Hej då Örebro

 

 


Kattens dag

Idag ska jag och mamma åka till Hund & Katt. Där är det kattens dag idag. Det kommer säkert att vara många katter där. Jag hoppas att det kommer vara några Maine Cooner där också. Den här gången ska jag ta med "Tabben" in i affären. Förut har många frågat oss hur Clary ser ut. Det är lite svårt att färgbeskriva henne. Därför kommer jag visa bilder på henne itsället.

Kattunge och bedårande söt.
 

Större och surpuppa, men ändå söt.

Packar

Just nu håller vi på och packar. Vi åker till Dalarna imorgon. Våra kompisar Bent och Vivi ska vara med oss i helgen. Dom är däruppe nu. Dom ville vara där en dag extra. Vi träffar dom när vi kommer upp imorgon.

Bent.
 
Vivi.

Min sångröst

Var själv hemma en stund förut. Då lyssnade jag som vanligt på musik på datorn. Då sjöng jag med i låtarna. Då tyckte jag att jag hade en bra sångröst. Men när jag sen sjunger inför nån låter det inte alls lika bra. Här beshövs det nog lite röstträning tror jag.
 

Clary kom hem. För jag längtar efter dig

Igår ringde mamma till Clarys matte Marita. Vi skule beestämma tid och dag när vi ska hämta Clary. Vi har bokat in den 23:e september. Synd bara att det är så långt kvar dit :-(
 
Skrev ju försten i ett annat inlägg att jag skulle filma en sak i trädgården. Det var våran fontän. Vi kanske kunde locka ut Clary eftersom hon gillar vatten. Men nu har vi satt dit en utetimer för lamporna. Då funkar tyvärr inte fontänen. Det var en annan typ av sladd till fontänen, så man kunde inte koppla ihop den med timern. Men jag lovar att ni ska få se fontänen nån dag.

Surpuppan. Haha :-)
 

Nytt videoinlägg Hemma själv

Just nu är jag hemma själv. Det är rätt skönt. Men pappa kommer hem snart. Då ska vi åka och handla.
 
Om ni vill se klippet kan ni klicka på bilden.

 

Videoinlägg kommer snart.

Håller på att ladda upp ett videoklipp på Youtube nu. Det går rätt segt eftersom det är ganska långt. Men jag kan iaf lova att det kommer upp på bloggen idag.

Bambi

Vi såg den filmen igår på jobbet. Jag tycker att den är bra. Men det är en sak som jag tycker är konstigt med filmen. Bambi är ju ett Rådjur, men hans föräldrar är Kronhjortar. Man ser det tydligt. Fast man kan väl adoptera i djuvärlden också.
Rådjur.
 
Kronhjort.

Tandläkaren och utelåst

Det första tandläkaren gjorde när jag kom dit var att fråga mig om "Bölden". Han tyckte att dom på käkkirurgen skulle få kolla på den. Det ska dom inte få göra.
 
Nu är jag iaf hemma efter mycket om och men. Men jag hade lika gärna kunnat vara kvar ute nu. Problemet var att jag var utelåst i typ en halvtimme. Mamma är på ett möte. Pappa skulle egentligen ha slutat på jobbet kl 16:00. Men jag ringde till mamma som ringde till pappa som kom hem.
 
Tog lite kort ute meddans jag väntade på pappa.

Våran stora gran.
 

Utelåst och typ panikslagen.
 

Började bli uttråkad på att vara ute. Bjuder föresten på bilden.
 

Den här bilden också.
Jag sitter på Flisbypallen.
 

Min nyckelknippa utan nyckeln.
 

Hem ljuva hem!
 
 
 
 

Tandläkaren snart

Snart ska jag till tandläkaren. Det är därför jag bloggar så tidigt idag. Tandläkaren ska undersöka mig. Jag hoppas att han inte nämner nåt om min "böld" i munnen. Jag är faktiskt myndig, så jag får bestämma om jag vill ta bort den eller inte. Fick iaf bekräftat förra gången att det inte var Cancer. Den har inte heller blivit större, eller gör ont. Så varför ska man då ta bort den.
 
Efter tandläkaren skjutsar mamma mig till jobbet. Jag bloggar igen sen när jag kommer hem.
Nåja...
 

