Fick svar från Nova

Skrev igår att jag hade skickat iväg ett mail till en tjej som heter Nova. Jag fick svar från henne imorse. Hon blev glad över min hjälp med hennes Youtubekonto. Vill ni besöka hennes blogg så finns den bland mina länkar.

Mellolåtarna

Skrev ju i förra veckan att alla Mellolåtar var tillgängliga på hemsidan fram tills den 9:e april. Saken är den att dom har släppt alla låtar nu. Läste på deras hemsida att man får höra alla låtarna när deltävlingarna är över. Så enkelt var det.

Jedward i år igen

Det blir tvillingarna i Jedward som tävlar för Irland i årets ESC. Här har ni låten.

Skottårsvideo

Idag är det som sagt Skottårsdagen. Här kommer videoklippet som jag lovade igår. Vet att det är från nyår, men det heter ju SKOTTår.

Googlar man på mitt bloggnamn kommer det också upp bilder på Klara

Googlade nyss på mitt bloggnamn. Då såg jag att det finns bilder på mig. Det är bilder som jag har haft i tidigare inlägg. Det finns också många bilder från en annan tjejs blogg. Det är nog för att jag har kommenterat hennes inlägg rätt ofta. Det är en av mina Facebookvänner som har den. Hon heter Klara och bor i Stockholm. Hon är dessutom kompis med en av mina idolers dotter. Hennes blogg finns bland mina länkar.

Här kommer iaf en helt ny bild på mig.

Ja, jag vet att Idolplanket är med. Men jag tyckte att bilden blev bra, så jag raderade den aldrig.

Första videoinlägget

Tänkte att ni kunde på ett videoinlägg redan idag. Vet att klippet heter "Första videoinlägget, men det blir ju det också. Skottårsfilmen kommer ju imorgon. Kanske inte den bästa filmen med mig. Jag ser ju en aning deppig ut. Får väl försöka lära mig hur man ler mot en kamera ;-)

Videoklipp

Laddade precis upp ett videoklipp på Youtube. Vad det är får ni veta imorgon då det är Skottdagen. Den är ju bara vart 4:e år. Om jag har räknat rätt är nästa Skottår år 2016.

Ska filma mig själv nån gång under dagen. Det klippet ska jag nog också lägga upp här på bloggen och på Youtube. Har märkt att det är ganska komplicerat att ladda upp videor på videofy.me. Vet flera personer som laddar upp videor på Youtube istället.

Onödigt inlägg kanske, men jag lovar att jag lägger upp Skottårsklippet imorgon.

FML, Spotify till Facebook

Har sett att många av mina Facebookvänner lyssnar på musik på Spotify. Man har också kunnat se vilka låtar dom lyssnar på. Idag ville jag göra likadant. Jag ville också dela musiken med vännerna. Men det gick inte att logga in med mitt Facebookkonto på Spotify FML!!!! Jag får väl fortsätta att "bara" lyssna på låtarna. Jag får väl länka låtarna från Youtube om jag vill att FB-vännerna ska få veta vad jag lyssnar på.


Bildrensning

Skrev ju igår att jag har tagit bort bilder från min kamera. Saken är den att jag vill ha kvar många av korten som minne. Här kommer några av dom borttagna bilderna.


Lutande Hyacinten (stavning) i Örebro


Våran unika Amaryllis från i julas

Det blev inte fler bilder än så. Har resten av bilderna i bildarkivet eller på Facebook.

Olika verser

Tänkte göra ett till inlägg om Björn Ranelids medverkan i Melodifestivalen.

Har märkt att hans låt är ändrad i studieversionen och liverversionen. Första "verserna" är helt annorlunda. Själv tycker inte jag att nån av versionerna är bra, men jag länkar ändå båda.

MiniShettis

Såg att jag hade fått en kommentar. Tänkte svara på den nu.

För några dagar sedan kommenterade jag ett inlägg på en tjejs blogg. Hon hade skrivit att hon hade sett en jätteliten Shetlandsponny. Jag skrev att jag tror att det var en MiniShettis.


Såhär skrev tjejen som heter Agnes till mig:

Postat av: Agnes

sv: de var förmodligen det
jaaa
http://ponnymiffon.blogg.se/

Här kommer mitt svar: Vet tyvärr inte så mycket om hästar. Men jag läser själv din blogg och ser att du rider mycket. Här får du och mina andra läsare iaf bilder på MiniShettisar. Dom hittade jag på Google.



Hästarna på den nedersta bilden är bara sååååå söta.


Youtubekonto och Google

Skickade precis iväg ett mail till en tjej som heter Nova. Hon ville skapa ett Youtubekonto, men hon visste inte hur man gör. Jag hoppas att hon svar, men jag tror tyvärr inte att hon gör det. Är van vid att inte få svar på mina meddelanden. Men jag återkommer till ämnet när och om hon svarar.
 
Märkte också att jag kan logga in på Youtube med mitt Gmailkonto. Så om jag laddar upp några fler filmer hår på bloggen är det från det kontot.


R.I.P. Erland Josephson 1923-2012

Såg på en annan sida att Erland Josephson har dött. Han var en känd skådespelare. Han jobbade mycket med Ingmar Bergman. Han hade också Parkinsons sjukdom. Han gjorde också reklam ibland i en Parkinsontidning jag prenumererar på.

Vet inte så mycket om honom, men jag ville ändå göra det här inlägget.



