Några låtar då och då

Nu får man höra lite av låtarna som ska tävla nu på lördag. Men man får bara höra en liten snutt på varje bidrag. Så har dom gjort i några år nu. Det tycker jag är sådär. Förut släppte dom hela låtarna. Dom släppte dom också samtidigt.  Nu kommer låtarna lite då och då. Men den som väntar på något gott...

Anledningar

Jag är väldigt bra på att uppdatera bloggen...NOT! Men det finns anledningar. För det första händer det inte så mycket just nu. En annan anledning är att jag är sjuk. Jag har inte orkat med att blogga.

Björn Hellkvist

Ikväll ska Björn Hellkvist och hans fru Anna vara med i Go kväll. Jag ska självklart kolla på det. Har vissterligen redan hört honom i många intervjuer redan. Men vissa saker är så intressanta att man vill se det fler gånger. Själv tycker jag att Björn verkar vara en ödmjuk person.
 
Jag får mer inspiration till Parkinsonnoveller ju mer jag tittar på olika inslag.Har en på gång. Kommer kanske att kpiera den till bloggen. Det beror på hur lång och bra den blir.
 

Sverige - Vitryssland

Igår spelade Sverige bandy mot Vitryssland. Sverige vann med hela 28-1. Alla tyckte att det var en pinsam match. Man kan ju undra om dom vitryssarna spelade över huvudtaget. Pappa berättade att när Finland spelade mot Vitryssland vann Finland med 20-0, så Vitryssland är inte så bra med andra ord.

 


Petra Mede

Fick veta på Facebook att det blir Petra Mede som leder Eurovision song contest i Malmö. Det har varit en del debatter om det. Många tycker att dom skulle ha valt nån annan. Några andra tycker att hon passar bra som programledare. Själv tror jag att det kan bli bra. Men hon får nog passa sig för att skämta om vissa saker. Iband skämtar hon om saker i andra länder. Det kanske inte uppskattas i alla länder.

Danmarks representant i ESC

Igår valde Danmark ut sin representant till Eurovision song contest. Det blev en tjej som heter Emilie som vann. Jag har lyssnat på låten en gång. Jag tycker att den är riktigt bra, även fast det inte var storfavoriten. Jag tror att låten kommer att gå hem i Balkanländerna. Det är en sån typ av låt, men man vet ju aldrig.
 

Suzzies orkester - Ingen garanti

Hittade den här videon på Youtube igår. Jag länkade den till en släkting på Facebook. Hon kunde inte spela upp den eftersom hon har Youtubeappen. Jag sa att jag skulle lägga upp den här på bloggen istället. Då brukar det gå att titta ändå.
 

Ingen fest idag

Idag var det tänkt att vi skulle åka hem till mammas bror Björn. Han fyller år idag. Men hans sambo var sjuk. Vi ska åla hem till dom nästa lördag istället.
 

Nya bilder på Clary

Under tiden jag inte har bloggat har jag tagit lite nya kort på Clary.
 
 

Nytt videoinlägg - Gangnam style som 5-åring

Här kommer ett litet klipp på mig som 5-åring. Jag gör typ några Gangnam stylehopp. Fler klipp på mig som liten kommer senare.
 

Vattenkulor

Förlåt för min dåliga uppdatering, men jag var sjuk igår. Somnade typ vid 20:00.
 
Idag mår jag bättre. Har kollat Instagram och Facebook nu på morgonen.
 
På tal om Instagram. En tjej som heter Tova har börjat följa mig. Hon har bland annat laggt upp bilder på vattenkulor. Det är kulor man lägger i vatten. Några timmar senare sväller dom. Vi har haft sådana hemma. Dom var genomskinliga. Dom syns inte i vattnet om man har dom i typ en djup skål. Dom är också hala och slemmiga. Själv tycker jag att dom är häftiga. Skulle vilja ha några i flera färger.
 
Det är inte badkulor jag pratar om. Dom är jag typ allergisk mot. Fick nåt utslag av det när jag var liten.
Kulorna innan dom sväller.
 