Promenad med Ozzy

Idag gick jag ut med Ozzy. Det var kul. Jag har inte gått med honom förut. I början var han snabb. Sen tröttnade han. Då typ parkerade han sig i gräset. Han brukar göra det väldigt ofta. Han är också en pajas ibland. Man får ett gott skratt av honom.

Björnen

Jag och mamma kom nyss hem från mormor. Där tänkte jag bland annat visa mormor ett klipp på Youtube. Men "Tabben" var typ seg, så det gick inte att kolla på klippet.
 
Filmen var ett klipp med en björn. Det var grannen i Dalarna som tipsade oss om det klippet i somras. Jag tycker att det är ett roligt klipp.
 
Klicka här för att komma till klippet.
Maud Ljungberg och Olov Håkansson.
 

Djursjukhuset på SVT B

Jag kollade nyss om det var nåt bra på TV ikväll. Då såg jag att Djursjukhuset börjar ikväll. Det går på SVT B. Det tycker inte jag är så bra. Som jag skrev en gång förut så visar dom operationsscenerna. Nu kanske dom klipper bort dom scenerna när det är på SVT B. Men det tror jag inte att dom gör. Ska iaf se det ikväll. Återkommer hur programmet var senare ikväll.
Klara Zimmergren

Svampar

Jag, mamma och pappa var ute i skogen förut. Då hittade vi svampar. Vi hittade många Rynkade tofsskivlingar. Det är dom som ska vara så goda. Den här gången ska jag nog smaka lite.

Godis på Latin

För nåt år sen fick jag en KP-tidning. Med den tidningen fick man med en poster på godis. Dom hade också satt latinska namn på godiset. Jag råkade tyvärr slänga tidningen i somras. Men jag kommer ihåg en del av godiset. Lägger upp en del av bilderna. Skriver också upp dom latinska namnen.
Hallon och lakritsskallar= Mixux caput
 
Sura skallar= Tjurus huvus
 
Colarullar= Kommer inte ihåg det riktigt. Men jag tror att det var Rondellus
 
Latriktsrullar= Rulla rulla
 
Ferraribilar= Vroomus vroomus
 
Sega råttor= Geleus musus
 
Gröna grodor= Slemmus kvacka
 
Bumlingar= Boomus boom
 
Sura nappar= Surpulvrus nappa
 
Fruktnappar= Nappa nyttus
 
Nu kommer jag inte på nåt mer. Men skulle jag göra det gör jag ett till godisinlägg.

Anders Behring Breivik

Igår fick man veta vilket straff Anders Behring Breivik får. Han får 21 års fängelse. Det är enligt media Norges strängaste staff. Det finns mycket att läsa om honom nu i media. Men här kommer en del av det som skrivs.
 
Klicka här för att komma till artiklarna.
 
Lovar ett roligare inlägg snart.

Känslan man får när man läser en otäck nyhet i tidningen, och man känner den som har blivit drabbad

Läste en nyhet i tidningen idag. Saken är den att jag känner den som har blivit drabbad. Det är en taxichaufför som har ofredat en tjej. Vill inte gå in på detaljer. Men skulle det hända mig slutar jag på hunddagiset.
 
Klicka här för att läsa nyheten.
Om det skulle hända mig.
 
 

Opera

Idag fick vi en DVD på posten. Den hade mamma beställt igår. Det är den operan hon såg i förra helgen. Jag tror inte att jag kommer att kolla på den. Men man vet ju aldrig.
 

Ett liten inlägg

Tänkte skriva ett inlägg. Men vi ska äta nu. Det får bli sen.

Vädret

Idag är det verkligen konstigt väder ute. Ena stunden är det mulet och regn. Sen blir det sol och rätt varmt. Bråkar dom däruppe eller?

Grannen fick några skivor

Igår fick grannarna några skivor av oss. Det är skivor vi skulle ha haft med i "Visst finns mirakel". Vi fick några böcker av dom i förra veckan. Då tyckte vi att dom skulle få skivorna av oss. Några av skivorna ville dom inte ha. Man har ju olka musiksmak.

Det vi köpte på Hund & Katt

Här kommer bilder på det vi köpte på Hund & Katt.
Ett hjärta. Man kunde själv välja vad det skulle stå på det.
 
Kattlådan.
 
En kattsele.
 