Donken

Jaha, då vet man vad det är. Har sett att folk har skrivit det i många bloggar. Dom har också lagt in bilder på hamburgare och pommes. Har förut trott att Donken typ var ett köpcentrum i Stockholm där Mc Donald´s finns.

Men idag när jag läste en tjejs blogg hade hon skrivit att hon hade ätit på Donken i Mora. Dom har sportlov i Stockholm nu, och hon som har bloggen var påväg till Sälen.



FML, Avstängd Facebook

Just nu väntar jag på att pommes fritesen ska bli klara. Det är bara några minuter kvar nu. Under tiden hade jag tänkt att logga in på Facebook. Då gick det inte att logga in, FML! Det stod att sidan är stängd för underhåll. Det stod också att man kunde logga in om några timmar.

Tar en bloggpaus till man kan logga in på Facebook igen.

Ingen promenad för mig

Mamma och pappa frågade mig förut om jag ville följa med dom ut och gå. Jag tackade nej. Jag var tvungen att göra en sak på datorn. Det kan jag inte göra när dom är hemma.

Det jag skulle göra var att filma en film från kameran med kameran. Känner att måste förklara lite bätte.

Igår skulle jag filma några bidrag från Melodifestivalen med kameran. Har dom senaste 3 veckorna filmat dom som gick direkt till Globen. Igår gick det knappt att filma någonting. Det fanns helt enkelt inte mer plats i minnet. Då var jag tvungen att ta bort några kort och filmer från kameran. En av filmerna var på en hund på jobbet. Den filmen ville jag egentligen ha kvar i kameran. Jag tänker börja jobba igen om både "Tjejen X" och "Killen X" slutar. Då vill jag kunna visa personalen filmen på hunden utan att behöva lägga upp den på Facebook, Youtube eller Videfy.me.

Om ni undrar hur jag kunde "lägga" tillbaka filmen i kameran så tankade jag över alla bilder och filmer innan.  Jag filmade helt enkelt från datorn.

Den kameran som är rödlila ser typ ut som min.


Ulrik Munther - Soldiers

Skrev ju ett inlägg om Ulrik Munther för drygt 1 vecka sedan. Då kunde jag inte lägga upp låten Soldiers, men nu har dom lagt ut alla årets bidrag på nätet.


Petig

Har blivit så petig när det gäller stavning sedan jag startade bloggen. Har varit inne flera gånger och ändrat i inlägg. Onödigt inlägg kanske, men jag ville ändå att ni skulle få veta det.

Summering av Melodifestivalen deltävling 4 i Malmö

Charlotte Perrelli= Ganska bra framförande. Doch är introt väldigt likt Abbas låt Mamma Mia vilket var lite minus. Koreografin var lite stel. Hon kunde ha rört sig lite mer på scenen. Förtjänade en finalplats. 5 poäng från mig.

OPA= Kvällens sämsta bidrag enligt mig. Grekiskt folkmusik har aldrig tilltalat mig. Ett stort minus var att dom sjöng på svenska. Har hört liknande låtar i Eurovision song contest från Grekland och Cypern. Hade nog låtit bättre på grekiska eller engelska. 2 poäng från mig.

Dynasty= Nja, hårdrock har inte heller varit min musiksmak. Men låtmässigt var låten ganska bra. Lät lite som Europe/Bon Jovi. Men den får ändå 3 poäng från mig.

Lotta Engberg & Christer Sjögren= Här var också kvällens miss. Deras röster passade inte ihop. Christers röst försvann lite när Lotta sjöng. Sedan är det väl det att låten var skriven av Lasse Holm. Tidigare har hans låtar varit skrivna på svenska. Den får 3,5 poäng från mig.

Hanna Lindblad= Lite småfalsk sång vilket var ett litet minus. Själva låten var ganska bra. En av kvällens favoriter. Kunde ha gått till final. Låten får 4 poäng från mig.

Axel Algmark= Sveriges nya Håkan hellström bjöd på låt som jag tror blir en riktig hit bland dom yngre. Själv tror jag att många jämförde honom med just Håkan Hellström. Själv tycker jag att Håkan är bättre. Men Axelslåt får ändå 4 poäng från mig.

Lisa Miskovsky= Det här var också en av kvällens favoriter. Vet inte vad jag ska skriva mer om den här låten. Lyssnade typ med ett halvt öra. Men den fötjänade ändå en finalplats. Den får 4,5 poäng från mig.

Danny Saucedo= Deltog även förra året med låten In the club. I år sjöng han också en riktigt discolåt. dDet var häftig dans med självlysande kläder. Kände på mig att han skulle gå till final. Själv tyckte jag att årets bidrag var bättre än förra året. Kommer att rösta på honom i finalen. Låten får 4 poäng från mig.

Nästa vecka är det ju Andra chansen. Då kommer jag inte att göra en sådan här summering. Jag har ju redan skrivit om alla bidrag. Nästa vecka skriver jag istället om det var rätt bidrag som gick vidare till Globen.

Mina favoriter

Efter att ha lyssnar på hela låtarna har jag mina favoiter i kvällens Mello. Det är, Lisa Miskovsky, Hanna Lindblad, Axel Algmark, Charlotte Perrelli och Danny. Han fyller dessutom år idag.

Onödigt inlägg kanske, Men kom inte på nåt annat att skriva.


Facebookdanskarna har gjort det igen

Nu har danskarna fått till det igen, en status som man översätter till svenska på Facebook. Egentligen är det inte danskarna det är fel på. Skrev ju i förra humorinlägget att alla utländska statusar blir direkt översatta. På den här bilden ska ni läsa dom nedersta raderna i statusen.