Kulorna när dom har svällt.
 
 

Telia idag

Idag åkte jag och mamma upp på stan. Där mötte vi upp pappa vid Telia. Vi skulle fråga dom på Telia om "Tabben". Jag fick halvårssurf igen. Vi kom fram till att det blev billigast. Det innebär också att "Tabben" kommer att hamna i svackor igen framöver. Surfen går ut typ i Juli.
 

Lika som bär: Salem al Fakir och Passenger

Det spelas ofta en bra låt på radion. Det är en grupp som heter Passenger som sjunger. Själv har jag alltid trott att det är Salem al Fakir som sjunger. Deras röster är ruskigt lika. Det går tydligen inte att bädda in båda klippen i samma inlägg. Ni får vanliga länkar till låtarna istället.
 
Passenger - Let her go: http://www.youtube.com/watch?v=RBumgq5yVrA
 
Salem al Fakir - Keep on walking: http://www.youtube.com/watch?v=f2YzSa7ioMg
 

Det andra kortet


Imorgon

Vi åker till Telia imorgon istället. Fick ett meddelande idag att min halvårssurf snart går ut. Vill inte vänta till onsdag då vi egentligen skulle ha åkt. Då kanske surfen redan har gått ut. Märkte att "Tabben" var extra seg igår. Idag är den något snabbare.
 
Såhär såg meddelandet ut som jag fick från Telia idag.
 

"Tabbens" månadssvacka

Ni kanske minns att jag har skrivit om att "Tabben" brukar vara inne i en månadssvacka. Såhär ser det ut när jag får ett meddelande om det. Man blir irriterad. Jag skulle vilja ha fast abonemang på den istället. Det ska förhoppninggsvis ordnas i nästa vecka. Återkommer till ämnet då.

På mig själv

Försökte ta kort på mig själv med "Tabben". Det var inte det lättaste. Det finns ingen kameraknapp på baksidan av den. Hitills har jag lyckats ta kort på mig själv 2 gånger. Ett av korten har jag laddat upp på Instagram. Ska även ladda upp det andra kortet senare idag.

Nya bilder på mig

Det var ett tag sen jag laddade upp nya bilder på mig.
 

Hejololja

Det finns ett samiskt barnprogram som heter Hejololja. Brukar aldrig kolla på det. En anledning är att det är lite väl barnsligt. En annan anleding är att det inte är textat på TV. Det tycker jag är dåligt. Det är ju på samiska. På SVT-play är det text. Det tycker jag också är konstigt. Men det mesta finns ju på datorn och webben idag.
 

Bikiniväder hos oss, istid i Dalarna

Våran granne  i Dalarna ringde oss igår. Hon hade nästan -30 ute. När vi sa vad vi hade skojade hon och sa att vi har bikiniväder. Själv skulle inte jag vilja sitta i bikini ute den här tiden på året, iaf inte i Sverige.
 
Annars var det bra med grannen och katten Bertil. Han var ute även fast det var så kallt.
 
Kan erkänna att jag saknar Dalarna lite. Det är ju typ 4 månader tills vi åker dit.
Bertil
 
Storstugan
 
Lillstugan
 
Grannen
 
 
 
 
 
 
 

Katten Tokfia

Igår eftermiddag låg Clary i diskhon.
 

Hundtvätt

Idag hade vi hundtvätt på jobbet. Vi duschade och shamponerade Ozzy. Han tyckte att det var rätt skönt. Efteråt fick vi borsta honom. Jag hjälpte inte till. Jag visste inte om jag skulle hinna innan jag skulle åka hem.
 
 

Serier i nya Nerikes Allehanda

Imorse kom nya Nerikes Allehanda i brevlådan. Dom har även gjort om mycket inuti tidningen. Dom har bland annat tagit bort några serier. Det har även tillkommit några nya serier. Dom heter Medelålders Plus och Hagbard. 3 serier har också tagits bort. Det är Zits, Baby Blues och Blondie. Jag tycker att det är synd att dom har tagit bort Blondie. Den tycker jag var rolig att läsa. Som tur är har dom behållt Hälge och Laban.
 

