Verdens beste SFO

Har fått tag på Verdens beste SFO nu. Den finns på en norsk filmsida. Där kunde man beställa från Sverige. Man kunde beställa från nästan vilket land som hellst. Jag tror också att man kan bestala med faktura. Frågan är bara om mamma och pappa vill beställa den åt mig. Dom kanske inte gör det när dom ser att det inte finns svensk text. Det är bara att vänta och se.

Dagens diss CDON.COM

Jag tänker inte direkt börja med Dagens hiss och diss som på många andra bloggar. Det kommer någon hiss eller diss då och då. Idag tänkte jag dissa cdon.com. Ja, iaf om man ska beställa saker.
 
Jag har börjat gilla en norsk humorserie. På norska heter den Verdens beste SFO. På svenska heter den Världens bästa fritids. Den kan man beställa på norska cdon, men inte på svenska. Jag försökte beställa den på den norska sidan. Då var man tvungen att registera sig som en ny kund. Det gick bra tills man skulle skriva in sitt postnummer. I Norge har man tydligen bara 4 siffror i postnumren. Då kunde inte jag beställa.
 
Minns att när cdon startades så kallades den för "Nordens största skivbutik på nätet". Jag kan hålla med om det till en viss del. Dom har rätt mycket. Dom har bland annat börjat ta in skivor med den flamländska gruppen K3 som jag gillar. Förut kunde man bara beställa den från ett företag i Estland. Men då tog det typ 1 månad att få hem skivorna.
 
Jag tycker inte att den borde kallas för "Nordens största skivbutik". Man kan ju inte beställa vissa saker i "vissa länder" Det finns säkert många saker som vi svenskar missar från dom andra nordiska länderna.
 
 

När karusellerna sover

Har börjat att titta på det programmet på Youtube. Alla avsnitt finns där. För er som inte minns den så var det SVT:s julkalender 1998. Jag minns att jag tyckte att den var rolig. När jag tittar kommer jag ihåg vissa scener. Men det var ju 14 år sedan, så jag kommer inte ihåg allt. I skrivande stund är jag på avsnitt 14.
Senida Cehajic och Jonathan Gillberg som spelar Helena och Jack.
 

Fullt upp igår

Hann inte blogga igår. Men det hände ändå mycket. Skriver om det i olika kategorier.
 
När jag ändå skriver på almänt kan jag skriva om Blomsterlandet. Jag, mamma och mormor Dagny åkte dit. Vi skulle köpa kransar till morfars grav. Vi köpte också en liten uggla, julgransljus, servetter och en liten pumpa.

Shazam och Melodikrysset

Personalen tipsade om en jättebra musikapp idag. Den heter Shazam. Den scannar in låtar från t:ex radion. Man håller bara t:ex mobilen framför musiken. Sen letar den på låten. Då står det vad låten och artisten/gruppen heter. Det står också vilket album låterna är släppta på. Den kan vara bra att ha appen t:ex på lördagarna.
 
Då löser vi Melodikrysset. Ibland är det moderna låtar. Oftast vet jag vem det är som sjunger. Men ibland är det artister som inte jag lyssnar på. Ibland har man ju inte heller några bokstäver sedan innan. Då kan det vara bra att ha appen. Jag vet inte om jag skaffar Shazam idag. Men det blir iaf innan lördag. Jag tänker skaffa den på "Tabben".
"Tabben"
 
Melodikrysset med Anders Eldeman
 
Shazam
 

2 nya bilder på Clary

Har tagit några nya bilder på Clary.

Hemma från Karlstad

Nu är vi hemma från Karlstad. Konserten var jättebra. Det var många fina låtar. Man kände igen många av dom. Vi satt också rätt bra i arenan. Ibland har man ju otur att få en flaggstång framför sig. Det är inte så kul för en som är vertikalt funktionshindrad. Det var inte heller bara Peter på scenen. Han hade med sig några gästartister. Dom sjöng också jättebra.

Karlstad snart och utan katt i 2 dagar

Snart åker vi till Karlstad. Vi håller på och packar saker vi ska ha med. Det är inte så mycket eftersom vi ska bo på hotell.
 
Vi ska inte heller ha med oss Clary. Kommer att lääängta ihjäl mig efter henne. Men grannarna ska vara kattvakter, så hon är i trygga händer.

