Grattis Malta

Nu har jag kollat på Junior eurovision song contest. Det var med många bra låtar iår. Det var med många solister i år. Men det brukar det vara i Junior eurovision song contest. Sverige kom på 9:e plats av 12. Personligen tycker jag att Elias var bättre i Lilla Melodifestivalen. Ikväll såg och lät han mer nervös.
 
Till sist vann Malta. Dom var nästan jämt i toppstriden. Dom som låg i topp var Malta, Ryssland och Ukraina.
 
Här har ni det vinnande bidraget från Malta. Jag tycker att den är bra. Desutom är hela låten på engelska, så man förstår språket. Den var en av storfavoriterna.
 
 

Snart dags

Snart är det dags för Junior eurovision song contest. Jag har inte hört så många låtar i år. Förut hade dom små korta program där dom presenterade låtarna. Men då fanns ju inte heller Youtube. Sen tycker jag att många av låtarna har blivit stökiga. Det kan ju bero på att man inte förstår språken.Nu har dom flesta länderna ändrat reglerna. Dom får sjunga lite på engelska också. Det tycker jag är lite synd. Även fast jag inte förstår språken är det mer kul när dom sjunger på sina egna språk.

Nytt videoinlägg - Clary och vattenkannan

Jag tror jag har skrivit förut att Clary brukar dricka vatten ur vattenkannan. Jag har inte haft det på film förut. Men för några dagar sen lyckades jag fånga det på film.
 

OMG!!!!!

Kollade nyss min Instagram. Då såg jag att jag hade fått en följningsförfrågan från Melanie Safka. Jag har aldrig fått en förfrågan från en kändis där tidigare. Det har hänt att dom har gillat eller kommentarat om jag har länkat eller hashtaggat dom i bilder. Jag hoppas att hon kommer att gilla eller kommentera mina bilder nån dag.
 

14-dagarslistan Bildspecial

Jag tänkte sätta igång med en ny 14-dagarslista nu i December. Det ska bli en bildspecial. Jag kommer att lägga upp en bild varje dag fram till den 14:e December. Jag börjar nu på söndag.
 
Här är listan.
 
1. Bilder på din/dina idoler när dom var yngre.
2. En ny bild på Clary
3. En ny bild på mig.
4. En bild där jag gör en kul eller konstig grimash.
5. En bild på mig som är tagen utomhus.

6. En bild som gör mig glad.
7. En bild som gör mig ledsen.
8. Mina födelsedagspresenter.
9. En bild på någon hund på jobbet.
10. En bild jag har gjort på datorn. 
11. En bild på något du är stolt över att ha.
12. En bild som visar vad jag gillar för typer av filmer eller TV-program.
13. En bild på
utsikten från mitt rum.
14. En bild som visar att det inte är så långt kvar till jul.

Angorakaniner

En sak som har kommit upp på nyheterna dom senaste dagarna är en nyhet om Angorakaniner. Det har kommit fram att dom rycker av pälsen när kaninerna lever. Jag förstår inte hur man kan komma på den tanken. Det är enligt mig djurplågeri. Det finns andra och snällare sätt att få pälsar från djur. Man kan t:ex klippa eller raka av pälsen av djuren. Då får dom samtidigt fortsätta leva.
 
 

Nu är det jul igen i affären

Idag åkte jag och pappa och handlade. Det var fullt med julsaker där. Pappa trodde att det säkert hade funnits julsaker där i drygt 2 veckor.

CMOS-batteriet

Igår åkte jag och pappa till en dataaffär. Där lämnade vi in datorn. Där bytte dom CMOS-batteriet. Det var ett mindre batteri än vad jag trodde. Det var ett vanligt klockbatteri. Jag trodde att det skulle vara ett ganska stort batteri som tog lång tid att byta. Bytet tog ungefär fem minuter. När vi kom hem kopplade vi in datorn. Nu funkar den som den ska.
Såhär gör dom som är rädda om sina datorer.
 
 

Köra igång

Ska försöka att köra igång på allvar med bloggen nu. Ska försöka att göra ett inlägg om dagen. Eller iaf lägga upp några bilder. Kör igång redan nu med några korta inlägg på raken.
 
 

Bilderna från mormors 90-årskalas

Här kommer bilderna från gårdagen.
 
 
 
 

Hemma nu

Kom nyss hem från mormor. Det var ett trevligt kalas. Vi åt mat och fikade. Jag tog kort där. Sen är det ju upp till var och en om det är många bilder eller inte. Idag tod mamma några bilder på mig. Hon tycker att jag blir bättre på kort om någon annan tar på mig.
 
Bilderna kommer upp imorgon när jag har ställt om klockan. Har fått veta att det är nåt batteri som behöver bytas ut.
Bara för att variera mig lite.