Låtarna i Danska MGP 2013

Lyssnade nyss på dom låtarna. Det fanns en länk via deras Facebooksida. Man får bara höra typ 1 minut av låtarna. Många verkar vara bra, men det känns ändå som att man har hört det förut. Många av låtarna påminner om varandra. Lägger upp en länk till låtarna här

Idrottsgalan

Igår var det Svenska idrottsgalan 2013. Jag såg det inte. Är inte så sportintresserad. Idag såg jag resultaten, alltså vilka som fick pris. Tänkte skriva personerna och priserna här. Orkar inte skriva alla, så jag kopierade listan från nätet.
 

Årets nykomling & Lilla Bragdguldet: Gabriel Landeskog, ishockey

Nominerade: Jonas Blixt, golf, Alexandra Engen, mountainbike, Sofi Flinck, spjut

 

Årets prestation: Lisa Nordén, triathlon

Nominerade: Jimmy Lidberg, brottning, herrlandslaget i fotboll, Fredrik Lööf och Salminen, segling

 

Årets lag: Fredrik Lööf och Max Salminen, segling/starbåt

Nominerade: Herrlandslaget i handboll, juniorlandslaget i ishockey, Stefan Olsson och Peter Vikström, rullstolstennis

 

Sportspegelpriset: Jeffrey Ige, kulstötning

 

Hederspris: Toini Gustafsson Rönnlund, längdskidåkning

 

Årets ledare/tränare: Pia Sundhage, förbundskapten fotboll

Nominerade: Benni Ljungbeck, brottning, Staffan Olsson och Ola Lindgren, handboll, Roger Rönnberg, ishockey

 

Årets manliga idrottare: Zlatan Ibrahimovic, fotboll

Nominerade: Rolf-Göran Bengtsson, ridsport/hoppning, Håkan Dahlby, skytte/dubbeltrap, André Myhrer, alpint.

 

Årets kvinnliga idrottare: Lisa Nordén, triathlon

Nominerade: Anna-Carin Ahlquist, handikappidrott/bordtennis, Sara Algotsson Ostholt, ridsport/fälttävlan, Lotta Schelin, fotboll.

 

Jerringpriset: Lisa Nordén, triathlon

 
 
  

Dag 14: Något/någon jag älskar

Finns många, men om jag fick välja en så får det nog bli Clary.
 
 

Inte bra

Det går inge vidare för mina favvolag i Hockey just nu. Hejar ju som bekant på Ore och Rögle. Såg nyss på Facebook att Ore förlorade bortamatchen mot Tierp. Rögle ligger i Elitserien, men dom åker nog tyvärr ut.

Fikat hos mormor

Kom nyss hem från mormor. Vi var där och fikade. Jag fick chips av henne. Dom hade hon köpt i julas. Hon trodde ju att vi skulle vara hos henne på Julafton. Fick en liten glass också, men den orkade jag inte äta upp.

Dag 13: Dina planer inför sommaren

Har inte planerat så mycket än. Det blir nog det gamla vanliga, att vi åker till Dalarna. Vi kanske åker och ser Diggiloo i Dalhalla. Jag hoppas att vi gör det. Det är med många bra artister i år.

Duellen

Idag spelade jag Allsång på Skansenspelet med mamma och pappa. Det var kul. Idag kunde vi också köra dueller med varandra. Det kan man inte göra när man bara är 2 spelare. Då utmanar 2 spelare varandra. Den 3:e spelaren läser frågorna. Den som kan svaret först vinner.
 
Alla i familjen tyckte att det var ett roligt spel.

Slut på Rockklassiker

Tycker att det är dumt att Rockklassiker har slutat att sändas här i stan. Har aldrig gillat hårdrock. Men dom spelade lite andra rockgenrer också. Många låtar var riktigt bra. Hittade många  "nya" artister och grupper via den kanalen.
 