Dom som går vidare då?

Såg precis en sak på sidan där man kan lyssna på låtarna. Har säkert skrivit förut att låtar som går vidare inte får spelas innan Globenfinalen. Nu såg jag att alla kvällens låtar finns tillgängliga till den 9:e april. Men dom låtar som går vidare ikväll då?????!! Diskas dom? Hur tänker SVT? Känner dom på sig att folk vill att allt ska vara över efter förra veckans katastroftabbe?

Återkommer till ämnet om jag ser nån förändring.

Hela låtarna

Nu kan man lyssna på hela låtarna för kvällens Mello på deras hemsida. Skrev ju i förra schlagerinlägget att jag har smyglyssnat på låtarna redan. Har redan några favoriter. Hoppas att dom går till final.

Snälla svenska folket. Gör inte samma tabbe som ni gjorde förra veckan!!!


Kanske inte den bästa bilden, men här är iaf kvällens startfält

Hoppas på bättre låtar ikväll

Ikväll är det Melodifestivalen igen. Har redan smyglyssnat lite på låtarna på Melodifestivalens hemsida. Adressen hittar ni bland mina länkar. Hade inte direkt nån favorit bland dom som åkte ut i förra veckan. Men här kommer det utslagna bidraget som jag tyckte bäst om.

Ska föresten kolla på Sing a log efter Mello. Det slutar 22:30. Summeringen kommer imorgon.

Tjej och killsaker

Nu kommer det omtalade inlägget om tjej och killsaker.

Har märkt i många affärer att det finns olika saker till tjejer och killar när det gäller typ leksaker. En gång när jag och pappa var och handlade fanns det en fruktjuice för barn. Det fanns 2 förpackingar, Hello Kitty för tjejer och Nicke Nyfiken för killar. Själv skulle jag ha köpt den med Nicke Nyfiken på. Tycker att han är lite småkul.

En annan gång när jag och pappa var och handlade fanns det tillochmed tjej och killpasta. Tjejernas pasta hette Disney princess. Killarnas pasta hette Cars efter filmen Bilar.

Sedan finns det ju många rosa och lila saker till tjejer och blå och svarta saker till killar.

Nej, jag tycker bara att det är sååååå tråkigt. Själv skulle jag t:ex hellre vilja åka i min "dalagrannes" Mustangbil än att vara utklädd till prinsessa.

En passande bild till inlägget. 

Prinsessan

Meddans man väntar på att bilderna från kameran ska laddas över till datorn kan jag berätta en medianyhet. Daniel och Victorias barn får heta Estelle Silvia Ewa Mary. Oväntade men ändå fina namn enligt mig.


Byta grupp

Slänger in ett snabbt inlägg innan TV.

Jag blir hemma från jobbet nästa vecka också (surprise?). Idag när mamma ringde till jobbet sa en personal att "Killen X" ska sluta där. Men jag vill ändå inte fortsätta att vara där. "Tjejen X" är ju fortfarande kvar.

Vet att jag skrev i förra att det skulle komma ett inlägg om kill och tjejsaker. Det inlägget kommer nästa gång.


Arkivbild, jag vet. Men jag har ingen bättre bild för tillfället.

Dålig uppdatering, jag vet

Förlåt för dålig uppdatering, men man kom inte in på nätet igår kväll. Vi i familjen tror att det var överbelastat för att typ alla läste om Daniel och Victoria.

Kommer ett till inlägg lite senare idag. Då tänkte jag prata om tjej och killsaker.
Jag för några dagar sedan när jag tittade på TV. Vilket program det var ser ni på bilden.

Sök i bloggen

Har märkt att det finns en sökruta i nästan alla bloggar. För typ 2 år sedan sökte jag i en blogg som tyvärr inte finns kvar nu. Då fick man upp det man sökte på. Nu går det inte att söka på nån blogg. Det står då typ nånting om att nätverket inte kunde hitta nånting. Det är inte det att jag inte har rät program. Provade hos en jag kännen i Dalarna en gång. Det gick inte att söka på hennes dator heller. Så vad sökrutan har på bloggarna och göra vet jag inte.


Daniel och Victoria och namn på kändisbarn.

Jaha, då har dom fått barn enligt media. Det blev en liten tjej. Det är inte offentligt vad hon ska heta än. Hoppas att det blir nåt fint namn. Men jag tror iaf inte att det blir nåt konstigt namn. Vissa kändisars barn har ju liiiite konstiga namn.

Tänkte skriva upp några av namnen. Skriver även upp vad nån av föräldrarna heter. Vissa namn är konstiga. Andra namn är ovanliga, men ändå fina.

Lena Philipsson: Noa Månfare=
Noa är fint, men Månfare är lite konstigt.
Thomas Di Leva: Cosmo och Telo= Lite konstigt, men ändå småfint.
Laila Bagge Wahlgren: Kit= Ovanligt och konstigt.
Jason Lee: Pilot Ispektor= Neeej, konstigt namn på ett barn.
Tom Cruise: Suri= Ja, på Svenska blir det ju lite konstigt. Men i USA kanske det är fint.
Suzzie Tapper: Clara-Fia= Ovanligt och fint. Konstigt att det inte finns fler som heter det. 
Orup: Kid=
Nja. Lite mer betänketid kan man ju ha vid val av namn.
Bob Geldof: Fifi Trixibelle= Konstigt och barnsligt. Låter som ett namn på en hund.
Isabel Adrian: Monday Lily= Lite småkonstigt, men ändå fint.
Annika Jankell: Happy och Felice= Båda dom namnen är fina.