Peter Jöback imorgon

Imorgon åker vi till Karlstad. Har ju skrivit om det förut. Vi åker imorgon förmiddag. Kommer inte att uppdatera något i Karlstad. Vet fortfarande inte om det går att blogga från "Tabben". För det andra är "Tabben" inne i sin månadssvacka. Den kommer att bli snabbare i början av november.
 
Vad jag kommer att tycka om konserten. Det vet jag inte. Men Peter Jöback sjunger väldigt bra. Jag hoppas att han sjunger låtar där han får ta i lite.
 

Nytt videoinlägg Clary och repet

Clary leker med ett rep i Dalarna. Det repet var egentligen till för att kloa på.
 

Nej se det snöar...

Som rubriken lyder så snöar det ute. Vet inte vad man ska säga. Det är iaf tur att inte är så mycket än. Det är inte roligt med snöstorm om man t:ex ska gå ut med hundarna. Jag tror inte heller att det kommer att ligga kvar under natten.
Jag tyckte att bilden var fin.

Nytt videoinlägg Clary och Pappa Trombon

Pappa kan låta som en trombon. Han typ tutar med munnen. Det låter rätt roligt, iaf när han spelar nån melodi. Han spelade för Clary, men hon gick iväg.

Nytt videoinlägg Clary på mattan

Clary tokade sig i stugan. Hon letar efter nåt under mattan. Troligtvis var det en insekt.
 

Meddans jag väntar

Meddans jag väntar på att ett videoklipp laddas upp kan jag berätta lite om dagen.
 
Idag blev det lite trubbel när vi gick på gärdet. Ja, det hade iaf blivit det om personalen hade varit med. En jobbarkompis gick med en Schäfer. Schäfern ville inte gå. Vi andra ville inte gå fram och hjälpa till. Vi ville typ inte att det skulle bli hundslaggmål. En annan jobbarkompis fick knyta fast en hund (Spaniel) i en stolpe. När vi väl fick iväg Schäfern höll vi inte på att få i väg Spanieln. Jobbarkompisen hade knytit fast klopplet så hårt. Till sist fick vi iväg Spanieln också.
 
Vi berättade inget för personalen. Dom får nog aldrig reda på det heller. Jag tror inte att nån av dom läser min blogg.
Det är inte jobbets hundar på bilderna. Men dom påminner och är samma raser som dom.

Nytt videoinlägg Katten i växthuset

Skrev ju i bildbomben att vi var till Ore odlat. När vi var i växthuset kom det in en katt dit. Den såg ut som katten Favvo, fast den var mindre. Ni hittar bilder på Favvo i kategorin Dalarna.
 

Nytt videoinlägg Clary på överslafen

Clary hade hoppat upp på överslafen i våningsängen i lillrummet. Det var första gången hon låg där. Jag passade på och filma henne.
 

1 månad sen

Idag är den en månad sen vi hämtade Clary. Då trodde jag att hon skulle bli en skygg katt. Men redan första dagen var hon rätt kelen. Hon strök sig mot mig. På natten trodde hon att hon var själv. Då pep hon.
 
Sen har det bara gått frammåt. Nu är hon en riktig kelgris (iaf när hon är vaken). Hon vill gärna vara där nån av oss är. Hon brukar också ligga på övervåningen när vi sover.

Nytt videoinlägg Clary tvättar sig

Här kommer den första Claryfilmen från veckan i Dalarna. Här sitter hon i sängen och tvättar sig.
 

Neurologen i november

Har fått en kallelse till Neurologen i november. Förut gick jag hos en barnläkare. Men jag är för stor för att gå där nu. Tycker delvis att det är skönt att jag får en ny läkare. Jag träffar min förra läkare privat ibland. Det är för att hans dotter är gift med min ena kusin. Han har tystnadsplikt. Han får ju inte säga offentligt vad vi pratar om på sjukhuset, men ändå.
 
Kommer såklart att berätta om mitt Parkinsonintresse för den nya läkaren. Kommer att visa mitt diplom och lite andra saker. Det kommer han säkert att gilla.
 
