Suzzie Tapper - Mitt nya liv med Parkinson

Jag och mamma såg den på TV igår. Mamma har inte sett den förut. Hon började grina när hon såg den. Hon tyckte att det var en fin film. Jag har ju själv skrivit att jag tycker att den är bra. Den blir bättre ju mer man ser den.
 

December närmar sig med stormsteg

I övermorgon är det 1:a december. Jag har ju redan skrivit en sak jag ska göra då.
 
En annan sak är att julkalendern börjar. Årets kalender i TV heter Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst. Här kommer en liten trailer.

Klar med brevet

Nu är jag äntligen klar med brevet till Suzzie Tapper. Hon kommer för hoppningsvis att få det på fredag. Jag skrev även lite på baksidan. Jag klistrade också fast en bild på mig på baksidan. Det är bilden under brevbilden.
 

Teckningen till Suzzie Tapper

Jag ritade en teckning till Suzzie Tapper på datorn idag. Det ska föreställa en Amaryllis. Jag blev nöjd med den för att vara ritad på Paint.
 

Nytt videoinlägg - Clary vid trappan

Clary sitter vid trappan. Hon undrar vad mamma gör eftersom det spelas hög musik i köket.
 

Nya bilder på Clary

Har tagit några nya bilder på Clary. På den sista bilden ville hon typ inte att jag skulle ta några mer kort. Då vände hon bort huvudet.
 

Det snöar

Just nu snöar det ute. Det ligger inte kvar på marken på framsidan. På baksidan ligger det kvar. Vi brukar kalla baksidan för "Sibirien". Det är för att det oftast är kallare där än på framsidan.
 

Melodifestivalen 2013

Nu är alla artister klara till nästa års Melodifestival. Det var många nya artister och grupper. Jag hoppas att det blir många bra låtar.
Klicka här för att läsa vilka som ska vara med.

Brevet till kändisen

Det verkar som att man kan logga in här nu. Nu ska jag berätta vilken kändis jag ska skicka brev till. Kändisen är Suzzie Tapper. Hon fyller år nu på lördag. Har redan skrivit en gång förut att jag brukar ringa till henne också. Hoppas att hon svarar då. Jag återkommer när jag har ringt henne.
 
 

Tillbaka igen

Jag kom inte in på mitt konto förut. Jag skapade då en tillfällig ny blogg. Adressen till den är www.orebrotjejen.blogg.se. Kommer kanske att börja blogga där istället. Vet ju hur man lägger in bilder, länkar och annat.
 

Ett brev till en kändis

Ska skicka ett brev till en kändis nu i veckan. Berättar mera sen, för nu ska mamma ha datorn.

 


Velvet

Har tagit reda på vem den "okända" artisten var på Julgalan igår. Det var Velvet. Hon sjöng en poppig låt. Det kände mamma igen sen Melodifestivalen. Hon sa att det inte var så länge sen den var med. Jag tror att det kan ha varit den här låten hon sjöng. Som jag skrev i förra inlägget så var det dålig akustik i arenan.
 
 
 

Sammanfattning av Julgalan 2012

Nu kommer en sammanfattning av gårdagens julgala.
 
Först var det en liten förshow. Då uppträdde en grupp som heter Eclipse. Dom var jättebra. Men man hörde knappt vad dom sjöng.
 
Sen var det en sångtävling. Några personer med tomteluvor fick sjunga. Om dom stakade sig, eller sjöng en upprepad låt åkte dom ut. Till slut vann en kille som heter Mikael. Priset var att han fick stå på scenen och dansa Gangnam Style med alla.
 
Efter det började själva showen. Artisterna sjöng många av sina egna låtar. Det var bland annat med en tjej på scenen som ingen av oss kom på vem det var. Ska försöka leta på det på nån hemsida. Jag återkommer när jag vet vem det är.
 
Bäst på showen var nog Peter Jöback och Molly Sandén. Minuset var att det var dålig akustik i arenan. Det var för mycket bastoner. Musiken överöstade artisterna. Man hörde knappt vad dom sjöng. Vi har kommit överens om att vi inte åker dit på nån mer konsert.
 