Originalet vs cover: Så mycket bättrespecial

Hittade tyvärr inte liveupptädanden till alla. Men det är ju låtarna som räknas.

Ansiktet - Äckligt

Har sett att många andra har länkat den här låten, men har inte velat lyssna på den. Tänk vad mycket man missar om man aldrig lyssnar på vissa låtar.

Mysteriet på Greveholm 2

Jaha, då vet man vad Årets julkalender heter. Inte för att jag vill veta det, men nu vet jag det iaf. Fick veta det på Facebook. Problemet med uppföljare är att dom oftast inte blir lika bra som ettan. Mysteriet på Greveholm är enligt mig den bästa julkalendern. Allrams höjdarpaket är den sämsta för er som vill veta det.

Kan också avslöja att jag smålängtar lite till 1:a december. En av mina idoler fyller år då. Brukar ringa henne då.

Men här får ni iaf några bakomfilmer till Mysteriet på Greveholm 1

  


FML, Nu måste jag göra om!!!!!!!!!!!

Rubriken säger väl allt!!!!?????

Snälla Andreas Johnson. Gör en cover på den här låten

Har alltid trott att det var han som sjöng den här låten. 

Inlägg från laptopen

Har aldrig bloggat från den förut. Nån gång måste ju vara den första.

Lyssnade föresten på Björn Ranelids låt förut. Var ju så "smart" att jag filmade honom från TV:n Den blir bara mer konstig för varje gång man hör den. Har filmat några andra låtar också. Det är Ulrik Munthers, David Lindgrens och Molly Sandéns låtar. 


Min senaste kategori

Som rubriken lyder har jag gjort en ny kategori. Här kommer jag att skriva om saker som har hänt i Dalarna. Vi i familjen har en stuga där. Vi är aldrig där på vintern, så det kommer nog inte så många inlägg i den här kategorin innan våren. Än så länge får ni nöja er med lite bilder från Google. Bilderna är från där stugan ligger.

Vet iaf att vi ska åka till Tällberg i mars när pappa fyller 60. Lovar lite egna bilder då.



Oreboden


Utsikt över Oresjön


Norrboda gammelstad

Kvällens sista inlägg

Sitter och chattar på en sida jag är medlem på. Det är egentligen en sida för dom som har Parkinson. Men jag som stödmedlem är också välkommen att vara medlem där. Man får läsa om många intressanta saker. Är ganska påläst om Parkinson nu. Nu förstår jag inläggen på ett annat sätt än innan.

Nu säger jag godnatt.

Goliat och vildkatten

Här kommer en film som jag hade på typ en DVD för ca 7 år sedan.


Gårkvällens höjdpunkt


Kan man säga gårkvällen? Ja, Mello var ju inte på dagen.

Kan man ta patent på en låttitel?!

Björn Ranelid är det stora samtalsämnet på Facebook just nu. Skrev ju en summering om det i  förra schlagerinlägget, men jag glömde några detaljer.

Ta mig tillbaka till miraklet år 2008!!!

Ska nog ta och ringa till Suzzie Tapper och be henne ansöka om patent på att "Mellolåtar" inte ska få heta nåt med mirakel. Kan man göra det föresten, ta patent på en låt? Men i alla fall. Gårkvällen var en katastrof.






Olivias blogglåt

Skrev ju igår att jag hade kollat på ett videoinlägg på en tjejs blogg. Skrev ju att jag fick svar på min fråga. Kom ju inte då ihåg vad låten hette. Men nu har jag tagit reda på det.


Björn Ranelid feat. Sara Li

Skrev ju i förra inlägget att jag skulle skriva ett helt inlägg om dom.

NEEEEEEEJJJJ! Hörni svenska folket. Hur röstar ni egentligen?!!

När jag först fick veta vem Björn Ranelid var trodde jag att han typ skulle pratsjunga/rappa. Men så var inte fallet. Han bara stod där och pratade och lät tjejen sjunga. Låten förtjänade inte en finalplats. Melodin var väl rätt bra när det var sång. Resten kan ni nog lista ut själva. Att låten dessutom heter Mirakel gjorde inte saken bättre. Enligt mig finns det bara en "mirakellåt" i Melodifestivalen, och det är den här.

Summering av Melodifestivalen 2012 deltävling 3 i Leksand

Här kommer summeringen av kvällens Mello.

Youngblood=
En rätt bra poplåt med en refräng som sätter sig på hjärnan. Ett minus är att den är väldigt lik Eric Saades låt Manboy. Sången var vä inte helt perfekt. Men den förtjänade ändå en plats i Andra Chansen. Får 4 poäng av mig.

Maria BenHajji= Årets webbjoker bjöd på en riktigt fin ballad. Dock satte sig nervositeten på rösten. Hade kunnat låta bättre. Texten var bra och berörande. Förtjänade inte en sistaplacering. Får 4,5 poäng av mig.

Mattias Andréasson= Kvällens besvikelsebidrag. Har varit bra förut i EMD. ikväll sjöng han en låt på svenska. Låten var väl inte riktigt i min musiksmak. Jag tyckte också att det var lite otydlig sång. Får 2,5 av mig.

Love Generation= En rätt bra låt. Vet inte riktigt hur man ska förklara bättre än så. Det är en låt som man gärna vill sjunga med i refrängen till. Förtjänade ändå en finalplats. Får 3,5 poäng av mig.

