sen när jag kom till jobbet. Jag var framme klockan 9:00

Älskad av mig, men hatad av gubben.
 

Fan, om dom inte har den!!!

Ska kanske förklara rubriken lite bättre. Var inne en snabbis på Facebook nyss. Då hade en person skrivit ett inlägg i en Parkinsongrupp. Han skrev att man kan läsa om Suzzie Tapper och Björn Hellkvist i det senaste numret av tidningen Land. Har läst den tidningen förut hos grannen i Dalarna, men aldrig köpt den. Idag ska jag köpa den. Tycker att den är bättre än många andra medietidningar. Dom skriver bara om skvaller, även fast dom ibland har olika teman.

Fan om dom inte har tidningen i affären jag och pappa åker till idag. Jag tror att det är en veckotidning, så i nästa vecka har det i så fall kommit ut ett nytt nummer. Får jag inte tag på tidningen idag går typ världen under.

Ångrade mig

Vill inte ladda upp dom sista vloggarna. Mamma och pappa hörs i bakgrunden på dom. Vet inte om dom vill hamna på Youtube. Itsället får ni 2 andra vloggar från helgen. Vill inte avslöja för mycket, men dom är väldigt gulliga.


Vloggarna kommer nog imorgon

Har 2 vloggar kvar att ladda upp. När alla är uppladdade publicerar jag dom.

Dagens diss: Folk som parkerar

Idag åkte jag och pappa och handlade. När vi kom ut hade nån parkerat sin bil bredvid våran bil. Dom hade ställt sig med typ 5 cm mellanrum mellan bilarna. Det fanns inte en chans att pappa skulle komma in i bilen. Idioten hade förstås ställt sig vid förarsidan. Men den andra kom ut precis. Annars kanske vi hade stått kvar där än.
  

Rån på Willys

Imorse när jag kom till jobbet var det en polis där. En personal sa att det hade varit ett rån på Willys. Hon hade läst det på webben. Det var även en man som hade blivit knivskuren. Som tur var så fick han inga allvarliga skador. Hon hade ocklså läst att det var typ 15 polispatruller ute. Jag återkommer om och när jag vet nåt mer.


 

Godnatt bloggen

Säger godnatt nu. Håll utkik efter vloggarna imorgon.


Bildbomb från Pingsten i Dalarna

Hinner nog lägga upp bilderna innan jag ska duscha.

Jag inne på mitt rum i Storstugan.


Jag igen på rummet.


Grillkväll.


Våran uteplats.


Grannens söta honkatt Bertil.


Bertil kisar mot kameran.


Bertil igen.


Loreen vann Eurovision song contest 2012.


Mamma fick en Abborre. Den gav vi till Bertil.


Grannens Mustang.


Köpcentret Kupolen i Borlänge.

Vloggarna kommer imorgon. Hinner inte ladda upp dom nu.


Den som väntar på nåt gott...

Är hemma nu. Har laddat över alla bilderna och filmerna på datorn. Vet inte om jag publicerar dom idag, eller imorgon. Vet inte heller om jag bloggar nåt mera idag.

Kanske sista innan vi åker

Det här kanske blir det sista inlägget innan vi åker. Vi ska åka till stugan i Dalarna. Kommer  inte blogga däruppe. Men jag har med mig kameran den här gången också. Det blir en bildbom, och kanske nån vlogg när jag kommer hem.

Längtar dit.

Loreen till final?

Detta inlägg är tidsinställt.

Nu har alla finalisterna till lördagens ESC presenteras. Förhoppningsvis är Loreen en av dom. Hennes låt är bra. Dessutom har Sverige bara missat en finlaplats en gång. Det var år 2010. Då tävlade Anna Bergendahl med låten This is my life. Den låten tyckte jag också var bra, men Loreens låt är bättre.

Snart är det dax

Nu håller vi tummarna för Loreen och låten Euphoria.

En bild på Loreen från Idol 2004.


Besök nu

Har fixat ett tidsinställt inlägg till ikväll. Det handlar om den 2:a semifinalen i ESC. Vill inte avslöja för mycket.

Fick besök nu. Bloggar senare.

Mamma och lilla Max som är på besök.