 
 
 

Julgalan ikväll

Ikväll ska jag, mamma och mormor Dagny se Julgalan 2012. Det ska bli trevligt hoppas jag. Ska kortfatta den tveksamma anledningen kort.
 
Pappa vill inte med på själva konserten men han vill vara med på julbordet som är innan. Mormor vill inte vara med på julbordet. Tar inte upp anledningen här i bloggen. Det tveksamma är om man kan släppa in mormor efter julbordet. Jag, mamma och pappa har biljetterna. Det kommer säkert att vara en och annan vakt eller polis där. Pappa måste ju också ut från arenan för att hämta mormor.
 
Tänk om det inte går. Min inpulskontroll kommer i så fall att vara på 0. Det kommer inte att sluta väl om man säger så då. Då kommer jag i så fall inte se konserten. Men det visar sig.
 
Konserten slutar rätt sent (om det blir någon), så jag skriver om den imorgon.
 
 

Nya bilder på mig

Kom på att man får en rolig "frisyr" om man låter håret hänga.
 
Och så en mer normal bild på mig.
 
 

Bilder från igår

Igår var vi hemma hos min pappas bror Olle. Den här gången försökte jag ta lite bilder på personerna. Men dom bilderna blev inte bra. Jag tog kort på lite andra saker istället.
Presentkorgen som Olle fick.
 
Mamma.
 
Några smycket som Olle och Pia köpte i Kenya.

Nytt videoinlägg - Sömntutan Clary

 

Sömntutan Clary

Clary låg och sov i mammas säng förut. Då tog jag kort på henne. På andra bilden tog hon tassen för ögonen. Det gör hon ibland när hon sover. Jag visade bilderna för pappa förut. Han skojade och sa att hon inte är en katt. Ibland undrar jag och mamma det också.
 
 
 

Bildbomb från igår

Tog som vanligt inga bilder ute. Jag tyog bilder på mig själv innan vi åkte. Jag tog också några bilder hos mormor.
Egopics.
 
Jag fick stuvade makaroner och köttbullar av mormor.
 
Mormor Dagny.
 
Clementiner.
 
Vi gav en ros till mormor.
 
 
 
 

Grattis mormor

Idag fyller min mormor 89 år. Jag och mamma ska åka hem till henne och grata henne. Vi (jag och mamma) ska till Wadköping också, så idag har vi inte med oss Clary. Lovar att ta lite kort både hos mormor och i Wadköping.
Wadköping

Ett TP-spel

När vi hämtade Clary i September passade vi på att åka in till Uppsala. Även fast inte jag fick mitt ärende uträttat var det ändå ganska kul.
 
Vi gick bland annat in på ett museum. Dom hade också en butik där Det var en NO-butik. Dom hade jättemånga saker med anknytningar till NO-ämnen. Dom hade bland annat ett TP-spel. Katerorierna handlade om matte, teknik, fysik och liknande NO-ämnen. Det spelet ville mamma ha. Nu vill hon gärna ha det i julklapp. Problemet är att ingen av oss kommer ihåg vad det hette.
 
Idag klockan 9:00 skulle det ringa en tjej från den butiken. Hon skulle försöka hjälpa oss med namnet på spelet. Nu är klockan snart 11:30, och hon har inte ringt. Mamma och jag tycker att det är dålig stil. Det tar ju bara några minuter att ta reda på namnet.

Funky Lemonade

Nu är alla låtar uttagna till årets JESC. Jag har inte lyssnat så mycket på låtarna. Men jag vet redan vem jag inte gillar.
 
Georgien t:ex. Dom har alltid med så konstiga låtar. Jag tycker att dom är barnsliga. Årets låt är inte bra den heller.
 
 

Några nya bilder på mig


Snacka om att man har en kräsen katt

Mamma gav nyss lite godismat till Clary. Det var en Gourmetburk med Tonfisk och ost. Clary gillar inte ost. Hon ratade maten direkt. Vi har för tillfället slut på hennes övriga godismat. Pappa ska köpa mer efter jobbet. Då ska hon få Sheba också. Jag tror att hon gillar det mer än Gourmet.

Nytt videoinlägg - Clary blir kliad och klappad

Clary älskar att man kliar och klappar henne. Men hon gillar inte när man gör det på magen.
 