Fira mormor

Idag ska vi åka till mormor. Där ska vi fira hennes 90-årsdag. Jag kommer att ta bilder därifrån idag. Jag ska ta många bilder idag. Det är ju inte varje gång man åker på 90-årskalas.
 

Grattis mormor

Idag fyller min mormor 90 år. Vi och närmaste släkten ska fira henne på lördag. Jag, mamma och pappa ska åka dit lite tidigare och hjälpa henne med maten. Vi tycker inte att hon ska behöva göra allt själv nu när hon är så gammal. Men hon är ändå pigg för sin ålder.
 
 

Inget WM

Igår kväll spelade Sverige en match mot Portugal. Det var en avgörande match. Det laget som vann gick till Fotbolls-WM nästa år. I början såg det bra ut. Zlatan hade gjort några mål för Sverige. Sen gjorde Ronaldo mål för Portugal. Då gick vi och la oss. I WM-kval är det så konstig räkning när det gäller avgjörade mål. Matchen slutade 3-2 till Portugal, så Sverige kom tyvärr inte till WM nästa år.
 

Tidsskilnad

Imorse när jag vaknade hade datorn typ blivit knäpp. Jag skulle kolla vad klockan var på datorn. Då såg jag att den visade tiden 23:20 igår kväll. Jag väntade i nån minut för att se om den aktuella tiden visade sig. När den inte gjorde det fick jag ändra tiden själv. Det har aldrig hänt förut. Inte ens när det blir sommartid,  vintertid eller nyår måste man ställa om den. Det har inte heller varit strömabrott, för inga andra aparater blinkade. Myckets märkligt.

Annorlunda TV-kväll?

Ikväll är det mycket TV-tittade för mig. Idol börjar en timme tidigare eftersom Sverige möter Portugal i WM-kvalet. Då är det samtidigt Kändisbarnvakten. Det brukar jag kolla på, även om det kan vara lite larvigt ibland.Sen är det Doobidoo klockan 20:00. Men jag kommer nog att kolla på programmen som att dom skulle visas i vanlig tid.
 
 
 

Nya programledarna

Idag fick man veta vilka som blir programledare i Melodifestivalen 2014. Det blev Anders Jonsson och Nour El Refai. Jag tror att det kommer bli bra. Nour svär väldigt mycket, men det gör ju många i TV idag. Anders har jag inte så bra koll på. Själv hade jag hoppats på att det skulle bli några som är lite mer folkkära. Men samtidigt är det ju kul med lite nytt. Egentligen är det väl inte så mycket att säga till om. Alla har ju olika åsikter.
 
 

Utläst bok

Idag läste jag ut en bok som jag har läst rätt länge nu. Det var Björn Hellkvist - Shaking Generation. Jag tyckte att den var bra. Den var, eller rättare sagt är gripande. Men den är också hoppfull ibland. Jag tycker att man inte bara ska tycka om Hockey om man ska läsa den. Det är även en fördel om man är lite påläst om Björn också. Men ska jag sammanfatta hela boken så är den läsvärd. Jag kommer säkert att läsa den fler gånger.
 

Nya bilder på Clary

Här kommer 2 nya bilder på Clary.
 
 
 

Jag lever

Ville bara säga att jag lever. Jag har inte bloggat på några dagar av olika anledingar. Igår var jag dessutom sjuk. Jag låg däckad i sängen typ hela dagen. Jag gick upp på kvällen. Men det var för att det var så många bra program på TV. Hade det varit dåliga program hade jag säkert legat kvar i sängen.
 
 
 
 

Nytt videinlägg - Tända ljus

Videon från gårdagen vid kyrkogården.
 

Bilder från Alla helgona

Nu kommer bilderna från igår. Det kommer även upp en liten film från kyrkogården senare.
 
 
 
 

Grattis ÖSK

Idag spelade ÖSK bortamatch mot Ljungskile. Det var en jätteviktig och avgörande match. Om ÖSK vann var dom direkt klara för Allsvenskan nästa år. Dom vann. Det är många som tycker att det är kul. Jag tycker också det. Dessutom känner jag målvakten sedan dagis.

Allahelgona

Idag kommer mormor hit. Eller rättare sagt ska vi hämta henne. Vi tycker inte att hon ska ta bussen hit eftersom hon är så gammal. Hon fyller 90 om några veckor.
 
Hon ska få lunch här. Idag lovar jag att jag ska ta lite bilder. Vi ska till kyrkogården ikväll. Då kan jag ta bilder med kameran. Det syns bättre då eftersom jag har blixt på den.
 
Bilder från Alla helgona förra året.
 
 
 

RSS 2.0