Kattlåda

Snart ska jag och mamma åka till Hund & Katt. Där ska vi köpa en kattlåda till Clary. Vi tittade på den förra gången vi var där. Den är rätt stor. Men Clary är ju en rätt stor katt också. Lägger in en bild på kattlådan sen.

MGP Jr 2012

Jag beställde den skivan på nätet igår. Den släpps inte förräns på fredag, så den kommer väl nån gång i nästa vecka.
 
Problemet är att min spelare typ håller på och pajar. Man kan lyssna på band och radion. Men den vill inte läsa in skivorna längre. Det funkar bara nån gång ibland. Så nu har jag köpt en skiva jag inte kan (och vill) lyssna på här hemma. Jag måste vänta tills vi åker till Dalarna. Men den som väntar på nåt gott...

Lollo & Bernie i Miniland

Är det bara jag som har fått den här låten på hjärnan? Jag tycker iofs att den är lite gullig. Men texten sätter sig. Vissa låtar är ju sådana som sätter sig på hjärnan.
 
Klicka här för att komma till låten.

Ambassadörer

Igår sa mamma att hon ville se filmen om Suzzie Tapper. Jag sa att hon kunde titta på den på SVT-Play. Jag sa också att Suzzie är ambassadör i Hjärnfonden. Mamma tyckte att jag också ska bli det. Jag sa att jag tyvärr inte tror att vem som hellst kan bli det. Jag sa att det är bättre att vi tar tag i loppiset istället. Blir loppiset av ska jag ringa till Suzzie och berätta om det. Jag vet ju att hon inte kommer till loppiset. Men jag vill ändå att hon ska få veta om det.
 
 

Rundtur

Idag blev det en riktig rundtur i taxin. Chauffören fick inte heller veta körningarna. Systemet hade typ hakat upp sig. När det väl funkade igen skulle vi åka till Lillån. Det låg typ på andra sidan stan då. Jag var typ hemma 15:10.

Malte

Malte var på jobbet idag. Han var fin. Jag tog inga kort på honom eftersom han är så ny. Det får bli senare. Jag hälsade inte heller på honom. Han måste typ vänja sig vid mig först.
Så länge får ni nöja er med en hund som liknar Malte.

Dålig update

Jag vet att det har varit dålig update idag. Det lär nog inte bli bättre imorgon. Då ska jag till jobbet. Jag hoppas att Malte är där då. Det är en ny Goldenhane. Jag har aldrig träffat honom. Han var på besök när jag var i Dalarna.
 
 

En liten bildbomb från igår kväll

Jag med en kantarell som Bent hade plockat.
 
Kantarellerna som Bent plockade.
 
Jag åt pruscutto och Kantareller på kvällen.
 
 

Nytt videoinlägg Fontän med pump

Här kommer videoinlägget jag lovade förut.
 
 

Videoinlägg kommer senare

Det går inte att ladda upp nya bilder just nu. Vi får se om det går senare. Då kommer en av videoklippen jag lovade igår.
 

En vlogg imorgon

Det kommer att komma upp en vlogg imorgon. Det är en film på ett vattenfall vi har i vardagsrummet. Har ingen bild på vattenfallet än. Det kommer också imorgon.
 
Lovade ju också att jag skulle filma en grej som Clary kanske skulle tycka om. Den videon kommer också upp imorgon.
 

Mitt nya liv med Parkinson

Ber om ursäkt att inlägget kommer nu. Men jag var tvungen att typ samla alla tankar efter filmen. Filmen hade typ allt. Den var både berörande och hoppfull. Jag tycker att det är bra gjort av Suzzie att ställa upp med en sån film. Jag tog inga bilder från filmen. Man såg inget på kameran. Det beror nog på att jag har en tjock-TV. Det funkar bättre att ta kort på en platt-TV. Har provat några gånger.
 
Klicka här så kommer ni till filmen

Hemma från Hasselfors

Nu är jag hemma från Hasselfors. Jag tog tyvärr inga bilder. För det 1:a så regnade det. För det 2:a var det nåt i kyrkan, så det var fullt med folk där. Men jag kommer nog dit fler gånger. Då hoppas jag att jag kan ta bilder. Så länge får ni nöja er med en googlebild på kyrkan.

Graven mm

I eftermiddag ska jag och pappa åka till Hasselfors. Där ska vi tända ljus vid farmor och farfars grav. Dom fyllde år den 1:a december båda två. Hade dom levt idag hade jag haft 3 personer att gratta den dagen, dom och Suzzie Tapper.
 
