Biltema hit och dit

Idag åkte jag och pappa till Biltema. Vi skulle köpa lite saker. Det var bland annat en kattlåda till Clary. Han köpte också några ögleskruvar. Dom hade han glömt bort när han kom hem. Då fick vi åka tillbaka. Vi hade glömt kvittot. Men tjejen i kassan kom nog ihåg oss. Pappa fick bara säga vad vi hade köpt. Då fick vi dom. Snällt va.

Nytt videoinlägg Morgonpasset med Clary

Här kommer klippet på Morgonpasset med Clary. Hon har varit mer pigg på det än på det här klippet. Men hon blev lite distraherad när jag filmade. Ska försöka få en bättre film på Morgonpasset nån dag. Kan också erkänna att jag blev nöjd med bilden. Den blev så levande.
 

Nytt videoinlägg Clary och Parkinsonbladet Del 2

Andra filmen där Clary ligger på Parkinsonbladet.
 

Gladys, Louise och Anders

Kollade på Körslaget förut. En av favoriterna Gladys del Pilar åkte ut. Alla i familjen hejar på henne för att hon är från Örebro. Hon har också gått i samma skola som jag. Det var den skolan jag gick i från 4:an till 6:an.
 
Nu har jag bara en personlig favorit kvar i programmet. Det är Louise Hoffsten. Tycker att många av hennes låtar är bra. Hon har också sjukdomen MS. Nu läser ju jag nästan bara om Parkinson. Men jag gillar att stötta personer med olika neurologiska sjukdomar. Jag tycker att hon förtjänar att vinna. Nu tror jag att Anders Bagge vinner. Det är nog för att han är från Stockholm. Jag tror att dom flesta röstar på deltagarna från sina egna städer.
 
Gladys del Pilar
 
Louise Hoffsten
 
Anders Bagge

Clary och grannarna

Grannarna var här för en stund sen. Dom ville hälsa på Clary. När dom kom trodde vi att hon skulle springa och gömma sig. Men det gjorde hon inte. Hon var inte så pigg på att bli klappad. Men barnen i familjen fick leka med henne. Dom fick leka med "råttan" och "larven" med henne.
"Råttan"
 
 
 

Nytt videoinlägg Clary och Parkinsonbladet Del 1

Clary ligger på ett papper jag har fått från Parkinson Stockholm.
 

Puffar på Facebook

Kom på att jag nästan bara bloggar om Clary numera. Nu tänkte jag blogga om Facebook istället.
 
Man kan ju puffa folk på Facebook. Jag skulle vilja göra det. Det är inte det att jag inte kan. Jag är bara för feg att göra det. Personerna jag vill puffa vill jag kanske bli vän med så småningom. Jag vill inte att det ska bli samma sak som med en tjej förra året. Vi kan kalla henne för "EE". Hon hade en blogg jag var stamläsare på. Jag frågade henne på Facebook om hon ville göra lite mer videoinlägg på bloggen. Jag frågade henne också om jag fick länka hennes blogg i min profil. Då blockade hon mig. Jag kan gå in på hennes sida när jag loggar in på mammas konto. Så puffarna får vänta.
 

Tjo vad det var livat i holken

Nu vet jag inte om det är en holk Clary ligger i. Men jag tycker att bilderna är gulliga.

Nytt videoinlägg Clary på byrån

Här brukar hon ofta ligga.
 

Första helgen med Clary

Idag är det första helgen med Clary. Det märktes på henne att det är helg. Imorse tyckte hon att det var konstigt att alla var hemma. Hon var inte heller så pigg på att göra "Morgonpasset". Vad det är får ni se i ett kommande videoinlägg.
 
 
 

Nytt videoinlägg Clary i badkaret Del 2

Hon är så tokig våran Clary.
 

Nya bilder på Clary

Har tagit en del nya bilder på Clary. Skulle egentligen ha publicerat dom i videoinlägg. Men det är så sent nu. Jag laddar upp klippen imorgon istället.
Clary i vårat badkar.
 
Clary i TV-rummet.
 
Zzzzzz.
 
Byrån i hallen på övervåningen.
 
Clary myser i min säng och läser info om Parkinson Stockholm.
 

Nytt videoinlägg Clary sover i klätterträdet

Kanske inte mitt bästa videoinlägg. Det blev rätt mörkt eftersom det inte går att filma med blixt.
 

Nytt videoinlägg Clary och råttan

Jag vet inte om det ser ut som en råtta. Men mamma kallar den för det.
 

Nytt videoinlägg Clary och musen

Musen är den röda på bilden.
 

Varför bara "normala"?

Det här inlägget kommer säkert att skapa en hel del debatter. Men det är det jag vill också.
 