Carolina Wallin Péres= En rätt trålig låt. Den kanske blir bättre ju mer man lyssnar på den. Var hennes första egna låt. Tidigare har hon bara gjort covers av Kent. Får 3 poäng av mig.

Andreas Johnson= Kvällens bästa bidrag. Bra låt som passade Andreas röst. Dock är den ganska lik en annan låt jag brukar höra på radio ibland. Men låten var klart bäst. Förtjänade en finalplats i Globen. Kvällens enda 5:a.

Molly Sandén=  Kvällens andra ballad. Molly har en fin röst, och den här låten passade henne. Det är en väldigt berörande text, vilket hördes när hon sjöng. Men jag gillar när man "visar hur man sjunger". Förtjänade en finalplats. Får 4,5 poäng av mig.

Björn Ranelid feat. Sara Li= Under all kritik. Kolla in nästa inlägg istället.

Innan Mello

Har precis kollat på ett videoinlägg på en annan blogg. Hon har haft frågestund, så hon svarade på några frågor i klippet. Jag fick svar på min fråga. Jag frågade henne vem det var som sjöng. Hon hade med en låt i hennes förra videoinlägg. Hon sa vilken grupp det var. Kommer inte ihåg vad hon sa, men jag kommer länka låten här om jag hittar den på Youtube.

Nu ska jag snart kolla på Melodifestivalen. Har mina favoriter. Vet inte om summeringen kommer ikväll. Annars kommer den imorgon. Det kommer 2 summeringar. En låt har jag så mycket att skriva om, så det får typ inte plats i ett inlägg.

 
 Kvällens artister.

Dansk humor

Har märkt att man kan få utländska statusar översatta till svenska på Facebook. Det roliga är att det blir direkt översatt. Ibland kan det bli riktigt roligt. Ska man översätta saker t:ex en låt kanske man inte kan översätta rakt av jämt. Bilden nedan visar ett sånt exempel.


 


Fågelfilm

Försöker ladda upp en film med "våra" fåglar på baksidan. Nu när det är vinter äter dom mycket frön. Försökte ladda upp den på videofy, men det gick inte. Ska fråga folk som vet. Lovar att det ska komma nåt klipp därifrån innan sommaren.

Grattis Ulrik Munther <3

Idag fyller Ulrik Munther 18 år. Han är hittills min favorit i Mello 2012. Får tyvärr inte lägga upp låten Soldiers pga SVT:s puckoregler. Men här får ni lite andra klipp med honom.
 

Kvällens sista inlägg

Det här blir sista inlägget för kvällen. Lovar fler inlägg imorgon. Det blir bland annat ett inlägg om Ulrik Munther. Han fyller 18 år då. Men som sagt. Det inlägget kommer imorgon.




Little miss perfect

Skönhetstävling för barn. Hur fan tänker dom????!!!!!!!!!! Låt dom få vara barn! Dom ser så tillgjorda ut. Vet många av mina vänner som har smink. Men dom ser mer "vanliga" ut än dom här barnen. Länkar lite bilder och klipp, så ser ni vad jag menar.


Originalet vs Sikta mot stjärnorna

Fortsätter med att länka videor. Har i nuläget inget annat att blogga om.

Originalet vs cover 2

Kör på med en ny omgång av Originalet vs cover. Precis som förra gången är det det översta klippet med samma titel som är originalet.




1D

Lovade ju fler klipp med dom.


Neeeeej! Katastrof!

Ni kanske ser att det blev en lite konstig rubrik. Anledningen får ni antingen veta på lördag kväll eller söndag morgon. Det har med Melodifestivalen att göra. Så länge får ni nöja er med mina favoriter från förra veckan. Som vanligt kan och får jag tyvärr bara länka dom utslagna låtarna.



Köpa webbkamera?

Skrev ju i förra inlägget att jag har skaffat Skype. Funderar på att skaffa en webbkamera också. Det vore ju kul om man såg personen man pratade med. Har cam på min laptop. Ska försöka ansluta mig via den nån dag och ringa till nån. Annars får jag väl köpa en.

Bildlöst inlägg igen... Men här får ni i alla fall en video med min nya favoritpojkgrupp 1D. Lovar att det kommer fler.







Skaffat Skype

Som rubriken lyder har jag skaffat Skype. Tänker inte säga vad jag heter. Ska använda det i helgen tror jag.



Galenskaparna & After Shave

Såg dom på Så ska det låta förut. Det var sådär. Det blir mer roligt om man tittar på originalklipp med dom.


Valen:tine och Pink

En låt blev diskad från Danska MGP 2012. Förstår kanske anlededningen. Den är väldigt lik en låt med Pink. Lägger upp bägge låtarna. Hör ni likheterna? Finns en låt med Kelly Clarkson som är lik också. Men kommer inte på vilken.


Egopics

Kom på att det var typ 100 år sedan jag lade upp bilder på mig själv.


Lovar fler bilder utan idolplanket i bakgrunden nästa gång.

Problem om jag kommer tillbaka?

Mamma får ju ringa till jobbet varje vecka och säga att jag inte kommer. Personalen säger även att dom saknar mig på jobbet. Hoppas på att det bara är personalen som gör det. Dom andra kommer säkert ställa en massa .....frågor om jag kommer tillbaka. Så det är nog bäst att fortsätta vara på säkert mark. Dvs hemma.

Bildlöst inlägg, jag vet. I nästa inlägg lovar jag att det kommer några nya bilder.