Sen ska vi åka och hämta Bent. Mamma och Bents fru ska på opera ikväll. Under tiden ska Bent, pappa och jag vara här.
 
Kommer att ta lite bilder. Dom får ni se nån gång efter 8. Jag kommer att ta lite bilder från dokumentären, Suzzie Tapperfilmen också. Men dom kommer att publiceras i ett annat inlägg.
Pappas kompis Bent.

Ekorren

Hittade nyss en rolig bild på Facebook. Den är på en ekrorre. Har aldrig sett en liknade bild på en ekorre förut.

Dag-Otto

Snart ska jag kolla på en buskis på TV. Det är bland annat med Dag-Otto. För er som inte vet så är han en brevbärare. Han har värsta överbettet, så han kan inte säga R. Man får sig ett gott skratt av honom.

Catnip

Nu har jag tagit reda på vad Catnip betyder. Det betyder Kattmynta. Det är en växt som har nån påverkan på katter. Luktar man på den blå "kudden" så känner man en svag doft av nånting.
 
 
 

Nytt videoinlägg Clarys klätterträd

Vi har äntligen fått hem klätterträdet till Clary. Jag tror inte att jag har berättat om det förut. Men jag berättar mer om det i klippet.
 

Nytt videoinlägg Kattleksaker

Skrev ju förut att jag ska börja bildlänka vloggarna igen.
 
I det här inlägget visar jag lite leksaker vi har köpt till Clary.
 

Tillbaka till ordningen

Nu har jag laddat upp dom gamla vloggarna. Snart kommer jag att börja bildlänka vloggarna igen. Kommer då att ladda upp lite nya vloggar. Har haft ett uppehåll från det som ni säkert har märkt.
 

Xavi

Var nyss inne hos våra grannar. Dom har en katt som heter Xavi (uttalas Shavi). Han är en Brittisk korthår, fast han är långhårig. Han är jättefin. Han var lite reserverad i början. Sen kom han fram till oss. Mamma sa att hon trodde att Clary och han skulle kunna bli kompisar. Xavi är också kastrerad, så det tyckte mamma bara var bra.
 
I början skulle dom kunna se varandra genom grindarna. Fast då måste vi kunna locka ut Clary först. Mamma tror iaf att hon har kommit på ett knep. Visar det eventuella knepet sen i en vlogg.
 
Den gråa katten på bilden är inte Xavi, men den är väldigt lik honom. Den andra katten är Clary.
Xavi har gula ögon. Man jag tyckte att den här bilden var rolig.
 
Vi längtar efter dig Clary ♥
 
 
 

Hjälpa till

Igår ville en av mina Facebookvänner ha hjälp med att byta sin profilbild. Hon skrev att hon tyckte att dom hade krånglat till det. Jag skrev hur man skulle göra. Då blev hon jätteglad. Hon skrev att hon inte hade kunnat ränkat ut hur man skulle göra själv.

Videofy.me

Ursäkta dröjsmålet, men mamma fick ta datorn medans jag åt.
 
Nu till saken.
 
Jag läser många bloggar. Många av dom som har bloggarna lägger upp videoinlägg. Många lägger upp dom på Youtube, andra på Videofy.me. Den sistnämda sidan kan jag konstigt nog bara vara inne på på datorn. På "Tabben" kommer det upp en ruta om att jag måste ha deras Androidapp. Om man inte har appen hackar sidan lite. Jag har redan en Videofy.meapp, men tydligen finns det fler än en app. Ska iaf kolla upp hur många appar det finns. Då kanske jag installerar dom imorgon. Måste också vara inloggad på appen för att kunna kolla på videos på den.
 

Ett inlägg på G

Har ett inlägg på G. Men det kommer upp när jag har ätit. Jag ska äta pastarör med ketchup och Parmesanost. Mums!

Bloggtorka

Har lite bloggtorka just nu. Det händer inte så mycket nu när man är hemma. Jag återkommer när jag har komit på nåt att blogga om.

Kattböcker

Kom opå att jag inte har skrivit nåt vad jag har gjort idag.
 