En liten Gråsiska

Ränsade lite bilder på kameran. Då kom jag på att jag inte har publicerat en bild. Den bilden tog jag i våras. Rubriken säger nog en hel del vad jag tog kort på.

Bilder på Ozzy

Idag frågade en personal om jag ville ta kort på Ozzy. Hon sa att flera hade frågat om dom fick göra det. Hon sa också att folk kanske inte tror att han är så stor om man säger att han är det. Det blev rätt fina bilder tycker jag. 


Prinsessan Estelle

Ingen kan väl ha missat detta.

Prinsessan Estelle döptes igår. Dopet sändes även på TV. Jag såg det inte. Jag tycker att det redan skrivs för mycket om det. Men jag tycker ändå att hon är söt. Namnet Estelle är lite ovanligt men fint. Själv skulle jag inte vilja vara gäst på ett sådant bröllop. Har aldrig gillat att ha finkläder på mig.


Värmebölja idag

Idag är det värmebölja ute. Kollade på termometern förut. Det var +25 i skuggan. Då måste det ju typ vara +30 i solen.

Idag satt vi ute och åt på jobbet. Det kom också några på besök från en annan skola. Där jobbar dom mycket med djur. Vi satt ute och fikade. Vi hade också alla våra Goldenhundar ute. Dom från den andra skolan tyckte att Ozzy var stor, och det är ju också. Måste ta kort på honom nån dag. Hade värsta braiga tillfällena idag när han låg i skuggan. Men jag vågade typ inte när personalen också var ute. Få se om jag tar kort på honom imorgon.

En badgalen Golden, som Ozzy också är.


Ny kommentar

Svar på tal angående Ingen Onepiece.

Postat av: Maja
Köp en genom denna hemsidan, grymt sköna.
www.sparkdrakt.se

Svar: Ska kolla och tänka på saken. Dom ser väldigt sköna ut.

Första semin om en timme

Om en timme är det första semifinalen av ESC 2012. Mina favoriter kommer från Grekland, Finland, Cypern, Danmark och Irland. Länkar låtarna från Youtube, så får ni höra dom.

Jag dissar vem jag vill

Fortsätter på dissartemat.

Den här låten tävlade i Lilla Melodifestivalen 2007. Dom kom på 6:e plats med 44 poäng.

Dagens diss: Semifinalerna i ESC

Tänkte börja med Hiss och diss. Men jag kommer inte att ha en egen kategori för det.

Idag tänkte jag dissa semifinalerna i ESC. Jag tänker inte dissa själva programmet. Men jag tänker dissa dagarna dom sänds på. Själv tycker jag att dom kan sända semifinalerna på helgerna. Första semin på fredagar och den andra på lördagar. Sen kunde stora finalen sändas fredagen eller lördagen därpå. Det finns säkert barn och ungdomar som vill se programmen. Nu finns ju många av låtarna på Youtube, Facebooklänkar och Spotify. Men småbarn kanske inte direkt surfar på sådana sidor. "Semifinalerna" slutar klockan 23.00.

Är det nån mer som håller med mig?




En ny hund och en "ny" hund idag

Kanske ska förklara rubriken lite bättre.

Det var en ny hund på jobbet idag. Det var en Goldenhane. Han heter Ozzy. Om han är döpt efter Ozzy Osbourne vet jag inte. Han är fin, men rätt stor. Han skällde när jag ville hälsa på honom, men vi är ju nya för varandra.

Jag gick även ut med en ny hund idag. Det var en Softis som heter Teddy. Han är inte ny på jobbet, men jag har inte gått ut med honom själv förut. Har ingen bild på honom. Men ska försöka lägga över en från mobilen lite senare.

En Softis.

Ingen Onepiece

Som rubriken lyder så köpte jag ingen Onepice idag. Jag provade några olika modeller. Men jag tyckte inte att dom var sköna. Det känns obehagligt att dom "hänger" där nere. Hittade annars en modell som var skön för övrigt.

Stopp i rören

Imorse var det stopp i toan på övervåningen. För att försöka underlätta för pappa lade jag dit en lapp på toan. Se bilden nedan. Brukar göra det eftersom pappa är den som går upp först på vardagarna. Den toan har strulat förut, men då har bara själva tanken strejkat. Nu var vi tvungna att ringa en kille som fick fixa det.
 