Alla <3 dag

Idag är det ju Alla hjärtans dag, så jag tänkte lägga upp lite videoklipp som har med kärlek och göra. Jag vet att första bilden i det sista klippet är lite .... Ser ju ut som en nakenbild på en nyduschad X. Men det är låten som räknas. Vill också tillägga att det inte är jag som lade upp klippet på Youtube från början.


Pingvinerna från Madagaskar

Snart ska jag titta på det här programmet. Tycker att det är roligt.


FML, Viasat Hockey

Skrev ju i förra sportinlägget att Örebro hockey spelar borta mot Rögle BK ikväll. Matchen visas på TV på Viasat Hockey FML. Jag hade ju velat se den. Håller ju liiite på Örebro eftersom jag bor här. Anledningen varför jag håller på Rögle skrev jag ju också i förra inlägget. Men jag glömde skriva att jag har Stellan Nilsson som idol också. www.sporttrubaduren.se


Fika och M.I.G. hos mormor

Idag var jag med familjen till mormor. Vi fikade och spelade M.I.G. Det är ett frågespel. Vill inte lägga upp en bild på spelet. Då sabbas chatten på PF. Det är en sida jag är medlem på.

Säger i alla fall godnatt nu.

Varför måste Ängelholm ligga så himla långt bort?!

Imorgon spelar Örebro hockey borta mot Rögle BK. Jag önskar att jag var där och kunde se matchen. Jag hejar ju på Rögle eftersom jag har Björn Hellkvist som idol. Men jag får väl trösta mig med att lyssna på Röglelåtar med Stellan Nilsson istället.


R.I.P. Whitney Houston 1963-2012

Gör som många andra. Skriver ett inlägg om Whitney Houston. Vad många inte har gjort är att länka låtar på sina bloggar.


Tooji för Norge

Ja, jag hade ju en liten aning om att att det skulle bli han. En riktigt discolåt som jag tror går hem i Europa.


Summering av Melodifestivalen deltävling 2 i Göteborg

Ska snart gå och lägga mig, men här kommer i alla fall summeringen av kvällen.

Ulrik Munther=
En bra låt som redan från första början blev en favorit. Låten var bra framfört. Han är duktig för att bara vara 17 år. Var bäst ikväll. Förtjänade en finalplats. 5 poäng från mig.

Top Cats= Riktig Rockabilly med infuensen av Elvis Presley och Eva Eastwood. En bra låt om man vill dansa och shaka loss. Själv är jag inte så förtjust i själva musikstilen. Men den förtjänade ändå en plats i Andra chansen. 3 poäng från mig.

Sonja Aldén= Sjöng kvällens enda ballad. Den hade en fin och berörande text. Lite småseg i mellanåt, men ändå bra. Förtjänade en finalplats. 3,5 poäng från mig.

Andreas Lundstedt= Nja, lite besviken blev man allt. Har varit bra dom senaste åren i Alcazar, både i och utanför festivalen. Ikväll sjöng han en poplåt med lite Alcazarunfluenser. Bra låt, men ändå inte tillräckligt bra för finalplats. En svag 3,5:a från mig.

Timoteij= En bra poplåt. Genren är blandad med folkmusik/Nordman/Sarek. Ganska bra framfört på scenen. Men jag tyckte inte att gitarren passade in i numret. Det var nog ett bottennapp. Förtjänade en plats i Andra chansen. 4,5 poäng från mig.

David Lindgren= Ganska bra upptempolåt som jag tror många yngre gillar. Häftig låt med ett bra dansnummer. Men oj så mycket stöld! Kan inte i nuläget komma på vilken låt den är lik. Men jag vet att jag har hört nåt liknande förut. 3 poäng från mig.

Mimi Oh= Kvällens sämsta låt. Nja, den var ju inte urusel, men ändå inte bra. Det går för långsamt hette den, och det var det i mellanåt En 80-talsnostagi skulle det vara. Vet inte riktigt om jag kan hålla med. En modern nostagi i så fall. en svag 2,5:a från mig.

Thomas Di Leva= Hade något annorlunda stil än tidigare. Texten hade ett bra budskap att man ska kämpa på vilket framgick i titeln. Han har dock gjort bättre låtar, kunde ändå ha gått till final. En svag 4:a från mig.

Det var allt för idag. Ska gå och äta nu. Sedan går jag och lägger mig. Godnatt.


Tyckte att bilden var gullig.


Melodifestivalen ikväll

Ikväll är det Melodifestivalen igen. Idag har jag många favoriter. Det var bara 2 låtar av 8 som jag inte gillade så mycket. Här får ni mina favvolåtar från förra veckan. Hade Loreen som favvo också. Men den låten får man tyvärr inte lägga upp än. 

rong>

FML, Facebookhund

Var nyss inne på en personals Facebooksida. Såg att hon hade lagt upp 2 nya profilbilder. Det var bilder på en hund. Det var taget på "jobbet". Skrev ju för några veckor sedan att den andra personalen sa att man inte får lägga upp bilder på hundarna på Facebook.

Vet att det kanske skulle komma en ny hund dit. Det kom en husse dit för nån månad sedan. EN NY HUND!!!!! Vi får inte ens gå ut med nån ny hund den första veckan dom är där. Personalen vill lära känna dom först. Vi brukar inte ens få gå fram till deras burar.

Ska nog åka dit på tisdag, bara för att få bekräftat om det är en ny hund.


Lilla Djungelboken snart

Snart är det Disneydags. Kollar fortfarande på det, även fast jag är 21 år.


Godnatt

Säger godnatt nu. Bloggar mer imorgon.


Arkivbild, jag vet. Men jag orkar typ inte ladda upp några nya.