Jag har bland annat kollat i lite kattböcker idag. Dom har mamma beställt på nätet. Hon ville läsa på lite om katter innan vi hämtar Clary. Det var bland annat en bok med olika raser. Det var bilder på katterna också. Men ingen var lika söt som Clary.
 
En annan bok handlade om hur man arkiverar en innekatt. Den har jag inte läst i så noga än. Det får bli imorgon.

Nya videoinlägg

Har laddat upp typ 6 videoinlägg idag. Det är rekord för att vara mig. Kommer inte att länka dom i bilder den här gången. Jag länkar min Yotubekanal istället. Kanalen finns i bilden.

Nytt videoinlägg Valborg 2012 Del 3


Oj, jag glömde visst

Har haft fullt upp med att ladda upp videoklippen att jag helt glömde bort bildbomben. Men bättre sent än aldrig.
Pappas kusins katt Favvo.
 
Deras kattunge Doris.
 
Doris och hennes bror Klimpen.
 
Tomater vi köpte av pappas kusin.
 
Vi hade Surströmmingsskiva med grannen.
 
En jättestor kräfta som grannen hade fångat.
 
En bild på mig med en kudde på huvudet.
 
Ett gäng svampar som mamma hittade.
 
En bild på Storstugan.
 
Ett träd mamma och pappa hittade. Det ska vi ha som klädhängare.
 
På hemvägen åt jag på Mc Donald´s. Då fick jag en pommes som såg ut som en gul Kantarell.
 
 
 
 

Nytt videoinlägg Valborg 2012 Del 2


En ny kommentar

Fick en ny kommentar jag tänkte svara på nu.
 
Kommentar:
Postat av: Anonym

Det som är meningen är ju att dom toaletterna är till för bara dom med rullstol eller rullator. Inga andra handikapp. Och för att den ska va lätt tillgänglig för dom så ska inte andra kunna komma in på den. Därför är den låst.

Svar: Förstår till en viss del. Det ska ju vara tillgängliga toaletter. En del toaletter är också lite konstigt placerade. Dom har satt toarullen typ 1 meter från toastolen. Då måste man resa på sig för att nå pappret.

 

 
 

Nytt videoinlägg Valborg 2012 Del 1

Klicka på bilden för att komma till klippet. Resten av Valborgsfilmerna kommer troligtvis också idag.

Lilla Clary

Vi har fått några bilder på mailen. Det är bilder på Clary när hon var kattunge. Hon är bara sååå söööt på bilderna.
 
 

Allt kommer imorgon

Just nu är kameran på laddning. Det är också rätt sent, så jag laddar inte upp något från Dalarna idag. Det kommer imorgon. Har iaf haft det jätteskönt i Dalarna, men det är ändå skönt att vara hemma.
En bild från i somras. Det går fortfarande inte att ladda upp bilder från arkivet.
 

En massa videos

Det kommer att komma upp en massa videoinlägg sen när jag kommer hem. Anledingen är att man inte kunde föra över filmerna till grannens dator i förrgår. Har en massa videos från i våras och somras. Har inte velat lägga upp dom eftersom grannen hörs i filmerna. Men nu måste jag ju lägga upp dom. Hon har själv sagt att hon vill ha dom. Har räknat ut att det blir typ 13 videoinlägg. Kommer också att lägga upp dom på Youtube i ordning. Dom filmerna jag gjorde nu i helgen kommer rent logiskt att läggas upp sist.
 
Går fortfarande inte att ladda upp bilder. Förhoppningsvis kan jag ladda upp dom nya bilderna från kameran sen när jag är hemma i Örebro.
 

Surströmming med grannen

Just nu är jag hos grannen. Vi har ätit Surströmming med henne.
 
Vi försökte också lägga över bilderna från kameran till hennes dator. Men det gick inte. Programmet blev inte samma som hemma. Jag får väl helt enkelt skicka filmerna i mail till grannen, eller lägga ut dom på Youtube eller Facebook.
 
Det går inte heller att ladda upp bilder just nu. Fan vad trött man blir.
 
 
 

Dalarna snart

Just nu håller vi på och packar. Vi åker snart till stugan. Det ska bli skönt. Har med mig "Tabben", så det kanske blir uppdatering där uppe. Det beror på om "Tabben" lyder mina order. Vet ju inte om man kan blogga från den, men det visar sig.
 