 
 
 

Nytt videoinlägg Krokodilträsket

När vi åker till Dalarna åker vi förbi ett krokodilträsk. Det ligger uppblåsbara krokodiler i träsket. Ibland går dom sönder. Men då är det alltid nån som lägger dit nya.

Övriga bilder från Dalarna

Här kommer dom övriga bilderna från Dalarna.
En grönsakssallad vi åt med grannen Susanne.
 
Jag i lillstugan.
 
En katt hos Ore odlat. Jag vet inte vad den heter, men jag kan kanske ta reda på det.
 
En till katt hos Ore odlat. Jag tror att hon heter Dottie.
 
Blandisen Tyra hos Ore odlat.
 
Tomatplantorna hos Ore odlat.
 
Katten Favvo hos Ore odlat.
 
Vindsnurrorna i lillstugan.
 
 
 

Clary i Dalarna

Här kommer bildbomberna från Dalarna. Jag börjar med bilderna på Clary.
 
 
 
 

Äntligen hemma

Nu är jag äntligen hemma från Dalarna. Har aldrig haft en sån hemlängtan däruppe som den här gången.
 
Anledningen var att grannens datorn typ hade pajat. Dom skulle göra om något med modemet, så man kunde inte gå in på nätet. Hon skickade efter ett modem. Men det var nåt produktionsfel på det, så hon fick skicka tillbaka det.
 
Annars har vi haft en bra vecka i Dalarna. Det kommer bilder senare. Det är mest bilder på Clary. Men det är även bilder på lite annat också.
 

Nytt videoinlägg Clary på bordet

Clary sitter på bordet i vardagsrummet. Hon spanar som vanligt på fåglar. Tyvärr hann jag inte ta kort på henne. Jag fick ta kort på bara bordet istället.
 
 

2 andra affärer

Vi åkte fel när vi skulle åka till djuraffären.  Vi gick in i en ny djuraffär i Vivalla istället. Tjejen som jobbade där var jättetrevlig. Hon hade inte "lugnochrosprayen". Men vi köpte lite mat och godis till Clary där.
 
Sen åkte vi till en veterinär. Dom hade "lugnochrosprayen". Det är den ni ser på bilden.

En ny djuraffär

Idag ska jag och mamma åka till en ny djuraffär. Det är egentligen inte en ny affär, men den är ny för oss. Den ligger väggivägg med en veterinär. Dit kanske vi ska åka med Clary senare i höst. Då ska vi vaccinera henne. Idag ska vi bara köpa saker till henne. Vi ska köpa "lugnochrospray". Det säjs vara bra mot åksjuka. Clary spydde sist vi åkte med henne. Marita sa att hon kunde bli åksjuk.

Vill ni besöka affärens hemsida kan ni klicka här.

 


Nytt videoinlägg Clary leker med råttan

Clary var leksugen imorse. Då lekte vi med råttan. Det tyckte hon var kul.
 
 

21:30

Så sent börjar Julgalan 2012. Hade vi vetat om det hade vi nog inte beställt biljetter. Tyvärr kan man inte avboka biljetterna. Jag och mamma kommer att åka på den. Det blir nog svårare att få med mormor. Julgalan är i november. Jag återkommer senare hur det går. Själv tycker jag att den kunde ha börjat vid 20:00. Det finns säkert fler som tycker det.

Julgalan 2012

Jag och mamma har bokat biljetter till en konsert. Det är Julgalan 2012 på Conventum Arena. Mormor ska också följa med. Det är väldigt bra artister med i år. Det är bland annat Loreen, Lasse Berghagen, EMD, Peter Jöback, Molly Sanden och Hanna Hedlund. Det ska bli trevligt.

Nya bilder på lillmattes älskling

Har tagit många nya bilder på Clary. När hon ligger i gungstolen får hon blixten i ögat. Det är därför hon kisar på bilderna.
 

Händelserik dag

Idag har det hänt mycket. Därför har jag inte hunnit blogga.
 
Jag och mamma åkte till Haga idag. Då var det utförsäljning i en prylaffär där. Där träffade vi också Ida och hennes mamma. Ida är en av mina jobbarkompisar. Vi har mycket gemensamt. Hennes mamma sa att jag och Ida kunde träffas nån gång. Jag sa att jag skulle tycka att det var kul.
 