Ryssland vann WM

Dom vann med 6-2 mot Slovakien.

Ryssland vann WM?

Just nu pågår finlen av Hockey-WM, om den inte redan är slut. Ryssland spelar mot Slovakien. Sist jag hörde något stod det 4-1 till Ryssland. Då var det en period kvar.

Precis som i dom övriga sportinläggen lovar jag resultatet imorgon. Det blir dock lite senare. Jag och mamma ska åka och kolla på en Onepiece eller Ziperall imorgon efter jobbet.

Säger också godnatt nu.


Rekordförsök?

Behöver väl inte säga så mycket. Berättar ju det mesta i klippet. Men jag försöker iaf att sätta rekord i snoddsnurrning. Kanske inte den bästa vloggen. Lovar ett klipp där jag låter och ser lite gladare ut nästa gång.

En vlogg på gång

Filmade mig själv förut. Tänkte ladda upp klippet på Youtube senare. Mormor har kommit nu, och vi ska strax äta. Det tar ju en stund att ladda upp en vlogg. Vill hellst sitta vid datorn under tiden det laddas upp. Men jag lovar att det kommer upp senare idag.


Mormor på lunch

Idag ska min mormor komma hit. Vi ska hämta henne runt 12:30. Det ska bli kul och mysigt. Jag tror också att hon fikar med oss också. Vi ska äta Ishavsflundra med pressad potatis. Det ska bli gott.



Rosa tass

Upptäckte en liten svart fläck på ryggsäcken när jag kom hem. Då klistrade jag fast ett klistermärke på ryggsäcken. Vet inte hur länge det håller. Men jag kommer att sätta dit ett nytt om det försvinner. Klistermärket var på en rosa tass. Tassen såg ut ungefär som den på bilden.

Fixat en profil

Nu har jag fixat en profil till bloggen. Det var inte det lättaste. Man skulle skriva sina intressen, vad man gillar och inte gillar. Det var svårast att skriva sina intressen och vad man gillar. Det tycker jag nästan är samma sak. Profilen ser ni längst uppe till höger.

Min profilbild. Syns tydligen bara när jag går in på bloggen via mobilen.

Ny ryggsäck

Nu har jag kommit hem från stan. Jag köpte inte nån Onepiece eller Ziperall. Vi hade inte så lång tid på oss innan affärerna stängde. Men jag hittade iaf en ny ryggsäck. Min gamla har dragkedjorna gått sönder på. Den nya ryggsäcken är en Björn Borgsäck. För er som inte vet är Björn Borg en känd tennisspelare.


Poliserna på fotbollsmatch

Vi var ute och gick förut. När vi går den rundan går vi förbi en bilväg. När vi gick där kom det en polisbil. Den kom körandes på gångbanan. Vi trodde att dom typ skulle fråga oss nåt. När dom åker sådär undrade man ju om dom letade efter nånon/något. Men dom åkte bara förbi. När vi hade gått lite längre såg vi att dom kollade på en fotbollsmatch. Varför dom körde på gångbanan bara för att kolla på fotboll vet jag inte. Men konstigt var det.
 

Hej

Ja, jag har ingen bättre rubrik för tillfället.

Vi ska i alla fall äta nu. Efter lunch åker vi upp på stan. Om jag köper en Onepiece lovar jag en bild på den. Det kanske blir en vlogg också. Kom på att det var 100 år sen jag gjorde en sist.

Arkivbild så länge.

Onepiece eller Ziperall

Pratade med mamma och pappa förut. Jag frågade dom om dom visste vad en Onepiece var. Dom visste det inte, så jag googlade med mobilen. Mamma sa att dom verkade mysiga. Hon frågade mig också om jag vill ha en sån. Jag tackade ja. Vi ska åka upp på stan imorgon och titta på en. Det finns ju så många förger och välja på.

Kom föresten på att det finns Ziperall också. Vad skillnaden är vet jag inte. Har skrivit om det som status på "Fejjan". Nu väntar jag bara på svar.
 
Onepiece enligt Google.


Ziperall enligt Google.

En trappa ner in

Nu till det jag skrev i förra inlägget.