Nu har dom börjat att sända NRJ istället. Den kanalen har jag aldrig riktigt gillat. Dom spelar bara dom nyaste låtarna. Dom blir rätt uttjatade efter ett tag.
 
Rockklassiker har inte heller nån app, så man får väl lyssna på webben istället.

Nya Clarybilder

Tänkte blogga lite om musik, men först kommer några nya bilder på Clary.
 

Nytt videoinlägg - Clary och foliebollen

Pappa leker med Clary.
 

Dag 12: 5 saker ni inte visste om mig

1: Sover fortfarande med gosedjur. Lägger upp en bild på dom nån gång under dagen.
 
2: Jag var skeptisk mot att skaffa Clary först. Det stog i annonsen att hon var en rädd katt. Jag ville gärna ha en gosig katt.
 
3: Jag gillar inte att shoppa en masa smink och kläder.
 
4: Vill inte sitta i baksätet med Clarys bur när vi åker till stugan. Jag är rädd att Clary ska spy eller dregla på mig.
 
5: Är inte så förtjust i nya artister eler grupper. Gillar mest 80-90talsmusik.
 

Dag 11: Din favoritbild på dig själv

Det får nog bli den här bilden. Det är bara ett fåtal bilder där jag inte får tjocka armar. Konstigt nog blir många kort bra på mig i Lillstugan.
 

Ny hund imorgon

Imorgon kommer det en ny hund till jobbet. Det är en Cavalierhane som heter Frasse. Själv tror jag inte att jag får se en skymt av honom. Personalen är stenhårda på att vi brukare inte får träffa nya hundar första dagen dom är där. Jag frågade ändå personalen vad det är för färger på honom. Enligt dom ser han ut ungefär såhär.

Dag 10: Mitt favoritcitat

Finns många, men det får nog bli ett citat som jag har kommit på. Jag kom på det när jag och mamma pratade om Nalle Puh.
 
"Han har lite otur när han tänker".
 
Kan också säga att jag har använt det i andra sammanhang också. Alla jag har sagt det till har skrattat.
 
 
 

Virus, kraschar, och blablabla

Har nyss haft besök av Hedlund. Det är en kille vi har lärt känna genom kompisar till oss. Han skulle fixa virusprogram på båda datorerna. Det tog längre tid än vad vi trodde. Det skulle upp från 0% till 100% på bägge datorerna. Den stationära stannade på 89% i typ 45 minuter. Laptopen kraschade mitt i nån installation. Datorerna scannade igenom alla filer, både program och mediafiler. Den stationära datorn hade 183 virus. Laptopen hade inga virus, men den används inte lika mycket.
 
Nu verkar det som att allt ska funka. Det tog drygt 2 timmar att sluföra allt.
Tummen upp för Hedlund!
 
 

Var är alla tikarna?

Vi kollade på Beethoven på jobbet idag. Då kom jag att tänka på en sak.
 
I nästan alla filmer som handlar om hundar är hundarna hanhundar. Det är bara Lassie som är tik vad jag kan komma på. Det finns säkert fler, men jag kommer inte på nån just nu. Det förekommer tikar i många filmer, men huvudpersonen är hanhund. Jasg tycker att det borde finnas fler filmer som handlar om tikar. Det verkar som att tikar är mindre värda, att man t:ex inte kan träna dom till kändishundar.
 
Här har ni några exempel på filmer och kändishundar.
Beethoven= hane
 
Bolt= hane
 
Shaggy dog= hane
 
Turbo= hane
 
Lassie= tik
 
Båtsman= hane
 
Kommer inte på några fler just nu. Men jag skriver och lägger upp bilder om jag kommer på några fler.
 
 
 
 

Dag 9: En film som gör mig glad

Det får bli den här. Har länkat det här klippet förut, men jag har inte tröttnat på det än.
 