Har iaf med kameran. Den här gånger har jag också med mig programmet till den. Nu kanske det kommer lite bilder när jag är där uppe också. Vi ska eventuellt äta Surströmming med grannen imorgon. Då ska jag försöka att installera kameran på hennes dator.
Utrotingshotat märke. Den som får tag på den får en smakupplevelse, iaf enligt mig.

Ankie och Maja

Var med pappa och handlade idag. Då köpte jag en tidning. Det var en hundtidning.
Den var det senaste numret av Härliga Hund. På sista sidan står det alltid när nästa nummer kommer. Det står också vad tidningen kommer att handla om då. Det ska bland annat vara med en artikel om sångerskan Ankie Bagger. Hon har skaffat sig en liten hund som heter Maja. Hon är bara sååååå sööööt! Jag är vän med Ankie på Facebook, så jag har sett massa bilder på henne och Maja. Hon är en blandning av Chihuahua, Shih tzu, Jack Russel och Dvärgpudel.

Sixten

Idag gick jag ut med Sixten. Han är en Lhasa Apso. Det var kul. Jag har inte gått ut med honom själv förut. Jag tror inte ens att jag har följt med någon med honom förut. Det är kul när man får gå ut med lite "nya" hundar.
 
Har inget kort på honom. Han skäller rätt mycket. Personalen vill hellst inte att man går in till honom när han skäller. Men jag ska iaf försöka ta kort eller filma honom nån dag. Lägger in en bild på en hund som liknar Sixten så länge.

Bilderna från Hund & Katt

Nu kommer bilderna från Hund & Katt. Lägger upp alla bilder jag tog i affären, inte bara det vi köpte där.
En kattbur vi kanske ska köpa.
 
En reklamskylt på ett kattmatsmärke. Mamma och jag tyckte att katten var jättelik Clary.
 
En kam vi köpte till Clary. Den är till för långhåriga katter.
 
En mat ock vattenskål vi köpte till henne.
 
En provpåse vi fick ta vid kassan. Jag tror att det är kattmat.
 
 
 

Hund & Katt

Idag var jag och mamma till Hund & Kattspeciallisten. Där köpte vi lite saker till Clary. Lägger upp bilder på sakerna sen.
 
Vi träffade också en kvinna där. Hon hade med sig 3 Perserkattungar. Dom var jättesöta. Vi fick klappa och hålla i dom.
 
Jag visade också bilderna på Clary för henne och för expediterna. Dom tyckte att hon var fin.
En bild på en kattunge som liknar dom vi klappade på.

Chilli

Idag gick jag ut med Chilli på jobbet. Det var kul. Jag har aldrig gått ut med henne helt själv förut. Hon var rätt busig i skogen. Har tyvärr inget kort på henne. Men det är hon som är med i filmen jag lade upp igår. Ska kanske ta kort på henne imorgon. Vi får se om det blir tillfälle till det. Det är inte så lätt att ta kort på henne. Hon brukar alltid vara så vild och hoppig om man går in till henne.
 
Lägger upp en bild på en hund som liknar Chilli.
Chilli är mest lik den ljusa hunden.

Kattvakter

Grannen kom in för en stund sen. Hon ville se på Clary. Mamma visade bilder på henne. Grannen tyckte att Clary var fin. Kan ju bara hålla med. Vi har fått så fina kommentarer om henne.
 
Nu ska jag försöka att komma till saken. Grannarna skulle kunna tänka sig att vara kattvakt åt henne om vi reser bort. Nu i början kommer vi bara att åka med henne till stugan i Dalarna. Men om vi typ ska åka utomlands känns det tryggt att många vill vara kattvakter. Grannarna har eller har haft katt, så det känns också tryggt. Det är ju mycket som vi måste tänka på nu när vi skaffar henne.

Kantareller

Idag var jag på jobbet igen. Vi gick bland annat ut och plockade Gula Kantareller. Tillsammans hittade vi ganska många. Jag visade dom för mamma när jag kom hem. Hon tyckte att dom såg goda ut.

Myra

Idag var det bara 3 hundar på jobbet. Det var dom som ni såg i videoinlägget och Myra. Hon är en blandning av Wachtel och Engelsk Springer spaniel. Hon kan vara ett riktigt busfrö i skogen. Men hon har vaktinstinkt i sig.