Jag har tänkt på en sak. Det gäller personer som är med tidningar. Det kan t:ex vara i modetidningar, eller barn i leksakskatalogerna. Då är det alltid med så kallade "normala" personer. Jag har t:ex aldrig sett nån som har suttit i rullstol eller har Down syndrom. Hur tänker dom när dom väljer ut personer? Är dom rädda för att förlora kunder om personerna ser "konstiga" ut? Man köper ju t:ex kläder för att man själv tycker att dom är snygga. Jag skulle inte strunta i att köpa en sak bara för att personen skulle se "konstig" ut.
 
Nu är ju inte jag intresserad av smink och mode. Men det finns säkert funkionshindrade personer som skulle vilja vara med i typ modetidningar. Jag tycker att det är tråkigt att allt ska vara så perfekt jämt.
 
Ska också tillägga att jag inte har några fördomar mot personer med funktionshinder.

Nytt videoinlägg Myskatten Clary i min säng


Nytt videoinlägg Goa Clary


Hamsterkatt?

Just nu sover Clary under pappas säng igen. Det har hon gjort ett tag. Hon är lite speciell den katten. Hon är ungefär som en hamster. Hon sover på dagarna, och är vaken på natten. Men det kanske bara är såhär i början. Det kanske blir ändring på det sen.
 

Nytt videoinlägg Clary i badkaret

Jag filmade lite hemma hos Marita. Clary hade gosat lite med oss. Efter en stund tröttnar hon. Då hoppar hon i badkaret. Sen dricker hon vatten ur kranen.
 

Första dagen med Clary

 
Just nu ligger Clary under pappas säng och sover. Vi tror att det är svalt och skönt där. Jag låg själv på golvet förut. Då pratade jag med henne. Då tittade hon på mig.
 
Mamma berättade att Clary var mysig när jag var på jobbet. Då lekte hon med en röd råtta/mus. Hon var också allmänt gosig.
 
Imorse var hon också mysig. Då pratade hon med mig. Jag sa att att hon var söt. Då svarade hon genom att typ pipjama. Det lät mysigt. Man kan inte tro att hon är en stor katt när hon jamar.
 
 
 
 

Lite annat från resan

Tog några fler kort idag. Dom kanske inte är så bra. Men jag ville ha dom som ett minne.
Uppsala domkyrka
 
Några konstiga moln
 

Bildbomb med hundarna

Tog några kort på Maritas hundar också.
 
 

Bildbomb med katterna

Här kommer bildbomb nummer 1. Här är det bara katter.
Cadillac
 
Clary
 
Bibbi
 

Vi hämtar Clary!

Som rubriken lyder så har mamma blivit bättre nu. Vi kan åka och hämta Clary idag. Ni kan ju gissa att jag är glad. Lovar bilder och kanske filmer när jag kommer hem.
 

Kanske Clary

Hade tänkt att blogga igår kväll. Men då mådde jag allmänt dåligt. Anledningen var att mamma var sjuk. Vi kanske inte skulle ha kunnat hämta Clary idag. Nu mår hon bättre, så vi kan nog åka. Igår var hon minst sagt halvdöd och totaldäckad. Bara tanken på att kanske förlora vårdnaden av Clary gjorde mig typ deprimerad. Det fanns typ inget som kunde ha gjort mig glad då. Inte ens en träff med Suzzie Tapper eller Björn Hellkvist, och det ska mycket till varför jag inte skulle vilja träffa dom.
 
 

Mera godis

Ska börja med att säga att vi inte åker till mormor idag. Vi är för trötta. Vi vill ju vara friska tills imorgon.
 
Nu till det jag skulle skriva om.
 
Ni kanske minns att jag skrev ett inlägg om godis med latinska namn. Nu har jag kommit på några fler namn.
Lakritsstänger= Svartus Stångus
 
Vingummi= Tuggus Timtal
 
 

Kanske mormor idag

Idag ska vi kanske åka till mormor. Då ska jag filma henne. Vi ska ju hämta Clary imorgon. Mamma har en moster och en kusin lite utanför Uppsala. Vi ska kanske åka och hälsa på dom. Då ville mamma att jag skulle filma mormor. Mamma trodde att mostern och kusinen skulle tycka det var kul att få se mormor. Dom har inte träffat varandra på länge. Kommer kanske att lägga upp klippet på Youtube. Det beror på hur filmen blir.
 

2 affärer

Igår var jag och pappa och handlade. Vi fick åka till 2 affärer då. Dom hade inte alla saker vi skulle ha i den första affären. Det har hänt förut att vi har fått åka till flera affärer. Men det var ett tag sen nu.
 