Marias tips

Fick en förklaring på Facebook hur man länkar ett klipp på Youtube som många andra. Vi får se om det funkar.
/>


Grattis Björn Hellkvist

Som vann på HD-galan igår i kategorin "Årets prestation". Det var inte dåligt.

Men jag kände på mig att du skulle vinna Björn. Du är en kämpe. Jag röstade på dig.

             

                                                                  En dikt till Björn.

                                                          Det finns en vinnare, javisst
                                                          som heter Björn Hellkvist.
                                                          Som vann på HD-galan som årets prestation.
                                                          Jag hade den starka tron,
                                                          på att du skulle vinna,
                                                          och inte försvinna.



Dikten kom upp i huvudet alldeles nyss. Men jag hoppas ändå att du ska gilla den. 

                                                         


Visst finns mirakel

Ja, idag är det 4 år sedan Suzzie Tapper deltog i Melodifestivalen med den låten. Tänk vad fort tiden går. Innan dess hade jag ingen speciell idol. Visste inte heller vad Parkinsons sjukdom var.

Kan berätta om en gång för typ 12 år sedan när jag hälsade på min morfar på hans äldreboende.
En som bodde där skakade nästan hela tiden. Minns att jag tyckte att hon var lite läskig. Inte så att jag fick panik och ville därifrån. Men det var obehagligt att typ se henne.

Numera läser jag nästan varje dag om Parkinson. Har också Suzzie Tapper och Björn Hellkvist som idoler. Det händer också att jag kommenterar inlägg om Parkinson på Facebok.

Ja, saker och ting kan ju förändras. Här får ni i alla fall några klipp från när Suzzie deltog i Melodifestivalen 2008.

Suzzie Tapper - Visst finns mirakel
http://www.videoklipp.se/videos/Melodifestivalen/Suzzie_Tapper___Visst_Finns_Mirakel_svt

Sketch: Terran vs. Tapper
http://www.videoklipp.se/videos/Melodifestivalen/Sketch__Terran_vs__Tapper_svt

Och en intervju i Sveriges radiohttp://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2521&artikel=1858213




Norsk Melodi Grand Prix 2012

Sitter och lyssnar på låtarna till Norges MGP 2012. Har redan fått några favvolåtar. Norge brukar ofta ha bra låtar i sina uttagningar. Här kommer länkar till favoriterna.

1:a plats:
Lisa Stocke - With lovehttp://www.youtube.com/watch?v=-H4h9KFIcuU

2:a plats: Plumbo - Ola Nordmannhttp://www.youtube.com/watch?v=B-CHodO8gm8

3:e plats: Malin Reitan - Crushhttp://www.youtube.com/watch?v=jOTjlrFRlKA

Den här låten är väl inte direkt nån favorit. Men den skulle nog funka ute i Europa.

Tooji - Stayhttp://www.youtube.com/watch?v=QdHnenxPPnc






Hemma igen

Vet att jag upprepar mig, men ville bara säga det. Tråkigt inlägg kanske, men jag ville bara uppdatera lite.




Mellolåtar på Spotify redan

Sitter och lyssnar på dom utslagna låtarna från årets Mello på Spotify. Som tidigare år släpps inte dom övriga låtarna innan Globenfinalen.

Fick föresten en like på Facebook angående inlägget om Zäta. Gissa om jag blev glad.


Fick svar från personalen

Hon skrev att jag inte ska bry mig om vad "killen X" säger. Hon sa också att jag gör ett bra jobb på hunddagisen. Men jag tänker ändå inte komma tillbaka!

Hemma imorgon också

Tänkte bara säga att jag blir hemma imorgon också. Mamma sa också att personalen sa att vi kunde åka dit och prata med dom. Men det är lika onödigt som det här inlägget.


Bildbrist, jag vet.


Blev hemma idag

Som rubriken lyder så blev jag hemma idag. Det är visseligen tråkigt, men hellre det än att få träffa "Killen X" och "Tjejen X". Personalen lyckades tyvärr inte lista ut varför jag blev hemma idag när mamma ringde. Ska skicka ett meddelande till en av dom på Facebook och berätta varför. Vet ju att dom inte vill ha kontakt med oss brukare där. Men hellre det än att jag åker dit typ imorgon och berättar hur jag känner.




Summering av Melodifestivalen 2012 deltävling 1 i Växjö

Här kommer summeringeen av gårdagens Melodifestival. Kommer att skriva lite om varje artist.


Sean Banan:
Kvällens första bidrag bjöd på en hylllningslåt till Sverige. Själv tyckte jag att han var pinsam. Förstår inte att han kom till Andra chansen. Han får en 5:a i pinsamhet och en 1:a låtmässigt. Hoppas att det kommer några bättre låtar till Andra chansen dom kommande veckorna.

Abalone Dots: Den här låten tyckte jag var en av kvällens bästa. Vet inte hur jag ska beskriva musikstilen. Men låten i sig var bra. Förtjänade en finalplats. Låten får en 4:a av mig.

The Moniker: Han deltog även förra året med låten Oh my god som blev en megasucce. Jag tror att folk hade för höga förväntlingar av honom. Själv blev jag besviken. Låten var lite enformig och seg. Men det fanns ju låtar som var ännu sämre. Han får en 2:a av mig.

Afro-Dite: Reprensenterade Sverige i Eurovision song contest 2002 med låten Never let it go. I år sjöng dom också en riktig discolåt. Själv tyckte jag att dom dansande killarna inte passade in. Hade varit bättre med bara tjejerna. Förtjänade en finalplats. Kvällens bästa bidrag som får betyg 4,5 av mig.