Nytt videoinlägg Zansibar och Chilli springer ut

Jag filmade lite från jobbet. Personalen släpper ut sina hundar ett tag. Det går typ i 180 när dom springer. Klippet finns son vanligt i bilden.
 

Ingen taxi

Idag åkte jag till jobbet. Mamma fick skjutsa mig dit. Kommunen hade glömt att beställa taxi till mig. Personalen ringde till han som har hand om taxiresorna. Han sa att han redan hade fixat taxiresorna. Det ska bli spännande att se om det kommer nån taxi imorgon.

Jobbet imorgon

Idag är det sista dagen på semestern. Imorgon börjar jag jobba. Det ska bli kul att träffa alla igen. Har ju inte träffat dom på typ 8 veckor.
 
Vet inte om jag bloggar nåt på jobbet. Ska iaf försöka att logga in på "Tabben" i taxin nån gång. Det ska i så fall vara nån gång när det blir en riktig rundtur. Men man vet ju aldrig hur lång tid det tar i taxin.
Bilden är egentligen mycket mindre. Däför blev den så suddig när jag förstorade den.
 

Nytt videoinlägg Alba och Maja

Jag filmade Åses getter Alba och Maja. Klicka här för att komma till klippet.
 
 

Sommarkrysset snart

Snart ska jag kolla på reprisen av Sommarkrysset. Jag missade det igår eftersom vi åkte hem från Upland då. Jag vet inte om jag kollar på hela programmet. Man blir ju så less på all reklam. Det är ju reklam typ varje kvart. Dom kunde ju minska ner lite på det tycker man. Men samtidigt är det med bra artister, så jag tror att jag kollar på hela programmet.
  

Släkten i Uppland

Pappa kollar på OS, så jag passar på att blogga lite till.
 
Nu tänkte jag visa er bilderna från när vi hälsade på släktingarna.
Mammas kusin Åse och min syssling Linn.
 
Mormors lillasyster Valborg
 
Åse igen
 
Åses man
 
Mammas kusiners gamla lekstuga
 
Valborgs hus
 
Åses get Alba
 
Åses get Maja
 
Åses hus
 
Klockan i Åses kök. Den bilden ska jag skicka på skoj till Marita eftersom det står Cadillac på den.

Hundarna i Uppland

Marita hade också hundar. Det var 6 stycken Engelsk Cocker spaniels. Dom var sällskapliga, men lite väl påhoppiga. Dom skulle hoppa på oss och busa. Men dom lekte bara. Det var kul för mig att klappa dom. Vi var ju visserligen där för att titta på Clary. Men jag har ju inte klappat och träffat så många hundar på länge.
 
Här kommer bilderna på hundarna. Jag tyckte att det blev bra bilder med tanke på att dom for runt så mycket.
 
Det här blir även det sista inlägget för idag. Imorgon får ni bilder från när vi hälsade på några släktingar till mamma.

Katterna i Uppland

Vi var och hälsade på Marita och Clary. Hon hade Clary på altanen. Hon sa att Clary kunde vara rätt blyg när det kommer nya människor. Men hon var väldigt kelen. Hon kunde sitta i mammas knä en stund. Vi kunde också gå fram till henne utan att hon blev vettskrämd. Marita och hennes man sa att hon alltid gömmer sig när det kommer nytt folk. Dom blev väldigt förvånade över att hon var så go. Vi kom fram till att vi köper Clary. Vi ska hämta henne i September.
 
Hon hade också 3 katter till. Dom heter Cadillac, Frodo och Kurre. Cadillac tog jag aldrig kort på. Det får bli nästa gång. Men här kommer bilderna på Clary, Frodo och Kurre.
Clary
 
Kurre
 
Frodo
 
Clary och Kurre
 
 
 
 
 
 

Uppe tidigt

Snart bär det av till Uppsala och till Clary. Ni kan ju gissa att jag är spänd.
 
Igår bad mamma mig att ta kort på huset på utsidan. Hon ville att Marita (Clarys matte) skulle få se hur vi bor. Det hon inte tänkte på var att Clary är en innekatt. Även om det skulle se ut som en soptipp ute skulle hon vara innekatt. Tänker att jag ska ta kort inomhus, men nu är både mamma och pappa uppe. Men jag har ju lite kort här på bloggen sen tidigare. Jag får väl visa inläggen i så fall.
 
