Liten bildbomb från festen

Idag har vi firat mamma. Vi satt ute på baksidan. Jag tog några bilder. Som vanligt blev det inte så många bilder. Mina kusiner var här. Det var kul att få träffa dom. Det var typ 100 år sedan båda kusinerna var här samtidigt. Mitt kusinbarn Karin var såklart med också. Jag filmade henne. Det blev 3 filmer. Dom laddar jag upp imorgon. Det är så sent nu.
Bordet är dukat för middag.
 
Bordet är dukat för fika.
 
Mitt kusinbarn Karin.

Ny skiva igen

Fick en ny skiva med posten idag. Det var som vanligt en skiva med Melanie Safka. Jag har lyssnat lite på den. Den var bra. Har redan fått några nya favoritlåtar.
 
 

Grattis mamma

Idag fyller mamma år. Vi har inte firat henne så mycket än. Hon ska få fler saker av mig och pappa i eftermiddag.
 
Liljekonvaljer hon fick av pappa.
 

Tillbaka nu

Har haft några dagars bloggpaus. Anledningen är som vanligt att det inte har hänt så mycket.
 

R.I.P. Peace & Love

Fick veta en tråkig nyhet idag. Årets Peace & Lovefestival är inställd. Jag hade ändå inte fått åka dit för mamma och pappa. Men bara tanken på att Melanie skulle komma till Sverige gjorde mig glad. Det var även många andra bra artister som skulle komma dit. Kommer typ att få en klump i halsen nästa gång vi åker till stugan. Jag vet att det låter konstigt, men sån är jag.

Banana Moon idag

Efter att jag och mamma hade varit hos frissan gick vi till Banana Moon. Där hände det lite grejer kan man säga. Jag letade efter skivor med Melanie Safka. Mamma gjorde ett tappert försök med att hjälpa till.
 
Mamma: Fanns det inga?
 
Jag lite besviket: Nej.
 
Mamma (som började leta där skivorna som började på K fanns): Här kanske det finns.
 
Jag: Men där kan du inte leta.
 
Mamma: Men det kanske står på efternamnet Kafka.
 
Jag: Nej, hon heter Safka med ett S.
 
Mamma: Jaha.
 
Hur det hela slutade. Det fanns inga CD-skivor med henne. Det fanns bara vinyler.
 
 
 
 

Luggen

Nu ska jag snart iväg och klippa luggen. Det ska som vanligt bli skönt att få bli av med den.
 
En bild från förra gången jag skulle klippa luggen.
 

Fikat hos mormor

Som rubriken lyder så har jag varit hos mormor idag. Där var även mammas bror och hans sambo. Vi firade mors dag. Vi fikade också. Mormor hade bakat en tårta. Det var en marängtårta med jordgubbar på. Jag smakade den inte, men dom andra sa att den var god.
 
 

Solkatt

Nåja, hon ligger visserligen i skuggan. Men jag har rubriktorka.
 
 

Den flygande dörrmattan

Vi hade Clary ute en stund förut. Det gick bra till en början. Hon reagerade inte ens när grannarna var ute och pratade. Efter en stund ville hon gå in. Men då skulle vi ta ut henne igen. Vi tyckte att hon kunde vara ute meddans vi fikade. Då kloade hon sig fast i dörrmattan. Det såg roligt ut.

Vad gör du Clary?

Vad gör Clary på den här bilden tror ni? Vill hon ut? Eller kollar hon på utsikten.
 
Hon är iaf en fegis när hon ska ut. Så fort man tar fram selen sticker hon upp på övervåningen. Ska försöka att fånga det på film nån dag.
 

Melanie - Crazy love

Igår fick jag en till skiva med posten. Det var en till skiva med Melanie Safka. Jag har bara lyssnat lite på den än så länge. Men den verkar vara bra. Jag har hittills två favoritlåtar på skivan. Den ena heter Crazy love. Den kan jag tyvärr inte lägga upp här på bloggen pga upphovsrätten. Men den andra låten kan jag lägga upp.
 

Dagen Lika som bär

Det här är hittills den sista Dagens Lika som bär. Det kan hända att jag lägger upp fler bilder om jag hittar några.
 
 

Nej, inte nu igen

Vi har börjat att kolla på Skilda världar på jobbet igen. Nu är vi typ på avsnitt 400blablabla. Det är för många avsnitt tycker jag. Nu har det tillkommit många nya personer. Man har ingen aning om vilka dom är. Dom går också tillbaka till en massa gamla saker. Jag önskar att serien kan vara slut snart.

Dagens Lika som bär


Dagens Lika som bär


Dagens Lika som bär


Grattis Danmark

Igår kväll var det final i Eurovision song contest. 26 länder deltog. Jag hade många favoriter i år. Till slut stod Danmark som segrare. Det roliga är att när Danmark vann sist var tävlingen också i Sverige. Då vann Olsen Brothers. Det var år 2000.
 