Dead by April: Låten var bra i verserna. Men "Skriket" mellan verserna och refrängen sänkte numret totalt. Alla i familjen hade samma åsikt om det. Vet inte om den förtjänade en finalplats. Men den för ändå en 3.a av mig.

Marie Serneholt: En av medlemmarna i den nu nedlagda gruppen A-Teens. Igår bröd hon på en upptempo låt med titeln Salt & Pepper. Låten var bra till en början, men sedan blev den något enformig mot slutet. Låten får en 4:a av mig.

Thorsten Flick & Revolutionsorkestern: Ska man kalla det här för en låt? Om jag ska tycka till om den så var den kvällens sämsta låt. Förtjänade inte en plats i Andra chansen. Det blir en 1.a från mig.

Loreen: Deltog förra året med låten My heart is refusing me. I år bjöd hon på en låt i ungefär samma stil. Låten fötjänade en finalplats. Det blir en 4,5:a av mig.
 









Melodifestivalen ikväll

Som rubriken lyder så ska jag kolla på Melodifestivalen ikväll. Har Afrodite som favoriter hittills. Har redan smyglyssnat på låtarna på webben. Man kan bara lyssna på 1 minut av varje låt, men jag vet redan vilka jag ska rösta på och inte.

Kommer att lägga upp ett inlägg om vad jag tyckte senare. Vet inte om jag skriver det ikväll. Om inte så kommer det imorgon bitti.
 

Nytt jobb?

Har kollat runt lite på kommunens hemsida på andra dagliga verksamheter. Har hittat 2 som jag föll direkt för.

På den första trycker dom olika texter på servetter. Dom säljs sedan i deras affär. 

På den andra sänder dom i radio. Dom jobbar också mycket med musik och datorer.

I bägge grupperna jobbar dom mycket inne. Men hellre det än att vara på hunddagiset med "Tjejen X" och "Killen X"


Inställd promenad

Som rubriken lyder skulle vi i familjen ut och gå. Men mamma tyckte att det var för kallt. Få se om vi går ut imorgon. Eller rättare sagt, mamma och pappa får gå själva. Jag vill passa på att lyssna på musik på datorn utan hörlurar. Brukar inte göra det när dom eller nån annan är hemma. Vill inte att dom ska höra vad jag lyssnar på. Mina lurar ser inte ut såhär som dom på bilden. Men jag orkar typ inte ta kort på mina.


Nu säger jag upp mig!

Idag var det en helvetisk dag på jobbet. Får i och för sig skylla mig själv. Det var ju jag som startade upp det hela. Bara för att jag frågade "tjejen X" om hennes dator fortfarande var trasig. Det slutade med att hon stack därifrån.

Fick också typ skäll i skogen idag. En hund på jobbet brukar äta pinnar. Det får hon inte göra. "Killen X" sa till mig varje gång hunden åt en pinne. Jag lade dövörat till. Han sa också att det skulle bli möte om det när vi kom tillbaka till jobbet. Jag blev typ rädd!

Vi hade ett möte när vi kom tillbaka. Det var om det som hände på morgonen. Har varit mycket strul där på sistone.

Nu säger jag upp mig!




Värsta handlingen ever!

Nu tänker ni säkert att jag har tittat på en dålig film eller ett dåligt TV-program. Men det har jag inte.

Jag följe med pappa och handlade idag. I affären blev jag akut kissnödig. Jag hade inte lust att göra nånting. Jag ville bara hem. Pappa fick typ bestämma vad vi skulle köpa. Vi köpte t:ex fel burk med bönor. Jag kollade inte heller efter nån tidning. Brukar annars bli tokig om jag inte hinner kolla efter nån tidning.



Inte kul att gå i en mataffär när man bara vill till en sån här.

Var är skivan?

Det kom ingen skiva idag heller. Visserligen ligger förlaget i Estland, men jag tycker ändå att den borde komma snart. Vad fan har dom för sig där borta i Baltikum?


Estlands flagga i Eurovisionloggan.

Lång lugg

Tycker att jag passar rätt bra i lång lugg. Bara den inte är för lång. Måste ju t:ex kunna se när jag är ute och går med hundarna. Här får ni en bild på mig med lång lugg.


Tidlinjen på Facebook

Sjävl tycker jag att den är lite onödigt. Förut kunde man bara t:ex ha en profilbild. Nu kan man ha ett omslagsfoto också. Själv ska jag bara byta profilbilder i fortsättningen om det går.


Mailade till "skivan" igår

Jag kanske ska förklara lite bättre. Rubriken blev typ lite konstig. Men jag skrev ju i förra veckan att jag beställde 2 skivor i slutet av december 2011. I förrgår hade dom fortfarande inte kommit. Då mailade jag till förlaget.

Såhär skrev jag till dom, typ. Skrev direkt på hemsidan: Hej. Beställde 2 skivor med Die Lollipops den 28:e december 2011. Dom har inte kommit. Jag undrar vart dom tagit vägen. MVH Sanna.

Så här skrev dom tillbaka:

Kära Sanna,

Tyvärr kan vi inte få fram den följande varan:

Lollipops
Einmal Um Die Ganze Welt
4029758381922, CD
780814

Den övriga beställningen kommer att skickas idag till dig. Ha det bra och
ursäkta för dröjsmålet!

Hm säger jag bara. Hade dom överhuvudtaget skickat nån skiva om jag inte hade mailat?


RSS 2.0