Slagsmål på gärdet

Idag gick jag ut med Chilli. Efter mig gick en kille med Sixten. Personalen har sagt att det är jätteviktigt att vi håller avstånd mellan hundarna. Killen gick tätt bakom mig. Sixten hoppade då på Chilli. Dom började bråkas och bitas lite. Men det gick bra. När vi kom tillbaka sa personalen till killen att inte gå för nära. Dom sa också att dom skulle ta ut både Sixten och Chilli så dom fick hälsa på varandra i lugn och ro. Hur det gick vet jag inte. Men jag ska kanske fråga personalen om det imorgon.
En hund som liknar Sixten. Har ännu inte tagit nåt kort på honom.
 
Chilli. Har tagit kortet med kameran på mobilen. Men jag ska ta ett riktigt kort på henne nån dag.
 

Nytt videoinlägg Britt-Marie och jag


Bildbomb från igår kväll

Igår var jag och mamma och hälsade på våran kompis Britt-Marie. Tog några bilder hos henne. Ett videoinlägg kommer senare. Vi kom hem rätt sent igår kväll. Därför kommer bilderna upp idag istället.

Britt-Marie.
 

Mamma.
 

En blombukett som Britt-Marie fick av oss.
 

Britt-Marie yogar.


Några saker Britt-Marie fick av oss.
 
 

Typ marddrömsfärd

Idag påväg hem från jobbet åkte jag med en konstig taxichaufför. Han var väldigt gnällig. Vi hade hämtat en kille. Han har väldigt svårt att prata. Chauffören hittade inte hem till killen. Killen försökte förklara vägen. Men eftersom han pratade otydligt hittade inte chauffören. Chauffören typ gnällde på killen. Han frågade hela tiden om det var rätt hus. Själv visste jag vägen. Jag har åkt med killen (vi kan kalla honom för J) förut. Men eftersom chauffören var som han var så sa jag inget. Ni kan ju gissa att jag tycker att det var skönt att komma hem.
 

Dummle

Idag gick jag ut med Dummle på jobbet. Han är en Dvärgpinscher, fast han ser ut som en Mellanpinscher. Han är jättesöt. Han är egentligen ingen dagishund. Det är en vikaries hund. Hon hade inte hittat nån hundvakt till honom idag. Därför fick han vara hos oss.
Det är inte Dummle på bilden. Men han ser ut ungefär sådär.

X Factor Sverige

Ikväll ska jag kolla på X-Factor. Jag började att kolla på det igår. Då tyckte jag att det var bra. Men juryn kan vara lite väl hård ibland. Men dom är mer inriktade på musik än jag.
 
 
 

Jobbet imorgon igen

Imorgon ska jag till jobbet igen. Det ska bli kul. Jag hoppas att Donna och Kelly är där. Jag har inte träffat dom på typ 11-12 veckor. Dom löpte innan sommaren. Sen hade jag semester. Efter semestern löpte dom igen. Den här veckan var jag ju sjuk.
 
Har fortfarande inget kort på Donna. Men här kommer en arkivbild på Kelly. Lovar nya bilder på hundarna i nästa vecka.

 

1 ynka vecka kvar nu

Om 1 vecka idag är vi påväg till Uppsala. Då ska vi äntligen hämta Coola Clary. Jag hoppas bara att hon vill följa med oss hem. Men vi har kommit överens om att hon ska "sitta" hos mig i baksättet. Det ska hon få göra jämt när hon ska följa med i bilen.

<3
 

Hennes bur.
 

Blomsterlandet

Idag var jag, mamma och pappa till Blomsterlandet. Där köpte vi några blommor. Kommer inte ihåg vad alla heter. Det var nåt med Alun. Det var också några Ljungar.
 

Önskelista

Har redan börjat att skriva lite på min önskelista, fast jag fyller i december. Anledningen är att jag önskar mig skivor som man inte kan köpa i affärerna. Ja, jag vet att jag önskar mig skivor. Men det gör jag bara för att jag alltid har gjort det. Alla skulle väl typ få krupp om jag inte skriver med nån skiva. Man får väl skriva upp några som finns på Spotify. Då kan man ju lyssna på dom på datorn innan våren.

Köpte dom aldrig

Jag köpte aldrig skivorna igår. Det är ingen idé att köpa skivor här i Örebro längre.

Stan idag

Idag ska jag och mamma åka upp på stan. Där ska jag kanske köpa dom där skivorna jag aldrig köpte i Mora. Det var skivor med First Aid Kit och Erik Linder. Kommer iofs inte att lyssna på dom eftersom spelaren är paj. Men vi åker ju upp till Dalarna en gång till innan vintern.
 

Uppdaterad dator

Idag blev det dålig update igen. Anledningen är att vi har haft främmande här. Datorn har också blivit uppdaterad idag.
 