Har ingen bild på Ida. Men jag ska kanske ta några på jobbet.
 
Sen gick vi in på Ica och handlade. Där träffade vi Gunnel. Hon är moster till en föredetta gymnastikkompis till mamma.
 
Sen påväg till bilen träffade vi Håkan. Han och hans fru ska följa med oss till Karlstad om några veckor. Då ska vi gå på konsert med Peter Jöback.

Nytt videoinlägg Clary i fönstret Del 2

Jag filmar hur Clarys svans ser ut när hon ser fåglar.
 

Strömavbrott

Vi hade strömavbrott för typ 1 halvtimme sen. Min kusin som bor inne i stan hade också det. Vi tror att det har och göra med det som hände på Eon.
 

Maria Montazamisakerna

Här kommer bilder på sakerna jag "fick" av Maria Montazami. Jag tycker att det var häftigt att hon skrev mitt namn på idolkortet.
 
 
 

Nytt videoinlägg Clary i hallen

Jag skulle filma Clary när hon låg i hallen. När hon såg mig gick hon iväg. Hon var väl inte på filmhumör just då.
Hon ligger i mamma och pappas sovrum på bilden. Men jag har ingen bild på henne i hallen för tillfället.
 

Kändisträff nr 2 Maria Montazami

Jag och mamma var i Stockholm förra året. Vi skulle gå in på Åhléns. Då var det folksamling vid sminkavdelningen. Det var också 2 stora plakat med bilder på Maria Montazami på. Det visade sig att hon skulle komma dit. Hon skule lansera sitt nya läppstift. Om man köpte läppstiftet fick man träffa henne. Jag köpte läppstiftet. Jag fick också en guldpåse och ett idolkort. Lägger upp bilder på dom imorgon. En tjej tog också kort på oss. Mamma sa även att jag gillar henne. Det tyckte hon var roligt.
 

Kändisträff nr 1 Zian Zandi

Har fått en del kommentarer till 2 foton på Facebook idag. Det handlar om några foton på mig och 2 kändisar. Tänkte berätta om hur jag träffade dom. Jag börjar med träffen med Zian Zandi. Kommer skriva rätt mycket. Det är en lång historia bakom träffen.
 
När jag gick i 7:an åkte vi till Stockholm med klassen. En lärare jag hade småkände en som jobbade på SVT. Då skulle vi bland annat få se Lilla Löpsedeln i direktsändning. En av programledarna var Zian Zandi.
 
Året därpå (2006) var det tänkt att Zian skulle följa med läraren på skidresa till Alperna. Men hon hade så mycket att göra. Hon fick tacka nej. Då gick typ världen under. Jag hade gjort en massa saker till Zian som hon skulle få då. Jag fick istället tag på Zians mailadress. Vi hade mailkontakt. Då bestämde vi att jag skulle få träffa henne i Stockholm. Hon fick även sakerna av mig. Då blev hon glad.

Söta bilder på Clary

Har tagit lite nya bilder på Clary.
 

Förslag

Svar på PDF-filer och Popup
 
Fick en kommentar från en tjej som heter Nova. Hon undrade om jag kunde ge lite förslag på vad hon ska blogga om. Hennes blogg heter www.mattisdotter.blogspot.se
 
Såhär skrev hon.
Lämna gärna en kommentar på mitt inlägg om vad du tycker att jag ska blogga mer om.
Mhv.
 
Svar: Jag har kommenterat nu. Jag har också skrivit ett förslag på vad du kan blogga om.

PDF-filer och Popup

Vi har tydligen ett jättebra virusskydd på den stationära datorn. Vi kan inte öppna PDF-filer. Vi kan inte heller öpnna sidor med popupfönster. Om man försöker hänger sig hela datorn. Både jag och mama är förbannade på det. Vi ska fråga våran granne som är dataexpert om det. Mamma sa att hon skulle kunna fixa det. Men då skulle det ta typ en vecka.
 

Utan varmvatten

Idag typ vid 17:00-tiden försvann varmvattnet i kranarna. Jag trodde först att det var nåt fel i huset. Sen tänkte jag att dom håller på och lagar nåt på Eon. Varmvattnet har försvunnit förut. Då har det kommit tillbaka efter typ en timme. Nu är klockan snart 18:45, och vi har fortfarande inget varmvatten.
 