Under tiden

Meddans "mackisarna" kokar lägger jag upp nya bilder på Clary. Dom 3 sista bilderna är tagna hos mormor.
 
 

Bildbomb från mormors kalas

Här kommer bilderna från mormors kalas. Tog några bilder på Clary också. Men dom bilderna kommer jag att publicera i hennes kategori.
Lunchen. Det fanns potatis också. Men dom stod på spisen.
 
Björn och min kusin Daniel.
 
Pappa och mormor Dagny.
 
Apelsinfromage.
 
Gun.
 
Mamma och Björn.
 
En fin blombukett som mormor fick.
 
 
 
 
 
 

Nytt videoinlägg - Björn får Apelsinfromage

Här kommer ett videoinlägg från mormor. Vi skojar med mammas bror Björn. Resten får ni se i klippet.
 

Kalas med Clary hos mormor

Idag ska vi hem till mormor. Vi ska fira hennes 89-årsdag. Clary ska med också. Mamma ska åka dit lite tidigare med henne. Hon sa att det blir bättre för henne då. Det kan bli för mycket ljud för henne om resten av släkten kommer direkt. För det andra är mormors lägenhet helt ny för henne. Hon ska följa med oss dit på julafton också. Vi tycker att det är bra att hon får vara hos mormor en gång innan jul.
 
Lovar en bildbomb från mormor. Idag ska jag försöka få med henne på bild också.
Buskatten Clary ♥
 
 
 
 
 
 
 

Doobidoo

Snart ska jag kolla på Doobidoo. Det är det sista ansnittet för i år. Det tycker jag är synd. Jag har alltid gillat Doobidoo. Sen beror det ju på vilka artister som är med. Ikväll skule det vara med ganska bra artister.

Dagens diss 2 - Pixiböckerna på Williys

Dom är placerade precis där man ska betala. Rättare sagt mitt i kön. Småbarn brukar ju väldigt svårt att bestämma sig. Jag kommer ihåg själv när jag var liten. Folk lär ju bli iriterade om barnen stoppar upp kön. Dom skulle kunna placera pixiböckerna där dom övriga tidningarna finns. Man skulle ju kunna gå dit och prata med dom. Men ni vet ju sen tidigare att jag kan vara rätt feg. Speciellt om man typ ska klaga över något offenligt.
 

Dagens diss 1 - Twlight Breaking down Part 2

Dissen är att den har 15-årsgräns. Har aldrig gillat Twilight så mycket. Men dom andra filmerna fick 11-årsgräns. Varför just den här filmen fick 15-årsgräns vet jag inte. Många yngre gillar Twilight. Om man skullle föra statistik tror jag att dom flesta är under 15 år.
 
Här kommer iaf ett klipp från gårdagens Lilla Aktuellt. Det handlar om åldersgränsen på den senaste filmen. Det går inte att bädda in klippen på samma sätt som från Youtube. Nu kommer det en bildlänk istället.
 
 

Nytt videoinlägg Clary och det svarta snöret

 

Disco Lucia

Här kommer ett till klipp från När Karusellerna sover. Jag kommer ihåg när det sändes. Jag tyckte att framträdandet var bra.
 

Inkan Kinkan

Är det bara jag som har fått den här låten på hjärnan? Jag börjar gilla den mer och mer.
 

Nya bilder på sötiskatten

Har haft dom i kameran sen några dagar tillbaka.
 

Resultaten av Fotbollsgalan 2012

Bättre sent än aldrig. Men här kommer resultaten och priserna från Fotbollsgalan. Vet knappt vilka några av dom är. Men jag skriver upp dom ändå.
 