I en affär var det en ganska hög och bred trappa vid in och utgången. Själva affären var inte lika trång. Jag tycker att det är dåligt att det ska vara trappor in. Det finns ju dom som sitter i rullstol, går med rollator, eller har svårt att gå av andra anledningar. Dom har ju inte en chans att komma in i affären.

Detsamma gäller en affär här i Örebro. Dom har inte direkt fått hjälp av pedagoger och arbetsterapeuter när dom gjorde ritningen till affären. Vid ingången finns det en ramp. Den är säkert till för dom som t:ex har barnvagn eller rullstol. Inne i affären är det trångt. Det är en fotoaffär. Är det dessutom säsong som nu till studenten eller jul är det knappt att jag kommer fram. Man får typ stå som i en sardinburk. Inte för att jag har legat i en sardinburk, men jag kan tänka mig känslan.

Läste precis att dom ska flytta till nya lokaler. Hoppas att dom lokalerna är bättre för funktionshindrade.




Helt omöjligt att ta sig in om man har en sån här. Dåligt tycker jag. Affärer ska vara tillgängliga för alla.

Hemma från Askersund

Nu har jag kommit hem från Askersund. Vi blev inte så många. Vi blev bara 4 stycken, men det var mysigt ändå. Vi kommer ju som sagt knappt ut på några utflykter eftersom vi har hundarna.

Vi gjorde inte så mycket. Vi var mest inne i affärer. I en affär upptäckte jag något som var dåligt. Om ni vill veta vad det var får ni läsa nästa inlägg. Det är för att det jag vill berätta om ska vara i en annan kategori.

Askersunds hamn.

Sverige är ute

Sverige förlorade den viktiga matchen mot Tjeckien igår. Det stod lika med 3-3 när det bara var några minuter kvar. Då gjorde Tjeckien mål. Det innebär att Sverige nu är ute ur WM.

Såhär glada blev nog inte spelarna igår kväll.

Sverige vs Tjeckien

Just nu spelar Sverige kvartsfinal i hockey. Tjeckien leder med 3-2. Vinner Tjeckien är Sverige ute ur WM. Tror tyvärr inte att Sverige vinner, men man kan ju alltid hoppas.

Det här blir även kvällens sista inlägg. Imorgon ska vi till Askersund med jobbet. Mer om det imorgon när jag kommer hem.


Djursjukhuset

Kollade på det förut. Tyckte att det var liiite otäckt idag. Dom opererade ett hästföl. Då fick man se när dom opererar. Jag tycker inte att dom behöver visa just operationsscenerna. Det finns ju dom som är lite känsliga för sånt där. Jag gissar att många av tittarna kollar på programmet för att dom gillar djur. Men är man förberedd så går det säkert bra.

Sofia Rågenklint

ÖSK vs AIK

Igår spelade ÖSK fotboll hemmamatch mot AIK. Det har inte gått så bra för ÖSK den senaste tiden. Just nu ligger dom sist i Allsvenskan. Skärper dom inte till sig åker dom ner till Superettan. I gårdagens match blev det oavgjort med 2-2. Nästa match blir hemma mot Syrianska på lördag eller söndag.

Wille skrattar

Kom på att det var ett tag sen jag gjorde ett humorinlägg.

Här kommer ett klipp jag såg på Lilla Aktuellt för typ 6 år sedan. Mer säger jag inte. Har redan avslöjat tillräckligt mycket i rubriken.

Inga skor

Som rubriken lyder hittade jag inga bra skor. Dom som var snygga var för små. Dom fanns bara upp till storlek 35. Dom tog emot där framme. Jag vet att det kommer att göra ont där efter ett tag. Så man får väl leta vidare.

Att alla snygga skor var för små.

Ledig idag

Idag är jag ledig från jobbet. Det tycker jag är ganska skönt.

Har ganska mycket att göra idag. Vi ska bland annat kolla på skor. Det kan ta tid. Har aldrig gilat att kolla på skor och kläder. Men jag hoppas iaf att jag hittar några fina skor. Skulle behöva några lite mer finskor. Mina "joggisar" är rätt utslitna och smutsiga. Men man kan ju inte ränka med annat när man nästan alltid går ut med hundar.

Hoppas att jag hittar några skor som är såhär. 

