Sammanfattning av deltävling 4

Idag gär jag en sådan där snabbt inlägg igen. Jag tyckte nämligen inte att någon låt var så värst bra igår. Min favorit var Martin Stenmarck. Förstår inte hur den inte gick vidare. Sen tyckte jag att Linda Bengtzing var rätt hyfsad. Den och Panetoz var trallvänliga. Men kanske inget att skicka vidare, iaf inte till stota finalen.
 
Molly Sandén var också en av kvällens bästa. Jaf hade velat ha henne och Martin Stenmarck i final.
 
Dolly styles låt tyckte jag var bättre förra året, så den blev lite av en besvikelse.
 
Frans låt var också rätt hyfsad. Förtjänade en finalplats.

Hälsning från Suzzie Tapper

Fick den hälsningen på posten idag. Det var ett brev från Suzzie Tapper. Jag blev glad och förvånad eftersom jag inte har skickat något till henne nyligen. I brevet tackade hon för brevet jag skickade till henne i julas.
 
Har lite dålig kamera i "Tabben", men jag hoppas att ni ser vad det står.
 
 

Sammanfattning av deltävling 3

SaRaha - Kizunguzungu: Den här låten tyckte jag var rätt bra. Den hade en bra rytm. Dock tyckte jag inte att det moderna i låten passade in. Den hade varit bättre om det bara var afrikainspirerat. Men den förtjänade ändå en plats i Andra chansen. Den fåt betyg 3,5 av mig.
 
Swingfly feat Helen Gutarra - You carved your name: Den här låten trodde jag inte skulle vara så bra. Men det var den. Det var en bra poplåt. Jag trodde att det skulle vara mer rap än vad det var. Den skulle enligt mig ha gått vidare. Den får en stark 4:a av mig.
 
SMILO - Weight of the world: Den här låten var enligt mig en låt som förtjänade att gå vidare.Jag tyckte att den hade mycket som en modern låt ska ha. Dock påminde den mycket om en låt med Avicii (Kommer inte på nu vad den heter). Men den förtjänade ändå att vinna. Jag trodde att den skulle gå vidare med tanke på genren. Den får också en stark 4:a av mig.
 
After dark - Kom ut som en stjärna: Den här låten var en låt som var som gjord för After dark. En del låtar kan enligt mig bara vissa artister sjunga. Den här låten var ett kul inslag i tävlingen. Men den var inget att skicka vidare. Den får en 3:a av mig.
 
Lisa Ajax - My heart wants me dead: Den här låten var en av kvällens bästa. Det var en bra poplåt.Sen tycker jag att Lisa har en bra sångröst. Förtjänade finalplatsen. Den får betyg 4,5 av mig.
 
Boris René - Put your love on me: Den här låten var också rätt hyffsad. Det är så svårt att betygsätta låtarna när man bara har hört dom typ en gång. Men jag tyckte ändå att låten var bra. Den får betyg 3,5 av mig.
 
Oscar Zia - Human: Den här låten tyckte jag var en av kvällens bästa. Den var även mamma och pappas favorit. Hittills är det den bästa låten i finalen. Jag hoppas att den vinner. Den får betyg 5 av mig. 

Sammanfattning av deltävling 2

Den här deltävlingen tyckte jag var bättre än förra veckan. Mina storfavoriter var David Lindgren och Isa. Jag blev förvånad att inte Isa gick direkt till final. Hoppas att hon går vidare till Finalen från Andra chansen.
 
Viktor och natten hade enligt mig en Oskar Linnrosinspirerad låt. Den var bra. Men kanske inget att skicka vidare. Krista var bra, men lite tjatig.
 
Dom övriga låtarna var rätt bra. Om man ska sammanfatta det stora hela var det bättre låtar i den här deltävlingen.
 
Kanske lite konstig sammanfatting. Kommer kanske en bättre ikväll.
 

Fika hos mormor

Igår var vi och fikade hos mormor igen. Jag hade tagit med mig vitlökschips som jag köpte på Hindersmässan. Dom var jättestarka, så jag åt inte så mycket. Jag fick också se mormors nya TV. Den andra har hon haft sen 70-talet. Den packade ihop.
 
 

Nytt videoinlägg - Clary på skrivbordet

Clary låg på några papper som jag hade laggt på skrivbordet. Att försöka flytta på henne var inte det lättaste.

Sammanfattning av deltävling 1

I år ska jag inte skriva så mycket. Jag tyckte inte att det var med så många bra låtar. Storfavoriterna var Mimi Werner och Robin Bengtson. Sen gillade jag Anna Book. Synd bara att den inte fick tävla.
 
Samir & Viktors låt var sådär. Förra årets låt Groupie var bättre. Även Pernilla Andersson hade en något sämre låt än förra gången hon var med. Den här låten var fin, men kanske inget att skicka vidare. 
 
När det gällde Albin och Mattias var låten bra, det som var melodi. Jag är inte så jätteförtjust i rap. Ace Wilders låt var ganska bra, men lite tjatig.
 
En sak som jag verkligen gillade och som kunde ha varit längre var Jonas Gardells schlagerskola. Jag tycker att det är kul när dom sammanfattar saker från tidigare år.
 
 

Anna Book

Ingen lär väl ha missat nyheten om att Anna Book har blivit diskar från årets Melodifestivalen. Om ni ändå har missat det beror det på att låten är för lik en annan låt. Jag brukar alltid vara lite kritisk när det kommer fram att låtar är lika. Oftast tycker jag bara att det är larvigt, för låtarna brukar inte vara så lika. Dom kan påminna om varandra, men inte mer. Men Anna Books låt och den andra låten är faktiskt identiska. 
 
Tycker dock att det är konsigt att dom inte kom på det förräns nu. Det är ju dessutom försent att hitta någon ersättare.
 
Baäädar in bägge låtarna så får ni avgöra om dom är lika.
 

RSS 2.0