Vi kunde inte öppna vissa dokument, så nu har vi en ny webbläsare. Jag vet inte vad den heter, men man kan typ göra mycket mer.

Instagram?

Funderar på att skaffa Instagram. Har märkt att man inte behöver vara inne på mobilen för att använda det. Kommer i så fall att vara inne på det på "Tabben". Mobilen blir så himla liten. Jag vet också vad jag ska heta på Instagram. Mer info kommer när jag har skaffat det. Ska nog skaffa det när jag har blivit lite piggare, så jag vet vad jag ger mig in på :-).


Bättre och bättre dag för dag

Är nästan helt frisk från förkylningen nu. Är fortfarande hostig. Böder dessutom näsblod på nätterna. Det är konstigt att det inte är på dagarna när man är uppe. Men konstigare saker än så kan ju hända i sängen.

Hur man vet att mamma har varit inne på datorn

Nu syftar jag på hemsidan längst ner. Kan också säga att det inte är första gången hon har skrivit sådär.

 

På bättringsvägen

Börjar bli något bättre från förkylningen. Idag kunde jag sitta ute och äta glass utan att frysa. Men det var ju rätt varmt ute också.
 
Annars har jag inte gjort så mycket. Har suttit mycket vid datorn och "Tabben" idag. Där kollade jag på några program på SVT Play. Det var Världens bästa fritids och Doobidoo. Har missat några avsnitt eftersom jag var i Dalarna när dom visades.

Nytt videoinlägg Dalporten på hemvägen


Nytt videoinlägg Rök på väggen


Nytt videoinlägg Katten Favvo


Nytt videoinlägg Bertil äter Knaper


Bildbomb från Septemberveckan i Dalarna Del 3

 



Katten Favvo.
 

Hunden Mix.
 




Ore odlat.

Förkyld

Kom på att jag bara har laddat upp bilder och filmer idag. Nu tänkte jag berätta lite om dagen.
 
Jag har blivit förkyld. Kommer vara hemma hela veckan och ta det lugnt.
 
Det har inte hänt så mycket än, så ni får nöja er med bilder och filmer så länge.

Inte kul att vara förkyld.
 

Nytt videoinlägg Spindelnät


Nytt videoinlägg Troja



Nytt videoinlägg Tuva letar sten



Nytt videoinlägg Babbel med gänget


Nytt videoinlägg Dalporten på ditvägen


Bildbomb från Septemberveckan i Dalarna Del 2


Gula Kantareller.
 

En nudel som ser ut som ett Z.
 

Jag fotbadar.
 

Ett gäddhuvud.
 


Mamma och pappa bakar "Tuttul".
 


Vi åt Surströmming med grannen Susanne.
 

Grannen Susanne innan mamma sminkade henne.
 

Grannen Susanne efter att mamma sminkade henne.
 

En lurvig larv.
 

Bildbomb från Septemberveckan i Dalarna Del 1

Det går typ megasegt att ladda upp bilder nu. Ni får bildbomben i 2 inlägg istället.

Troja.
 

Tuva.
 

Våran kompis Stig.
 

Bertil.
 

En stor saltkristall.
 

En lingonhink. Sammarlagt plockade vi typ 35 liter lingon.
 

Solen lyser mellan träden.
 

Mamma plockar lingon.
 

En bild från järnvägen i Mora.
 

Vasaloppsmålet.
 

En dalahäst i Mora.
 
 

Surströmming och Dallas


Nu är jag hemma hos grannen igen. Hon ville se på Dallas.
 
Vi hade jättetrevligt på Surströmminsskivan. Har tagit en del bilder. Videoinlägg kommer också. Blir så irriterad över att jag inte kan ladda över dom på den här datorn. Men den som väntar på nåt gått...
 

Vedkapning och Surströmming

Just nu är jag och pappa hos grannen. Grannen håller på och kapar ved med en traktor. Hon sa att jag fick låna datorn under tiden.
 
Ikväll ska vi äta Surströmming med henne. Vi ska äta Mannerströms Surströmming. Det är det där goda märket som jag har skrivit om förut.

Bilden är från i somras, men jag ska ta nya ikväll.

Plocking blåbär in the skogen

Idag har vi varit ute i skogen. Där plockade vi Lindon och Blåbär. Jag plockade som vanligt blåbärna i munnen. Pappa plockade lingonen i en hink. Har en bild på lingonen. Den kommer med i bildbomben när jag kommer hem.
 
Ni får ursälra mina eventuella stavfel. Man är ju tyvärr inne på grannens dator.
 
Imorgon åler vi till Mora. Lovar några bilder därifrån.
 

RSS 2.0