Årets domare: Jonas Eriksson och Pernilla Larsson
Årets skyttekung/drottning: Waris Majeed, Häcken och Anja Mittag, Malmö
Fair plary: Kopparberg/Göteborg, Halmstad och Gefle
Årets Allvsvenska spelare: Waris Majeed, Häcken och Anja Mittag, Malmö
Årets tränare: Jörgen Lennartsson, Elfsborg, Thomas Mårtensson/Ulf Palmqvist, Vittsjö
Årets forward: Zlatan Ibrahimovic, Paris SG och Anja Mittag, Malmö
Årets mittfältare: Kim Källström, Spartak Moskva och Veronica Boquete
Årets målvakt: Andreas Isaksson, Kasimpasa och Thora Hegadottir, Malmö
Årets mål: Zlatan Ibrahimovic, Paris SG
Årets back: Olof Mellberg, Villarreal och Emma Berglund, Umeå
Årets nykomling: Oscar Lewicki, Häcken
Årets genombrott: Elin Rubelsson, Malmö
Diamantbollen: Lotta Schelin, Lyon
Guldbollen: Zlatan Ibrahimovic, Paris SG

Årets julvärd

Det kanske är lite tidigt att börja tänka på julen nu. Men jag fick veta på Facebook vem som blir årets julvärd i SVT. Det blir Sarah Dawn Finer. Jag tror att hon blir en bra julvärd. Hon pratar inte så snabbt som många andra programledare.
 
 

Hittade en bild på Suzzies orkester från 1983-84 typ

Det syns lite dåligt kanske. Men jag har förstorat den.

Hemma nu

Nu är jag hemma. Vi hann inte åka till skoaffären så jag fick prova skorna. Men mamma hade köpt skorna ändå. Hon köpte dom svarta skorna.
 
Vi var också hos tandläkaren. Tandläkaren heter Bernt. Honom känner vi privat också.
 
När vi var klara där gick vi och åt på en pizzeria. Där hade dom även glutenfri pizza. Jag åt pommes som vanligt. Mamma åt pizza. Jag fick smaka lite. Den var jättegod.
 
När vi var klara där skulle mamma till läkaren. Under tiden var jag hos mormor. Jag tog bara en bild där. Det var på en handduk. Det var hål i den. Den såg ut som ett spöke. Jag ville ta ett kort på mormor också. Men hon tyckte inte att gamla tanter skulle vara med på bild.
Tandläkaren Bernt.
 
Handduken hos mormor.
 
Pizzerian vi var och åt på.
 
 
 
 
 

Stan och lite till

Snart ska jag och mamma åka upp på stan. Vi ska bland annat gå in i en skoaffär. Där ska jag prova ett 2 par skor. Mamma hade köpt för stora skor till mig. Vi ska kolla om dom finns i mindre storlek.
 
Sen ska vi på lite andra ärenden. Vart vi ska kan jag inte skriva på bloggen. Det kanske komer en bildbomb när jag kommer hem.
 

Fotbollsgalan 2012

Det var ett tag sen jag gjorde ett sportinlägg.
 
Just nu kollar mamma och pappa på Fotbollsgalan. Nyss fick Fredrik Ljungberg pris. Vad han fick för pris missade vi. Det står säkert på webben imorgon. Om det står skriver jag det. Jag kommer även att skriva ut dom övriga personerna och priserna.

Nytt videoinlägg Clary, fåglarna och Busen

Jag filmade Clary i fönstret. Då kommer det en katt på vägen. Vi har döpt den till Busen. Personligen tycker jag att Clary är sötare.
 

Slut med bildlänkar

Såg nyss att jag kan bädda in videoinlägg igen. Jag tycker att det är mycket lättare än att bädda in i bilder. Jag kommer fortsätta bädda in klippen direkt. Det kanske kommer en bild nån gång. Det ska i så fall vara om jag hittar nån fin och passande bild.
 

Nytt videoinlägg Clary får smör

Jag hade lite smör på fingret. Clary fick det. Det gillade hon.
 

Fars dag

Idag är det Fars dag. Jag grattade pappa. Han fick 2 presenter. Dom ser ni på bilderna. Lägger också in en bild på mig och pappa.
När jag fyllde år förra året
 
Pappas paket
 
Han fick ett par strumpor
 
Han fick också en prenumeration på en flugfisketidning
 
Flugfiske i Norden
 
 

Bildbomb från gårdagen

Här kommer en bildbomb från Surströmmingsskivan med Ulla.
Mandelpotatis
 
Bordet är uppdukat för fest
 
Fruktsallad
 
Jordgubbar
 
Mannerströms Surströmming
 
 
Rosor på bordet
 
 

Surströmming med Ulla

Ikväll har vi haft Surströmmingsskiva med våran föredetta granne Ulla. Det var trevligt. Vi har aldrig ätit Surströmming med henne förut. Vi åt en Mannerströmsburk. Ulla tyckte att det var trevligt och gott. Jag tog några kort. Hinner inte ladda upp dom idag (surprise?). Men dom kommer imorgon. Så länge får ni nöja er med en bild från i somras.
 