Timoteijs nya skiva

Var nyss inne på cdon. Där lyssnade jag på Timoteijs nya skiva. Den verkar vara bra. Ska köpa den på ett köpcenter här i stan. Fick ett presentkort av några släktingar i julas.

Den här skivan tycker jag verkar bättre. Det är lite poppigare stil än på den förra skivan. Dom gör inte heller någon cover, iaf inte vad jag vet. Ni vet ju redan vid det här laget vad jag tyckte om deras cover på Dansar i månens sken.


Det dåliga med KP

Nu kommer inlägget om det dåliga med KP.

I början av tidningen finns det tips om roliga och häftiga videoklipp. Dom finns på KP-webben. Det dåliga är att det inte står i tidningen var på webben man kan kolla på klippen.

Ni som vill kolla på klippen kan klicka här eller på bilden.


Bloggar mera sen

Tänkte slänga in ett inlägg om en grej jag tycker är dålig med tidningen KP. Men pappa kom hem nyss. Vi åker och handlar nu. Lovar att inlägget kommer upp senare ikväll.


4 år sedan idag

Idag är det 4 år sedan "Mirakelklippet" om Parkinson sändes på TV. Nej, det är inte nåt om Suzzie Tapper.

Här kommer betättelsen om "Mirakelklippet".

Det var fredagkväll och jag skulle kolla på Så ska det låta. Innan dess var det Rapport. Jag hade ljudet avstängt, så jag såg vad som hände på TV:n. Då såg jag en man som skakade.
- Han har Parkinson, sa jag tyst för mig själv.
När jag sedan satte på ljudet hade han Parkinson. Snacka om att jag blev förvånad. Jag hade typ bara läst om Parkinson i 3,5 månader då.


 

Hemma idag pga maten

Hm, kanske ska förklara lite bättre.

Jag har aldrig gillat blandad mat, dvs att om det t:ex är spaghetti med köttfärssås vill jag ha det för sig. Om det inte är en sådan där småblaskig kötfärssås som jag fick på förskolan.

Vi beställer våran mat på jobbet från en restaurang här i Örebro. Då brukar maten komma blandad. Idag var det ingen mat som jag tyckte passade, dvs att man inte kunde få den blandad. Då stannade jag hemma. Det var säkrast så.

Min nya ESC-favorit

Den här låten är min nya favorit i ESC. Den tror jag kommer bli farlig, dvs att den kan komma på en hög placering. Sen om jag inte minns fel har Thomas G:son varit med och skrivit låten. Han har ofta med låtar i svenska Mello.

Hemma nu

Nu är jag hemma från jobbet. Har egentligen varit hemma i drygt 1 timme. Men det är först nu som jag skriver.

Idag gick jag ut med Donna. Hon var jobbig idag. Hon skulle stanna typ var 10:e sekund och nosa på gräset. Hon skulle äta grus också. Vad som är så gott med det vet jag inte.

Misstänker att hon såg ut typ såhär när hon var valp.

Inläggen om dagen: Frissan och mormor

Jag var som sagt till frissan och klippte luggen idag. Har inga före och efterbilder idag som jag hade sist. Men det behövs nog inte.

Arkivbild när jag hade lång lugg. Visst är jag liiite lik Loreen på bilden? Iaf på luggen.

När jag var klar hos frissan åkte vi (jag och mamma) till mormor. Där fikade vi och spelade M.I.G. Mamma vann båda matcherna.

Men man lär sig typ frågorna efter ett tag.


Inläggen om dagen: Hundarna jag gick ut med idag

Nu kommer inläggen om dagen. Eftersom jag har gjort lite olika saker kommer dom i olika kategorier.

Var på jobbet idag. Då gick jag ut med 2 hundar. Det var Donna och Leif. Donna är en Golden Retriever och Leif är en Strävhårig Jack russel. Leif brukar aldrig vara där på måndagar, så man blev liiite fövånad. Har inga bilder på dom. Men jag lovar att jag lägger in bilder på dom när jag har tagit några. Så länge får ni nöja er med bilder på hundar som liknar dom.



Det här var dom närmaste jag kunde hitta.

Hinner inte

Kom nyss hem. Ska åka om typ 10 minuter igen. Berättar om dagen när jag kommer hem.