Sverige kom på 14:e plats.
 
 

Dagens Lika som bär


Håkan och Max

Vi fick nyss besök av Håkan och Max. Håkan är kompis med mamma och pappa. Det var han som var med oss till Karlstad på Peter Jöbackkonserten. Idag hade han med sig sitt barnbarn Max. Han är 2 år. Han och Håkan skulle hälsa på Clary. Max kunde klappa lite på Clary.
Mamma och Max.
 
 

Dagens Lika som bär


På rundtur med Clary

Idag fick Clary vara ute på baksidan. Idag tyckte mamma och pappa att jag skulle hålla i kopplet en stund. Idag var hon jättetuff ute. Hon ville inte gå in som hon har gjort dom övriga dagarna.
 
Tog ingen bild på henne idag, så ni får nöja er med en arkivbild.
 
 
 

Efterlängtad

Idag kom en av mina efterlängtade skivor med Melanie Safka. Dom var bra. Man har ju sina favoritlåtar. Den här gången var det originalinspelningar av låtarna. Jag ska lyssna mer på den senare ikväll.
 
 

Dagens Lika som bär


Capoeira

Idag gick vi till Björksand. Det är en daglig verksamhet i närheten av mitt jobb. Där fick vi prova på Capoeira. Det är en brasiliansk kampsport med musik ( för att kortfatta mig). Det var kul, men svårt. Instruktören var väl sådär. Han pratade typ som Sean Banan, så det var svårt att höra vad han sa. Dessutom gick allt så fort. Man fick knappt göra nåt i sin egen takt.

Klant...

Imorse skulle jag som vanligt stänga fönstret på mitt rum. Tror ni inte att jag råkade putta ner blomkrukar i fönstret. Krukan gick typ i tusen bitar, och det kom jord överallt.
 

Dagens Lika som bär


Dagens Lika som bär

Bättre sent än aldrig.
 
 

Dagens Lika som bär


Dagens Lika som bär

Visst är dom lika? Det är flera som har sagt det.
 

Dagens Lika som bär


Störande crosskillar

Idag har jag varit ute på eftermiddagen. Vi försökte också få med oss Clary. Men hon ville inte följa med oss ut idag. Tur var väl det.
 
Det har åkt några killar med crossar på baksidan ett tag. För det mesta åker dom inne i skogen. Men idag åkte dom ute på åkern och på vägen. Vi i familjen är irriterade på dom. Grannen kom till och med och frågade oss om killarna. Hon hade försökt prata med dom. Men då stack dom. Dom vet säkert själva att dom inte får åka där.
 

Dagens Lika som bär


Filmen och Anna Åström

Kom precis hem från bion. Filmen var både rolig och allvarlig. En av skådisarna som var med var Anna Åström. Hon var med i SVT:S julkalender år 2002. Den hette Dieselråttor och sjömansmöss. Det var kul att få se henne i en film 11 år senare. Jag tycker att filmen var sevärd.

Bio idag

Idag ska jag på bio med jobbet. Vi ska se Studentfesten. Jag har sett trailern på den.  Den verkar bra, men lite småstökig. Den har även 15-årsgräns. Jag tror att det är för att det är mycket alkohol i filmen. Men samtidigt vet jag många filmer med 11-årsgräns där dom också dricker mycket.
 
 

Dagens Lika som bär

Det är fler som tycker att dom är lika. Ibland är det svårt att se skildnad på dom.
 
 

4 år sedan

För 4 år sedan var jag inte hemma vid den här tiden. Jag var i Bålsta. Jag fick ett stipendie från Parkinsonförbundet. Det var kul. Jag träffade också många trevliga människor jag förut bara hade chattat med. Suzzie Tapper kunde tyvärr inte komma. Det var jag lite deppig över. Men sammanlagt var det en kul helg.

Dagens Lika som bär


Solstollarna

Idag började jag kolla på ett program. Det heter Solstollarna. Det var Sommarlovsmorgon på 80-talet. Ni vet säkert sedan innan att jag tycker att TV-program var bättre förr. Min favoritkaraktär i programmet är Ulla-bella sekreterare. Allt spårar typ ur så fort hon visar sig.

Nytt videoinlägg - Kli och fnys

Jag klappar och kliar Clary. Då fnyser hon till lite.
 

2 filmer

Idag köpte jag 2 filmer. Det var Misa Mi och Zuperzebran. Jag tycker att dom filmerna är bra. Det var ett tag sen jag såg dom sist.
 