Nytt videoinlägg - The djungle cat

"Fortsättningen" på det förra klippet.
 

Nytt videoinlägg - Julgransplundring

Pappa tar bort foten på julgranen. Samtidigt kollar Clary på fåglar.
 

Dag 8: En film som gör mig ledsen

Det får bli samma "film" som jag länkade i listan förra året. Såg att man inte kan kolla på den längre. Brukar bli så med klipp från Videofy.me.
 
Om ni inte minns filmen så var det en kille som skämtade elakt om Suzzie Tapper. Säger inget mer för att inte avslöja för mycket. Blir inte bara ledsen av klippet, utan också förbannad.
http://www.videofy.me/tomaszc/15310
 

Videos från mobilen

Ska börja ladda upp filmer från mobilen till Youtube och bloggen. Ja, jag ska iaf filma med digitalkameran på mobilen samtidigt som jag spelar upp filmen. Vet fortfarande inte hur man för över dokument från mobilen till datorn.
 
Provade idag med att filma med digitalkameran på mobilen. Det blev något sämre ljud och bild, men bättre det än inga filmer alls.
 
 

Världens mest onödiga rulltrappa?

Såg det här bilden på Facebook nyss. Tycker att den är rolig. Varför man ska ha en sån här liten rulltrappa vet jag inte.

John Prine och katten Bertil

Igår kollade jag på en film jag har i mobilen. Det är en film på katten Bertil. I filmen spelas det 2 countrylåtar på radion i bakgrunden. Jag har sedan jag gjorde filmen undrat vad låtarna heter. Igår scannade jag in dom med Shazam. Då var det dom här låtarna.
 

Dag 7: En låt som gör mig glad

Finns många bra låtar, men en låt som som får mig att skratta är den här. Dessutom känner jag en tjej från Småland. Hon kan inte heller säga R ordentligt. Hon jag känner har inte riktigt samma R, men låten är ändå rolig.
 
 

Jobbet imorgon

Imorgon börjar jag jobba igen. Det ska bli kul att få träffa alla igen. Vi kommer säkert att fråga varandra vad vi har gjort under jul och nyår.
 
Lovade ju också att ta fler kort på hundarna. Det ska jag försöka göra imorgon. Kan ju zooma in dom i smyg utan att nån ser.
 
 

En mysig julbild

Här kommer en bild på en tomte vi hade i TV-rummet. Med på kortet blev också en fin blombukett.

Inzoomad katt

Har kommit på att jag får bättre kort på Clary om jag zoomar in henne. Kan zooma rätt långt med min kamera. Clary får visseligen småläskiga ögon på korten. Men hon blundar inte av att hon får blixten i ögat.
 

Dag 6: En låt som får mig att gråta

Det är många låtar som berör mig. Men en av dom är den här låten. Blir berörd av själva framträdandet. Blir också förbannad på hur många fördomar det finns.
 

Nytt videoinlägg - Clary vid granen

Jag filmade Clary när hon nosade på granen.
 

Dag 5: Min/mina favoritmaträtter

Har ganska många. Men några av dom är mormors stuvade makaroner. Hon får till dom på ett sätt som inte mamma eller pappa kan. En annan favorit är mammas tomasoppa med pasta. Då brukar jag ha rejält med pasta i. Det brukar typ bli pasta i tomatsås istället.
Mormors stuvade makaroner.

Katten satt i granen

Nja, inte direkt satt i granen. Men hon lekte med glittret i granen igår. Det syns tydligt på bilden. Lägger också upp nya bilder på Clary.
 

Dag 4: Mitt/mina mål innan året är slut

Hm, det här blev svårt.  Det skulle i så fall vara att få igång insamlingen "Visst finns mirakel" och få in så mycket pengar till Hjärnfonden som möljigt.

Suzzie Tapper - Baby you ran away

Har laddat upp låten med Suzzie från The ninja mission nu. Det är ingen som har laddat up bara den låten förut.
 