Arkivbild på mig och mobilen.

Sista för ikväll

Det här blir det sista inlägget för ikväll.

Imorgon ska jag som sagt till jobbet. Sedan ska jag klippa mig kl: 16.00. Jag åker från jobbet kl: 1430. Jag vet ju aldrig när jag är hemma. Det kan ju bli en rundtur runt halva stan. Om jag kommer hem tidigt kanske det blir ett inlägg innan jag åker till frissan. Annars blir det några inlägg när jag kommer hem. Jag och mamma ska till mormor och fika också. Fullt upp morgon alltså.

Säger godnatt nu.


Jobbet imorgon

Imorgon ska jag till jobbet. Är inte direkt laddad inför det. Chattade med "Tjejen X" på "Fejjan" förut. Hon skulle vara hemma hela nästa vecka sa hon. Misstänker att det hände nåt där förra veckan när jag var hemma. Men man får väl bita ihop.


Hundar är dyra!

Vi satt ute och fikade förut. Då kom det 2 tanter gåendes med varsin hund. Vi satt och diskuterade vilka raser det var. Då kom vi in på priset, dvs hur mycket en hund kostar. Jag sa att en vikarie på jobbet hade köpt en liten mops för typ 12000. Det tyckte mamma var dyrt. Jag kan hålla med. Pappa sa också att man knappt får en hund för 8000 idag.

Att sådana här sötnosar kan vara såååå dyra!

Resultatet av gårddagens hockeymatch

Sverige vann med 4-0. Nästa match blir mot Lettland på tisdag.

Just nu

Match mellan Sverige och Italien i Hockeyn. Sverige leder med 2-0. Slutresultatet får ni imorgon.


Mycket blåbär i år?

Jag, mamma och pappa gick ut på en promenad förut. Då såg vi många blåbärsblommor. Det kommer säkert att bli ett bra blåbärsår i år. Det blev det förra året. Då hittade vi tillochmed Hjortron.


Resultatet av gårdagens match

Igår spelade som sagt Sverige match mot Ryssland. I början ledde Sverige med 3-1. Sedan hade Ryssland gjort en massa mål. Matchen slultade 7-3 till Ryssland.

Ikväll spelar Sverige match mot Italien. Hoppas att det går bättre då.

Biotime 3

Kör på med lite mera filmer. Har inget annat att blogga om just nu. Det skulle i så falla vara att Sverige spelar hockey. Resultatet av matchen får ni imorgon.


Passande låt

Den här låten passar till vädret just nu.

Jag vågade igår

Jag följde med pappa och handlade igår. I affären såg jag bland annat att min favoritglass har kommit tillbaka. Den heter Pärontopp. Det är en påronstrut med chocklad. Den älskade jag när jag var liten. Sen tog dom bort den. Nästa gång vi kommer till den affären ska jag köpa den.

MUMS!!!!

Biotime 2

Datorn hängde sig förut under publiceringen av filminlägget. Skulle egentligen ha länkat flera filmer. Dom kommer här istället.

Kommer fler filmer sen. Råkade lägga in samma film 2 gånger förut, så jag fick börja om.

Biotime

Har hittat några bra filmer på Youtube. Det är HELA FILMERNA. Nu har jag något att göra idag typ. Tänkte länka några bra filmer.



Ska nog följa med...

Idag är det torsdag. Då brukar jag och pappa åka och handla. Har velat fram och tillbaka om jag vill följa med eller inte. Är rädd att jag ska träffa nån från jobbet. Mest rädd är jag för personalen. Men ibland måste man ta stora risker. Blir jag avskedad från hunddagiset, så blir jag det. Skulle inte bli ledsen om jag blir det.

?


Operation Dagsverke Hjärnfonden

Har läst på många bloggar att dom har nått i skolan som heter Operation Dagsverke. Då ska man samla in pengar till barn i Afrika. När jag gick på Högstadiet hade vi nåt liknande. Det hette Biståndsdagen. Då samlade hela skolan in pengar till en skola för funktionshindrade barn i Indien.

Själv skulle jag också vilja samla in pengar. Jag skulle samla in pengar till Hjärnfonden. Problemet är att jag inte vet hur man får tag på en bössa. Sen så måste man nog ha bättre anknytningar till Hjärnfonden än vad jag har. Folk vill nog först se att man tar insamlingen på allvar.