 

Dagens Lika som bär


Nytt videoinlägg - Clary hos grannen

Idag var Clary ute en stund igen. Idag gick hon in på grannens tomt. Hon var inte lika snabb idag. Vi tror det berodde på värmen.
 

Det blir inte alltid som man har tänkt sig :-(

Idag fick jag en skiva på posten. Det var en skiva med Melanie Safka. Den skivan var en besvikelse.
 
Känslan man får när man slösar pengar på nåt som sedan blir en stor besvikelse. Beställde den här skivan på nätet. Men det var bara liveversioner och andra myskoversioner. Originalversioner är alltid bäst.
 

Dagens Lika som bär


Dagens Lika som bär

Jag tycker att dom påminner ganska mycket om varandra.
 

Ländernas egna språk

Ikväll är det 3:e avsnittet av Inför Eurovision song contest. Ikväll ska dom bland annat kolla och lyssna på Islands bidrag. I år är det en kille som sjunger på isländska. Det tycker jag är kul. Nästan alla sjunger på engelska numera. Det var t:ex 15 år sedan som Sverige sjöng på svenska i Eurovision song contest. Länkar den låten nedan. Länkar även Islands bidrag. 
 

Första riktiga vårdagen/kvällen

Idag tog vi ut utemöblerna för första gången i år. Vi tog även ut Clary en stund. Först fick hon vara i selen. Efter en stund ville hon gå in igen. Några minuter senare kom hon ut igen. Då var hon lös. Vi trodde att hon bara skulle hålla sig på tomten då. Men hon smet in på grannens tomt. Dom har också en katt. Han heter Xavi. Clary kanske kände lukten av honom. Lyckligtvis hann mamma fånga Clary innan hon hann smita längre.
 
Hon har selen på sig på bilden, men det syns knappt.
 

Nytt videoinlägg - Bertil är go

Jag fick se Bertil för första gången i år. Han är så liten jämnfört med Clary.
 

Dagens Lika som bär

Dom är sjukt lika. Såg bilden i en tidning.
 

Ja, vad säger man?

Det var ett tag sen jag skrev nåt här i bloggen. Jag har ju nästan bara laggt upp videoklipp dom senaste dagrna.
 
Idag hittade jag ett Youtubeklipp med Melanie Safka. Det är ganska pinsamt vissa stunder. Det är nog mest pinsamt för hennes son.
 
 

Dagens Lika som bär


Nytt videoinlägg - Valborg 2013 Del 5

 

Nytt videoinlägg - Valborg 2013 Del 4


Nytt videoinlägg Valborg 2013 Del 3

Raketerna far åt alla jävla håll...
 

Nytt videoinlägg - Valborg 2013 Del 2

Årets Youtubesucce från Valborg?
 

Dagens Lika som bär

Bättre sent än aldrig.
 

Clarybilder från Dalarna

Tog en del bilder på Clary i Dalarna.
Clary var åksjuk i bilen.
 
Clary väntar på att pappa ska sätta på vattnet.
 
Clary ligger under sängen i lillrummet.
 
Ja, vad ska man säga om den här bilden?
 
Clarys nya mysställe.
 
Ibland undrar man om det inte är en hund man har skaffat.
 
En bild på Clarys 4-årsdag.
 
En fet kisse.
 
 

Nytt videoinlägg - Valborg 2013 Del 1

Det hände en del när vi skjöt raketer.

Nytt videoinlägg - Bertil på den lilla bilen

Bertil vill typ kolla på utsikten.
 

Nytt videoinlägg - Det svävande spöket

Jag filmar en skugga från en lykta utanför fönstet. Det ser ut som ett spöke.
 

Dagens Lika som bär

Dagens Lika som bär är tillbaka.
 

Lite bilder från Valborg Del 2

 
Jag köpte en Glittertidning.
 
Jag och mamma spelade Fia med knuff. Jag vann 2 av 3 matcher.
 
Raketerna vi skjöt vid Valborg. Det kommer videoinlägg från det senare.
 
Grannens honkatt Bertil.
 
Lilla majbrasan.
 
Stora majbrasan.
 
På hemvägen stannade vi till vid brödfabriken i Leksand.
 
Blivande IKEA i Borlänge.
 

Nytt videoinlägg - Katten är lös

Vi tog ut Clary på tomten.
 

Lite bilder från Valborg Del 1

Här kommer några bilder från Valborg.
Dalporten
 
Stugorna
 
En nostagiburk från Örebrokex.
 
En skadad fladdermus. Den dog morgonen därpå.
 
En häftig ljuslykta.
 
Pappa tar fram plattorna där utemöblerna brukar stå.
 
Grannens fyrhjuling.
 
Utsikt över sjön.
 
 

Nytt videoinlägg - Clarys 4-årsdag

Vi sjöng för Clary som fyllde 4 år i söndags.
 

RSS 2.0