Haga och Karlslund

Idag åkte jag och mamma till Haga och Karlslund.
 
På Haga handlade vi på Ica. Där hittade jag en tidning jag egentligen ville köpa. Det var en med Smurfarna. Ni vet kanske sen tidigare att jag kan vara rätt barnslig ibland. Jag vågade inte köpa den när mamma var med. Jag får väl köpa den nån gång om jag åker upp på stan själv. Då kan jag ju "smuggla" med den i väskan. Då får ju ingen veta om att jag har köpt den.
 
När vi var klara på Ica åkte vi till Smidesverkstaden. Där brukar mamma vara på kurs och "smi". Hon som håller i kursen heter Lina. Vi pratade en del idag. Det var om hundar och katter. Jag tog också kort på ett träd som mamma håller på och "smi".
Smedjan
 
Lina
 
Det påbörjade trädet
 
 

Fick ett meddelande

Fick ett meddelande på Youtube idag. Det var en person som hade sett ett av mina videoinlägg. Personen skrev att hen tyckte om ett av mina videoklipp. Hen bodde i USA. Men klippet hen länkade behöver man inte direkt kunna svenska för att förstå. Jag tycker själv att klippet är roligt.
 
Har redan laggt ut klippet på bloggen en gång tidigare. Men jag länkar det igen. Ni hittar klippet här.

Nytt videoinlägg Kattungen Vilda

Jag filmade lite på Adam och Ericas kattunge Vilda. Det syns rätt dåligt, men man kan tyvärr inte filma med blixt.
 

Bildbomb från Adams kalas

Kattungen Vilda
 
Adam och hans tjej Erica
 
Britt-Marie med mamma och pappa i bakgrunden
 
Mamma och pappa
 
Adams presenter
 
Bernt
 
Ett glasbord med stenar i
 
 
 
 
 
 

Hemma från Ida

Nu har jag kommit hem från Ida och hennes mamma. Det var jättekul där. Dom har 2 marsvin. Dom heter Dego och Takida. Dego är ett Virvelmarsvin. Han är svart och lockig. Takida vet jag inte rasen på. Han är svart, vit och gul/orange på ryggen. Han pratade mycket. Det var typ som nåt kluckande ljud.
 
Dom har också 3 hundar. Dom är av rasen Flatcoated retriever. Dom heter Ronja, Lovis och Aska. Dom är fina. Dom ville gärna vara med oss när vi satt och fikade. En av dom försökte flera gånger att "bryta" sig in i vardagsrummet. Men hon kom aldrig längre än till hallen.
 
Vi kollade också på film. Det var My little pony. Det var kul. Det är 100 år sen jag tittade på det.
 
Tog inga kort hemma hos Ida. Det får bli nästa gång. Jag hoppas att jag kommer hem till henne fler gånger.

Neurologen idag

Idag var jag hos neurologen. Där träffade jag min nya läkare. Jag träffade också en sjuksköterska. Dom var trevliga. Jag berättade om mitt stora intresse för Parkinson. Jag berättade om mina noveller och stipendiet. Dom ville gärna läsa novellerna. Jag sa att dom fick det. Jag visade också mitt diplom för dom. Då blev dom glada och imponerade. Jag ska be pappa att han skickar novellerna till dom. Han jobbar på sjukhuset. Jag hoppas att dom tycker att novellerna är bra.
 
En annan sak som var rolig var när jag kom in i väntrummet. Där fanns det ett tidningsställ. Den första tidning jag ser är den här. Jag gick och tog den direkt och började läsa. Det är första gången offentligt som jag ser den här tidningen.
 