Vill inte ladda upp bilderna på huset med tanke på tjuvar, så ni får en bild på vårat förråd istället.
Vet att det är en vinterbild. Men jag hinner inte ta nya kort och ladda upp dom nu.
 
 

OS i London

Kom på att det var ett tag sen jag gjorde ett sportinlägg. Nu i OS-tider tycker jag att det är bäst och passa på. Själv tycker jag att det blir för mycket sport. Det håller ju på hela dagarna. Det är ju visserligen kul om det går bra för nån svensk. Men jag tycker ändå att det blir för mycket i längden.
Tyckte att bilden var lite rolig och fyndig.

Vinylskivor

Nu är jag hemma från stan.
 
Vi gick bland annat in på Banana Moon. Det är en affär som säljer begagnade skivor och filmer. Jag hittade ingen skiva. Men vi köpte en skiva på skoj till pappa. Det var en vinyl med Rod Stewart. Pappa har många CD-skivor med honom, men ingen vinyl. Vi har en vinylspelare, men den använder vi typ bara när vi klär julgranen. Det fattas bara att jag köper en vinyl med Suzzies orkester. Då kanske jag ber att mamma och pappa lär mig spelaren. Har alla deras skivor på CD, men är man ett stort fan av Suzzie Tapper så är man.
 
 

Stan igen

Idag ska jag och mamma upp på stan igen.
 
Först ska vi till Coco Thai och äta.
 
Sen ska vi gå till min frisör. Där ska hon klippa luggen på mig.

Nytt videoinlägg Mina kaktusar

Idag var jag och mamma till Plantagen. Där hittade jag 4 kaktusar. Dom såg lite roliga ut, så jag filmade och tog kort på dom. Klicka här för att komma till klippet.
 

Lite konstigt

Jag och mamma var på City Gross i dag. Där lånade vi bland annat toan. Det fanns bland annat en handikapptoa. För att komma in på den var man tvungen att be personalen om en nyckel. Man var också tvungen att visa leg för dom. Men hallå där!? Man kan faktiskt ha ett handikapp eller fuktionshinder som inte syns. För det andra kan ju t:ex assistenten eller kontaktpesonen fråga om nyckel utan att den andra följer med. För det tredje kan man ju också luras. Hur tänker dom? Alla har ju inte funktionshinder så dom behöver ha rullstol eller rollator. Man måste alltså vara två personer för att låna en toa där. Även fast den funktionhindrade skulle kunna klara sig själv. Inget är omöjligt. Bara att det kanske tar lite längre tid för funktionshindade personer.
 
 

Inte tidsinställt

Det förra inlägget var inte tidsinställt, även fast det såg ut som det. Har varit nära att pricka rätt tidpunkt förut. Har bara lyckats en gång förut. Hur jag fick till det vet jag inte.

Mitt nya liv med Parkinson

Ni kanske minns att jag har skrivit om en film om Suzzie Tapper. Jag visste inte sändningstiderna då. Men igår fick jag veta tiderna. Den sänds den 18:e augusti kl 19:00 i SVT. Den kommer även att visas i repris den 19:e, 21:a och 24:e augusti.

Pippi Calzelunghe

Så heter Pippi Långstrump på italienska.
 
Vet att jag har skrivit om det här tidigare. Det är det där med dubbade filmer. Tänkte berätta om en dubbad film jag såg för drygt 3 år sedan. Det var på hotellrummet vid Gardasjön i Italien. Då hade dom dubbat Pippi Långstrump. Det gillade jag inte eftersom jag är van med att dom pratar svenska. Det kändes bara konstigt. Dom pratar konstigt också. Alla har nästan samma röster. Hittade en länk på Youtube där dom pratar italienska på Pippi Långstrump. Klippet finns som vanligt i bilden.

Surfa

Skrev ju igår att man inte kunde surfa med "Tabben" inomhus. Det kan man göra nu. Den behövde väl bara söka och ansluta sig till nåt.

Nytt videoinlägg Andkoloni

Klipp nummer 3.

Nytt videoinlägg En ung Andhane

Här kommer det andra klippet.
 

Nytt videoinlägg Grisarna vid Stora Holmen

Kommer att lägga upp videoinläggen i 3 olika inlägg. Här kommer det första. Klicka på bilden så får ni se filmen.
 

RSS 2.0