Men man kan ju kanske sälja saker istället, t:ex min "skivbutik" på övervåningen. Men vi får se.

Parkinsontemadag

Eftersom det är 3 år sedan jag fick stipendiet blir det extra många Parkinsoninlägg idag.

Här kommer ett klipp med en kvinna med Parkinson. Behöver väl inte säga så mycket mer.
Klippet säger väl allt, om ni har empatiförmåga vill säga.


3 år sedan

Idag är det 3 år sedan jag fick Susanna Lindvallstipendiet. Det var jääättekul att få det. Är inte van vid att stå i centrum, även fast det bara varade i några dagar. Jag blev bland annat fotad för en artikel i Parkinsonjounalen. Blev inte så jättenöjd med bilden eftersom jag tittar ner i golvet. Men man får väl skylla på nervositeten. Var lite skakis, även fast det fanns andra i lokalen som skakade mer än mig...

Diplomet.


Jag och Susanna Lindvall.

FML, OK Q8

För en stund sen ringde dom från OK Q8. Dom hade en massa erbjudanden. Pappa tackade NEJ med typ stora bokstäver. Men killen i luren gav sig inte. Det slutade med att pappa lade på luren. Alla i familjen tyckte att dom är fula när dom gör sådär. Säger vi att vi INTE vill ha nåt erbjudande ska dom ge sig.

3 nya bilder på mig

Dom här bilderna tog jag imorse. Är tjockarmad på dom, men det struntar jag i.

Tre Kronor vs Danmark

Igår spelade Tre Kronor match mot Danmark. I början gick det bra för Sverige. Dom ledde med 4-0. Sen hade danskarna helt plötsligt gjort 6-2, om jag inte minns fel. Matchen slutade 6-4 till Sverige.

En konstig maskros

Skrev ju imorse att jag skulle hålla mig inne hela veckan. Men jag gick ändå ut på en promenad med mamma på eftermiddagen. Då såg vi en konstig maskros. Det var säkert flera som hade vuxit ihop. Varken jag eller mamma har sett något liknande förut.

Följde även med pappa till återvinningen och Ica idag. Jag var uppmärksam på hög nivå då kan jag säga.

Maskrosen.


Hemma hela veckan

Blir hemma från jobbet hela den här veckan. Kommer att vara inne hela den här veckan också. Tänker inte ens följa med pappa och handla på torsdag. Tänk om jag träffar nån från jobbet då.

Iaf den här veckan.

2 nya bilder

Nu är vi hemma från mormor. Det blev tyvärr inga bilder som jag hade hoppats på.
Hade tänkt att ta kort på baksidan hos mormor. Men en kille från porten bredvid kom ut med en grill. Han var där rätt länge. Då vågade jag inte ta kort eller filma.

Men här är i alla fall 2 bilder från helgen.

Årets första Nyckelpiga.


Nu har vi lagt ut utegolvet.

Nya bilder kommer upp senare idag

Just nu är kameran på laddning. Det kan ta upp till 6 timmar. Vi åker till mormor och fikar i eftermiddag. Bilderna kommer förhoppngsvis upp på bloggen när jag kommer hem.

Tills dess får ni nöja er med några arkivbilder.

Fattar inte hur jag kunde få armen att se sådär liten ut.


En av dom få självtagna bilderna där jag inte blev "tjockarmad".

Tre kronor vs Tjeckien

Nu till det jag skrev i förra inlägget.

Kvällen är din är inställt pga hockeyn. Ikväll spelar Sverige match mot Tjeckien. I skrivande stund leder Sverige med 2-0.


Sing a long snart

Nu är det inte långt kvar tills Sing a long börjar. Kvällen är din är inställd idag. Återkommer till det i nästa inlägg. Det är för att inläggen ska publiceras i olika kategorier.

Tycker att Sing a long är sådär, men det finns typ inget bättre program ikväll. Programmet var bättre förr. Nu har det blivit så stressigt. Kategorierna är också lite småkonstiga. Men det brukar ändå bli kul.