Nyss när jag loggade in på Facebook hade en av mina vänner där länkat en artikel. Den var från Nerikes Allehanda. Då fick jag förklaring till det försvunna vattnet. Klicka på bilden för att läsa artikeln.

Nytt videoinlägg Katternas sovställningar

Jag pratar om att katter kan ha många olika sovstilar. Jag filmar Clary när hon sover i klätterträdet.
 
 

Nytt videoinlägg Clary får mat

För nån månad sen var vi på Hund & Katt. Då köpte vi några burkar med kattmat till Clary. Det var många olika smaker. Hennes favorit var en burk med Tonfisk.
 

Angne & Svullo

Har fått ett nytt favoritprogram. Eller nytt kanske man inte ska säga. Det är från 90-talet. Det heter Angne & Svullo. Jag vet att min humor kan vara lite konstig ibland, men det är underhållande. Vissa scener tycker jag inte är så roliga. Andra scener är så dåliga så att dom blir bra. Min favorit av karaktärerna är Angne som spelas av Hans Crispin.

Frissan

Var hos frissan idag. Hon klippte hela håret idag. Det var skönt att bli av med luggen. Jag hade typ längre lugg än Loreen. Det tyckte frissan iaf att jag hade.

Clary i mitt rum

Clary kom in på mitt rum förut. Hon lade sig på golvet och tittade på mig. Då tog jag kort på henne. Jag blev nöjd med bilderna. Det är bara några få bilder som hon inte inte kisar med ögonen på.
 

Nytt videoinlägg Clary i fönstret

Clary sitter i fönstret i mitt rum. Hon spanar på några fåglar i träden.
 

Shaking Generation - En skakande berättelse

Jag fyller år om drygt 2 månader. Men jag vet redan vad jag hellst vill ha. Det är Björn Hellkvists bok Shaking Generation. Har velat ha den sen första gången jag hörde talas om den. Jag hoppas att jag får den. Mamma och pappa vet att jag har Björn som en av mina idoler. Dom vet också att jag hejar på Rögle BK och är intresserad av Parkinson.

Mamma och Skalman

Här kommer 2 bilder med anknytning till gårdagens Sannamarken.
Mamma vid Skalmans "bur.
 
Skalman.
 

Sannamarken

Nu är jag hemma från Sannamarken. Det är en marknad i Fjugesta. Den är alltid första tisdagen i oktober varje år. Jag köpte chips. Mamma gick också till gosedjursautomaterna. Där "fiskade" hon upp en grön sköldpadda. Det var väldigt nära att hon fick en rosa sköldpadda också. Men den släppte i kroken. Personligen tyckte vi båda att den gröna sköldpaddan är finare. Lägger in en bild på min sköldpadda imorgon. Det kommer kanske en film på den också.

Nytt videoinlägg Clary på byrån Del 2

Jag filmade Clary på byrån igår. Jag ville leka med henne. Men hon hade ingen lust med det.
 

Furbykatten

Tog ett kort på Clary igår. Hon sitter på byrån på övervåningen. Jag tycker att hon ser ut som en Furby på den bilden. Ni kanske inte vet vad en Furby är för något. Det är ett mekaniskt djur. Det var som mest populärt i slutet av 90-talet. Jag hade själv en Furby. Den hette Qua. Han såg ut som den på bilden. Lägger in en bild på Clary också, så får ni se likheten.
Clary
 
Furby

Myskosvampar

Vi har en stor blomma i hallen på nedervåningen. Igår upptäckte pappa några myskosvampar i blomkrukan. Jag har inte sett sådana svampar förut. Dom växte bredvid trollet i mossan. Det såg precis ut som i gamla sagoböcker.
 

Stopp i trafiken

Idag blev det kö när jag satt i taxin. Vi hade hämtat några på gamla Karlslundsskolan. Där håller dom på att göra nya busslinjer. Då blev det stopp. Vi satt i kö i typ 5-10 minuter. Själv tycker jag att det är idiotibygge att göra busslinjer där. Om bussarna kommer från båda hållen blir det ju stopp. Man kan inte heller köra om när bussen kommer.
Karlslundsskolan
 
 

RSS 2.0