 

Hinner inte

Jag hinner inte ladda upp bilderna och filmen jag tog igår. Jag och pappa ska snart åka till Ida. Det är en tjej på hunddagiset. Där ska jag vara i några timmar. Hinner nog inte ladda upp nåt när jag kommer hem heller.
 

Bort ikväll

Ikväll ska vi bort. Vi ska hem till en kille som fyller. Killen är också från Sri Lanka. Det ska bli kul. Vi har aldrig varit hemma hos honom förut. Dom har 2 katter, en hona och en hane. Kommer såklart att visa bilder på Clary för dom. Kanske visar några av filmerna också.
En nytagen bild på Clary.
 

Nytt videoinlägg Clary får godis

Clary får godis av mamma. Hon för Sheba med tonfisk. Hon äääälskar det. Hon blir så glad, så hon piper av glädje.

En ny bild på Suzzie

Har "tagit" en ny bild på Suzzie Tapper. Den är egentligen från ett gammalt klipp på Youtube. Klippet finns inte kvar på Youtube nu. Det tycker jag är synd, även fast det var väldigt kort. Bilden blev kanske inte så jättebra. Men man ser iaf att det är Suzzie. En annan sak som är kul är att bilden är från 80-talet. Det finns knappt några bilder på henne från 80-90talet på nätet.
 
 
 
 
 
 

Nytt videoinlägg När kungarna dog

Den här filmen är från i somras
 
Vi spelade M.I.G. Mamma fick en fråga om när en svensk kung dog. Hon kunde inte svaret på den frågan. Vi andra kunde inte heller svaret. Det ena blir tokigare än det andra.

Nytt videoinlägg Hästarna i Karlslund

Den här filmen är från februari.
 
Jag, mamma och pappa gick en promenad. Vi gick till Karlslund. Där var det några hästar ute. Vi gav dom lite gräs.

Nytt videoinlägg Den skarpa klockan

För snart ett år sen köpte vi en klockradio på Clas Ohlson. Den hade ett väldigt skarpt sken. Vi lämnade tillbaka den sen.
 
Det går tydligen inte att bädda in klipp i bilder just nu. Men här är iaf klippet.
http://www.youtube.com/watch?v=POr9ArLsgq4&feature=youtu.be

Pappa och Clary

Clary låg i gungstolen. Pappa satt i stolen bredvid. Mamma tyckte att det såg roligt och mysigt ut. Hon ville att jag skulle ta kort på dom. Tyvärr reste Clary på sig och gick precis när jag tog kortet. Lyckades ändå ta ett fint kort på henne i köket.
 

Ljus och kyrkorna

Här kommer bilderna på ljusen och från kyrkorna.
Farmor och farfars grav
 
Skagershults kyrka
 
Ljus och maschaller på tomten
 
Minneslunden i Karlslund
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ljusspecial

Kommer att ha en kyrko och ljusspecial i min nästa bildbomb. Jag kommer då att publicera bilderna från Hasselfors. Jag har också tagit lite bilder från minneslunden. Vi ska till minneslunden igen om typ en timme. Då ska jag ta lite mer bilder. Kommer inte bilder upp idag, så kommer dom upp imorgon.
Längbro kyrka
 
Skagershults kyrka

Alla helgona

Idag kommer mammas bror Björn och mormor Dagny hit. Dom ska fika med oss. Sen på kvällen ska vi gå till minneslunden. Där ska vi tända ljus för morfar.

Kyrkan

Idag åkte jag och pappa till Hasselfors. Där tände vi 2 marschaller vid farmor och farfars grav. Det var några andra där när vi kom. Det är nog för all det är Alla helgonahelgen. Tog 2 kort vid kyrkan. Jag glömde kameran i bilen. Bilderna kommer antingen idag eller i morgon. Så länge får ni nöja er med en googlebild på kyrkan.

Heldag idag

Idag jobbade jag heldag. Förut har jag bara jobbat halvdag på torsdag. Det var för att jag ville vara hemma ett tag innan eftermiddagen. Då åker jag och pappa och handlar. Mamma sa att jag hinner vara hemma en stund endå. Då ville jag börja jobba heldag istället. Jag åt lunch på jobbet också. Jag åt pannkakor. Dom var goda.
 

RSS 2.0