Shirley Clamp, Linda Bengtzing och Markoolio


Sean Banan

Just nu lyssnar jag på Sean Banan. Gillar inte honom, men jag lyssnar på honom ändå. Han är så dålig så att han blir bra. Barnslig är han också. Fattar fortfarande inte hur han nästan kom till Globen i Mello.

Tre Kronor vs Norge hockey

Igår kväll spelade Tre Kronor match mot Norge. Sverige vann med 2-1. Kan erkänna att jag inte är så jätteintresserad av just den hockeyn. Ni som läser min blogg vet nog vilket hockeylag jag hejar på. Men det var ändå kul att Sverige vann.


Helg igen

Shit vad den här veckan har gått fort. Var ju Valborg i måndags. I tisdags åkte vi hem från stugan. Har bara jobbat 3 dagar den här veckan. Ni vet ju redan vad jag tyckte om det...

Idag var jag också typ snuvig i skogen. Man får väl skylla på pollen. Har inte känt av pollen förut. Men det går ju över när man är inne.


Tanzalarm-Kids

Kom på att det var typ 100 år sedan jag gjorde nåt musikinlägg. Såhär i Mello och ESC-tider länkar man ju låtar i Melo/ESC-kategorin.

Nu tänkte jag länka låtar med en tysk grupp som jag har gillat rätt länge.


Lurendrejeri

Innan vi åkte till Ore ringde det en tjej från Comhem. Dom sa att dom skulle digitalisera abonemanget typ. Eftersom vi har tjock-TV var vi tvugna att ha box. Vi skulle få hela deras utbud dvs typ 200 kanaler i 3 månader. Efter det skulle vi få välja ut 8 kanaler av dom. Det skulle kosta 99 kronor om jag inte minns fel. Tjejen som ringde sa att det inte skulle kosta nåt mer än det.

I veckan fick vi ett brev. Då skulle det kosta 59 kronor i månaden. Då sa vi ifrån. Vi tycker att dom är lite fula. Så gå inte på nåt sånt här läsare!

Judit & Judit


Robert Box

En annan hund på marddrömsrundan

Som rubriken lyder gick jag ut med en annan hund idag. Det var Casper. Det var både en kul och en marddrömsrunda. Det var kul för att jag aldrig har gått ut med honom själv förut.
Mardrömsgrejen var "Tjejen FML". Ja, hon får heta det. Hon är typ den nya värstingen nu sen "Killen X" slutade.
Hon klagade på mig för att jag gick för sakta. Det gick två andra hundar framför mig.
Personalen har sagt att vi måste hålla avstånd när vi går. Då var det inte så lätt att gå snabbare. När man väl ökade takten klagade hon på mig och sa att jag måste hålla avstånd. Det är inte första gången som "Tjejen FML" har mobbat mig. Gör hon om det imorgon blir det inte roligt för henne.

Tråkigt och jobbigt inlägg kanske. Men ibland måste man få skriva av sig.

Casper 


Ett år sedan

Idag är det ett år sedan vi såg björnar vid stugan. Dom gick uppe på vägen. Vi var inne som tur var. Man vet ju aldrig med björnar. Det var en björnhona med tre ungar. En av ungarna vad gul. Men en som bor däruppe har sagt att björnar kan bli det. Vi fick tyvärr inget kort på dom, men det var ändå en häftig upplevelse.

Svar på kommentar

Fick en ny kommentar jag tänkte svara på.

Postat av: Johan
Vilka fina bilder Sanna, allt ser ut att vara sig likt däruppe i alla fall, vackert och härligt.

Svar: Det mesta är sig likt däruppe. Det var storm Annandag jul enligt grannen. Det har blåst ner en massa träd. Ett träd hade blockerat nedfarten, så pappa fick ta till motorsågen.



Bildbomb från Dalarna Valborg 2012

Här kommer bildbomben från Dalarna. Tog rätt så många bilder.

Lillstugan.


Grannens söta honkatt Bertil.


Vitsippor i skogen.


Utsikt över Sunnanhed.


En Trana vid sjön.


På Valborgsmässoafton hade vi Surströmmingsskiva med grannen. Hon som har katten Bertil.


Kvällsutsikt över Oresjön.


Våran brasa vid sjön. Den var varm och fin.

RSS 2.0