Chips från OLW

Var nyss inne på Facebook. Följer Olw där. Ibland kommer dom med nyheter när det gäller nötter och chips. Såg nyss att dom hade laggt upp en nyhet. Det var med smak av Creamy taco. Sen innan har dom många chips med smak av Sourcream och kryddor. Själv tycker jag att alla dom smakerna liknar varandra. Lägger dom på en massa kryddor försvinner resten av smaken. Starka kryddor överröstar det andra. Detsamma gäller bland Estrellas chips. Där hittade jag ingen nyhet för tillfället.
 
Här kommer en bild på den senaste chipsnyheten.
Även om vi inte kom upp i 5000 likes har ni varit väldigt tålmodiga. Här kommer belöningen, en glimt av vår nästa nyhet!

Clary i "fårfotöljen"

Kallar den för fårfotöljen för att den är mjuk och lockig.
 

Dag 3: Bilder på dig som liten

Det får bli några skolfoton. Kommer ihåg vilken klass jag gick i på dom flesta korten. Skriver också lite fakta om korten om jag kommer på något.
Kommer inte riktigt ihåg. Tror att det var i 3:an eller 4:an.
 
1:an. Här var jag även förkyld. Var inte i skolan på dagen. Men jag ville vara med på skofotot. Jag och mamma åkte tillbaka till skolan på eftermiddagen.
 
Dagis. Kommer inte riktigt ihåg hur gammal jag var. Typ 5 år tror jag.
 
6:an tror jag att det var. Minns att jag tyckte att kortet var lite pinigt för att jag visade tänderna.
 
1:a året på Lekis. Här tog vi gruppfotot ute och personkorten inne.
 
2:an?
 
Dagis. Tror att jag var typ 4 år där.
 
3:an?
 
5:an.
 
2:a året på Lekis.
 

Sune i Grekland

Kom nyss hem från bion med mamma och pappa. Vi såg Sune i Grekland. Den var jättebra. Den var tokig. Vill inte avslöja allt för mycket. Man fick sig flera goda skratt. Den får betyg 4,5 av mig.
 

Dag 2: Din/Dina favorithemsidor

Här har det skett några förändringar. Är fortfarande ofta inne på Youtube, Facebook och Parkinsonforum. En nyhet är att jag är inne på www.swefilmer.com. En annan nyhet är att jag har skaffat Instagram. Brukar kolla det på datorn också. Då går jag in på http://statigr.am/. Där kan man också söka på personers för och efternamn. Då får man upp dom som har angett det på sina konton. Det kan vara bra om man inte vet personernas användarnamn.

Clary-Oggy

Pappa tycker att Clary liknar Oggy, iaf på nosen. Oggy är en tecknad katt som jagar kackerlackor. Han gick på TV för typ 14-15 år sen. Själv tyckte jag att det var lite småkul program.
 

Transportera blommor

Såhär kan man göra om man vill vara rädd om blommor i bilen.
 

Den årliga tipspromenaden Del 2

Här är resten av frågorna.

Den årliga tipspromenaden

Hade nyss den årliga tipspromenaden med mamma och pappa. Egentligen brukar jag ha den på nyårsafton. Men det blev ju rätt stressigt det här med mormor.
 
Här är frågorna. Ni kan ju gissa vad som är rätt svar.
 
Går tydligen bara att ladda upp dom här bilderna nu. Resten kommer kanske senare.

Dag 1: Din bästavän

Kör igång med listan nu.
 
Det är Ida. Vi träffas visserligen mest på jobbet. Men när vi träffas har vi kul ihop. Vi har ungefär samma intressen. Vi båda gillar djur. Vi har också ungefär samma smak när det gäller film och musik.
 
 

Godnatt

Säger godnatt nu. 
 
Som vi trodde blev Clary rädd för smällarna. I skrivande stund ligger hon kvar bakom soffan i TV-rummet.

Gott nytt år!

Här kommer en video från förra nyår. I år har vi inga raketer med tanke på Clary.
 
 

RSS 2.0